ایندکس گوگل چیست؟ راه های افزایش سرعت ایندکس
ایندکس گوگل چرا برای وب مسترها از اهمیت بالایی برخوردار است؟ چگونه صفحات یک سایت وارد نتایج گوگل (SERP) میشود؟ چرا گاهی برخی از مطالبی را که منتشر میکنیم بعد از چند روز همچنان ایندکس نمیشوند، یا بعد از ویرایش یک صفحه بلافاصله در نتایج نمایش داده نمیشود؟
امروزه یکی از دقدقههای اصلی صاحبان وب سایتها دیر ایندکس شدن یا ایندکس نشدن مطالب سایت در گوگل است. روش های مختلفی برای سریعتر ایندکس شدن محتوا در گوگل وجود دارند که با دانستن و انجام دادن آنها میتوانید، سرعت ایندکس صفحات سایت خود را در گوگل افزایش دهید.
در این مقاله سئو موشک قرار است به پاسخ تمام سوالهای خودتان درباره ایندکس گوگل برسید، پس تا آخر این مقاله با ما همراه باشید.
فهرست مطالب
ایندکس گوگل چیست؟
ایندکس گوگل به معنای فهرست بندی و ذخیره سازی اطلاعات یک سایت در پایگاه داده موتورهای جستجوگر است. به عبارت دیگر ایندکس گوگل شامل میلیاردها صفحات مختلف وب در سرتاسر جهان است که توسط ربات های گوگل اسکن شده و اطلاعات مربوط به آنها در پایگاه داده ثبت میشود. این پایگاه داده مربوط به عنوان صفحه، متن، تصاویر، لینکها و سایر عناصر وابسته به وبسایتها میباشد.
هر صفحه سایت برای نمایش در نتایج گوگل سه فرایند شناسایی، ذخیرهسازی و رتبه بندی را طی میکند. گوگل با استفاده از رباتهای (خزندهها) خود در صفحات مختلف سایت ها شروع به خزیدن میکند و صفحات یا تغییرات جدید را شناسایی میکند. پس از شناسایی، اطلاعات را در حافظه دیتابیس خود ذخیره یا ایندکس میکند. سپس از فیلتر الگوریتم های گوگل عبور میکند و هر چقدر صفحات کیفیت بالاتری داشته باشد و نکات سئو به خوبی پیاده سازی شده باشد در نتایج گوگل رتبه بهتری میگیرد.
چرا ایندکس گوگل مهم است؟
ایندکس شدن سریع صفحات امروزه برای صاحبان وب سایت ها یک موضوع مهم و امر ضروری است. زیرا تأثیر زیادی در دیده شدن صفحات، دسترسی کاربران و موفقیت وب سایت ها در جستجوی گوگل دارد. تا زمانی که صفحات جدید یک سایت ایندکس نشده باشد، از نظر گوگل این صفحات وجود ندارند. ایندکس شدن سریع در بهبود سئو سایت نیز تاثیر گذار است. برخی از مزایای ایندکس گوگل شامل:
ظاهر شدن در نتایج جستجوی گوگل
وقتی کاربر یک کلمه کلیدی را در موتورهای جستجوگر سرچ میکند، گوگل با مراجعه به پایگاه داده خود نزدیک ترین و بهترین نتیجه را برای آنها نمایش میدهد. اگر صفحات شما توسط گوگل ایندکس و ثبت نشده باشد، در نتایج نمایش داده نمیشود.
افزایش ترافیک و بازدید سایت
وقتی صفحات در نتایج جستجو نمایش داده میشوند، کاربران پس از مشاهده و کلیک کردن وارد سایت میشوند، که در نتیجه باعث افزایش بازدید و ترافیک سایت خواهد شد.
افزایش رقابت پذیری
اگر در یک حوزه رقابتی مانند سایتهای خبری فعالیت میکنید، هر چه قدر سرعت ایندکس شدن صفحات توسط گوگل بیشتر باشد، محتوای خبری شما سریعتر از رقبا نمایش داده میشود که در نتیجه باعث افزایش ترافیک میشود.
تصور کنید یک سایت خبری یک مقاله را منتشر میکند و اگر قرار باشد چند ساعت و یا چند روز ایندکس شدن آن طول بکشد، آن خبر جدید ارزش خود را از دست میدهد و تاثیر مثبتی نخواهد داشت.
فرآیند ایندکس گوگل چگونه اتفاق میوفتد؟
ایندکس گوگل مجموعه اقداماتی است که به صورت خودکار توسط رباتهای گوگل (Googlebot) انجام میشود. رباتهای جستجوی گوگل به صورت پیوسته و خودکار صفحات وبسایتها را اسکن میکنند. این رباتها به وب سایتهای مختلف سر میزنند و محتوای صفحات، لینکها، تصاویر و سایر عناصر وابسته را جمع آوری میکنند.
وقتی که خزندههای گوگل یک وبسایت را اسکن میکند، تغییرات جدید مانند بروزرسانی محتوا، حذف محتوا، تغییر در متن یا تصاویر و غیره را مجددا در پایگاه داده خود ثبت میکند.
وقتی کاربر کلمهای را جستجو میکند، گوگل از پایگاه داده خود برای پیدا کردن صفحاتی که بهترین مطابقت را با کلمات کلیدی یا عبارات جستجو شده دارند میگردد. سپس نتایج به ترتیب بر اساس رتبه نمایش داده میشود.
چگونه از ایندکس شدن یک صفحه مطلع شویم؟
برای اطلاع از ایندکس شدن یک صفحه توسط رباتهای گوگل از دو روش میتوانید استفاده کنید.
استفاده از روش سرچ
یکی از روشهای ساده برای آگاهی از ایندکس بودن یک صفحه، استفاده از دستور site: example.com/page در گوگل است.
در این روش ابتدا صفحه سرچ گوگل را باز کنید و آدرس (URL) صفحهای را که مد نظر شماست بعد از :site قرار دهید. اگر صفحه شما ایندکس شده باشد در نتایج گوگل نمایش داده میشود.
همچنین میتوانید بعد از عبارت /site:example.com بجای واژه page کلمه کلیدی اصلی صفحه مد نظر خود را بنویسید. اگر ایندکس شده باشد در نتایج مشاهده خواهید کرد.
استفاده از Google Search Console
سرچ کنسول یک ابزار ارائه شده توسط گوگل به وبمستران است که اطلاعات جامعی درباره نحوه عملکرد وب سایت ها در موتور جستجوی گوگل ارائه می دهد.
توسط این ابزار، از قسمت Page indexing میتوانید مشاهده کنید که گوگل چه صفحاتی را ایندکس کرده و چه صفحاتی را نادیده گرفته است. در صورت وجود مشکل در ایندکس شدن صفحات با نمایش پیغام خطا به شما گوش زد میکند تا متوجه شوید و آنها را برطرف کنید.
همچنین میتوانید بر روی URL Inspection کنید و لینک صفحه مورد نظر خود را در آن قرار دهید و از ایندکس شدن یا نشدن یک صفحه بصورت جداگانه مطلع شوید.
مثلا در تصویر بالا ما میخواهیم صفحه خدمات سئو سایت سئو موشک را بررسی کنیم ببینیم که آیا ایندکس شده است یانه. همان طور که میبینید صفحه بخوبی توسط گوگل ایندکس شده است.
روش های افزایش سرعت ایندکس گوگل
افزایش سرعت ایندکس گوگل اهمیت بسیار زیادی دارد، زیرا در برخی از وبسایتها مانند: سایتهای خبری نمایش سریع صفحات در نتایج گوگل و رتبه گرفتن آنها نقش مهمی دارد.
برخی از روش های افزایش سرعت ایندکس گوگل:
1- داشتن وبسایت با کیفیت، بهینه و منظم
یک وب سایت باکیفیت و بهینه به گوگل نشان میدهد که صفحات شما برای کاربران مفید و ارزشمند است. بهینه سازی کدها، تصاویر و سایر عناصر برای افزایش سرعت بارگذاری صفحات، تاثیر مثبتی در اینکس شدن سریع صفحات سایت توسط رباتهای گوگل دارد.
همچنین سعی کنید مقالههایی را که منتشر و بروزرسانی میکنید در یک بازه زمانی خاص و بصورت منظم باشد. گوگل بعد از مدتی این نظم را شناسایی و درک میکند و خزندههای آن در زمانهای مشخصی وارد سایت میشوند. بهترین کار این است که از یک تقویم محتوایی استفاده کنید و یک برنامهریزی اصولی داشته باشید و محتوای خود را در ساعت مشخص منتشر کنید.
2- استفاده از سایت مپ Sitemap
سایت مپ یک فایل XML است که لیستی از تمام صفحات یک وب سایت را در اختیار موتورهای جستجو قرار میدهد. ساخت نقشه سایت به سریعتر ایندکس شدن صفحات یک وبسایت توسط گوگل کمک زیادی میکند. فقط کافیست پس از ایجاد نقشه سایت آن را در بخش Sitemaps سرچ کنسول ثبت کنید.
در سیستم مدیریت محتوای وردپرس افزونههایی مانند: رنک مث یا یوست سئو بصورت خودکار پس از منتشر شدن یک مقاله آدرس آن را به نقشه سایت مپ اظافه میکند. ولی اگر سایت شما کدنویسی اختصاصی است باید بصورت دستی اظافه کنید.
3- استفاده از Google Search Console
بعد از ایجاد پست جدید یا بروزرسانی محتوا میتوانید با قرار دادن آدرس url صفحه در قسمت url inspection و کلیک بر روی Request Indexing به سریعتر ایندکس شدن صفحات توسط گوگل کمک کنید.
4- به روزرسانی محتوا
بروزرسانی محتوا به صورت منظم بیانگر این است که شما به کاربران خود اهمیت میدهد، که در نتیجه گوگل سریعتر و بصورت منظم خزندههای خود را به وبسایت شما میفرستد و مطالب جدید شما را ایندکس میکند.
5- استفاده از لینک های داخلی
با لینک سازی داخلی به صورت هدفمند در سایت خود میتواند، رباتهای گوگل را به صفحات جدید هدایت کنید و کمک کنید تا مطالب جدید سریعتر توسط گوگل ایندکس شوند.
6- به اشتراک گذاری مطالب
با تولید محتوای خوب و ارزشمند این شانس را خواهید داشت تا کاربران محتوای شما را در شبکههای اجتماعی به اشتراک بگذارند. یا خودتان مطالب جدید را در شبکه های اجتماعی به اشتراگ بگذارید و با قرار دادن لینک سایت خود سرعت ایندکس گوگل را افزایش دهید.
سوالات متداول درباره ایندکس گوگل
ایندکس گوگل به معنای فهرست بندی و ذخیره سازی وب در موتور جستجوی گوگل است. وقتی ربات های گوگل صفحات وب را اسکن میکنند، اطلاعات مربوط به آنها را در پایگاه داده خود ذخیره میکنند تا هنگام جستجوی کاربران نتایج مرتبط را نمایش دهند.
نه، گوگل تصمیم میگیرد که کدام صفحات یک وب سایت را ایندکس کند. صفحاتی که ارزشمند و باکیفیت هستند و محتوای سئو شده اصولی و ساختار مناسبی دارند، احتمال ایندکس شدنشان بسیار بالاست.
برای افزایش سرعت ایندکس گوگل، میتوانید از روشهایی مانند بهینهسازی سرعت سایت، استفاده از سایت مپ Sitemap و Google Search Console، ایجاد لینکهای داخلی و خارجی و به روزرسانی محتوا استفاده کنید.
بله، با ایجاد نقشه سایت مپ و قرار دادن آن در ابزار سرچ کنسول گوگل میتوانید به ربات های گوگل در ایندکس شدن سریع صفحات کمک کنید و بودجه خزش سایت را کاهش دهید.
ایندکس گوگل اطلاعات صفحات یک سایت را در پایگاه داده ثبت میکند. سپس با عبور از فیلتر الگوریتم های گوگل با توجه به میزان ارزشمند بودن، محتوا رتبه بندی میشود.
ایجاد لینک های خارجی به صورت غیر مستقیم در ایندکس شدن صفحات نقش دارد. لینکهای خارجی به گوگل کمک میکنند تا به وب سایت های مقصد دسترسی پیدا کرده و آنها را ایندکس کند.
فایل robots.txt یک فایل متنی و دستوری است. هنگامی که خزندههای گوگل وارد یک سایت میشوند، ابتدا این فایل را بررسی میکنند تا متوجه شوند که کدام صفحات را بررسی کنند. گاهی اوقات دانسته یا ندانسته برخی از سئوکاران آدرس صفحاتی را در این فایل قرار میدهند که در نتیجه باعث ایندکس نشدن آنها میشود.
دیدگاهتان را بنویسید