نحوه خوشه بندی کلمات کلیدی چگونه است؟
خوشه بندی کلمات کلیدی برای یکپارچهسازی و بهینهسازی محتوای سایت استفاده میشود که یکی از ترفندهای سئو سایت است. افرادی که میخواهند محتوای سایت خود را بهینه و یکپارچه کنند و ترافیک بیشتری داشته باشند، میتوانند از تکنیک سئویی خوشه بندی کلمات کلیدی استفاده نمایند.
دسته بندی کلمات کلیدی بسیار ساده و آسان است، فقط باید هنگام گروه بندی کلمات کلیدی حواستان باشد که به صورت اصولی و درست این کار انجام شود. در این مقاله سئو موشک خواهیم گفت که چگونه میتوان کلمات کلیدی را خوشه بندی کرد و مزایای آن چیست.
خوشه بندی کلمات کلیدی چیست؟
مفهوم خوشه بندی کلمات کلیدی همان طور که از نامش پیداست؛ شما کلمات کلیدی مرتبط با یک موضوع را پیدا میکنید و در یک گروه قرار میدهید. این خوشه بندی ها یک لیست دقیق و جامع به شما میدهد که میتوانید بر اساس آنها محتوای هدفمند به صورت منظم برای هر صفحه تولید کنید. یا محتوای قبلی را غنیتر کنید تا اطلاعات ارزشمند و باکیفیت در اختیار کاربران قرار دهید.
مزایای خوشه بندی کلمات کلیدی:
با خوشه بندی کلمات کلیدی میتوانید برای بیزینس و سئو سایت خود ارزش تجاری فوق العادهای ایجاد کنید. در واقع هدف اصلی خوشه بندی این است که به هر بخشی از محتوا یک کلمه کلیدی اصلی اختصاص دهید و مقاله هایی مرتبط با آن تولید کنید، تا به راحتی بتوانید ترافیک ارگانیک سایت خود را افزایش دهید. به طور کلی دسته بندی بندی کلمات کلیدی مزایای زیر را به همراه خواهد داشت:
- میتوانید به صورت عمیق تر در محتوا به بررسی موضوع بپردازید.
- یک ساختار محتوایی استاندارد و معماری قوی تری خواهید داشت.
- با گروه بندی کلمات کلیدی تیم محتوا و سئو بهتر با یکدیگر همسو و همکاری خواهند کرد.
- برای یک کلمه کلیدی چندین متن مختلف و تکراری نخواهید داشت.
- راحت تر و سریعتر میتوانید، کیفیت و ارزشمند بودن محتوا را ارزیابی کنید.
- سریعتر میتوانید مشکلات را شناسایی کرده و برای برطرف کردن آن یک راه حل بهتر تنظیم کنید.
- به طور کلی با کمک خوشه بندی کلمات کلیدی میفهمید که از کجا باید شروع کرد و برای رسیدن به هدف چه مسیری را باید طی کنید.
چگونه کلمات کلیدی را خوشه بندی کنیم؟
ایجاد لیستی از کلمات کلیدی:
ابتدا باید درباره حوزهای که میخواهید فعالیت کنید، اطلاعاتی داشته باشید و بر اساس آن کلیدواژهها را پیدا کنید. برای یافتن کلیدواژه ها میتوانید از ابزارهای پیدا کردن کلمات کلیدی مانند ماز، سمراش، kwfinder و از پیشنهادات خود موتورهای جستجو استفاده نمایید.
بهتر است در این مرحله کلمات کلیدی که با ارزش و مرتبطتر هستند را انتخاب نمایید تا بتوانید بهترین نتیجه را بگیرید. همچنین برای پیدا کردن کلمات کلیدی میتوانید، رقبایی که در نتایج برتر قرار دارند را بررسی کنید و کلمات با ارزش را بدست بیاورید. اکنون شما کلی کلمات کلیدی مرتبط با حوزه فعالیت وب سایت خود دارید.
نتایج جستجو را تجزیه، تحلیل و خوشه بندی کنید:
در این مرحله بررسی کنید کدام صفحات یا کلمات کلیدی برای سایت شما بیشترین ورودی را دارند. متاسفانه دیده میشود که برخی از افراد برای تولید محتوا تمام تمرکز خود را بر روی وبلاگ میگذارند. هر چند نمیتوان تاثیر وبلاگ در سئو را نادیده گرفت، ولی ممکن است صفحه محصولات در وبسایت شما نرخ ورودی بیشتری داشته باشد و اصلا بخش بلاگ ترافیک آنچنانی نداشته باشد. پس ابتدا باید بررسی کنید که کدام جنس کلمات و محتوا برای شما ترافیک و بازدید بیشتری دارد تا راحت تر بتوانید کلمات کلیدی و مرتبط را انتخاب نمایید.
مثلا اگر کلمات کلیدی محصولات شما ترافیک بیشتری را از گوگل به صورت ارگانیک دریافت میکند. باید هنگام خوشه بندی جنس تمام کلمات کلیدی مرتبط با محصولات اصلی شما باشد تا راحتتر بتوانید آنها را در نتایج بهینه کنید. همچنین برای اینکه محتوای غنی و پربارتری داشته باشید؛ بهتر است از تصاویر، ویدیو، توضیحات کامل و محتواهای دیگر استفاده نمایید.
میزان جستجوی کلمات را بررسی کنید:
باید بررسی کنید که کدام کلمات جستجوی بیشتری دارند و اینکه الان کاربران چه کلماتی را بیشتر جستجو میکنند و دنبال چه چیزی هستند. به این نکته توجه کنید که هر سال کلمات کلیدی که کاربران سرچ میکنند، شامل تغییرات زیادی میشود.
مثلا همانطور که در تصویر زیر میبینید، در سال های گذشته کلمه کلیدی «دانلود موزیک» جستجوی خوبی داشت، ولی در چند سال اخیر «دانلود آهنگ» جستجوی چند برابری نسبت به آن دارد و تعداد کمی از کاربران در اینترنت دانلود موزیک را سرچ میکنند.
برخی از کلیدواژها هستند که در طول فصل میزان جستجوی آنها تغییر میکند. مثلا در حوزه تور گردشگری اوایل عید و چند هفته بعد از عید میزان جستجوی کلمات به اندازه جستجوی یک سال است. پس باید به کلمات کلیدی فصلی هم توجه داشته باشید تا بهتر بتوانید نتیجه بگیرید.
داشتن چندین صفحه برای چند کلمه کلیدی مشابه یکی از مشکلاتی است که در بعضی از وب سایت ها دیده میشود. مثلا در یک سایت تعمیرات موبایل شاهد چندین صفحه مشابه برای کلمات تعمیر موبایل در تهران، تعمیر تخصصی موبایل در تهران، تعمیرات موبایل در تهران و غیره هستیم.
خب همه این عبارات شبیه به هم هستند و لزومی ندارد که برای هر کدام از این کلمات یک صفحه جداگانه ایجاد کنیم. داشتن چنین صفحات مشابهی بر روی سئو سایت تاثیر منفی خواهد گذاشت.
پس با خوشه بندی کلمات سریعتر و راحت تر میتوانید عبارات کلیدی را پیدا کنید. البته بهتر است کلماتی که جستجوی بیشتری نسبت به سایر عبارت دارند را انتخاب نمایید. سپس بقیه عبارات را به عنوان ابری از کلمات کلیدی در داخل محتوا استفاده نمایید تا از آنها هم ورودی دریافت کنید و سریعتر نتیجه بگیرید.
هنگام خوشه بندی کلمات کلیدی از ایده خود استفاده کنید:
یکی از مزیت های گروه بندی کلمات کلیدی این است که به شما کمک میکند تا ایده های بیشتری بدست بیاورید. درواقع با خوشه بندی میتوانید کلمات کلیدی مرتبط بیشتری را پیدا کنید که هر کدام از این کلمات میتوانند یک موضوع جداگانه برای تولید محتوا باشند.
بهتر است کنار هر دسته ایدههایی که به ذهنتان میرسد را بنویسید تا از یادتان نرود. با این کار یک فهرست کاملی از موضوعات و کلمات کلیدی متنوع خواهید داشت که در این صورت برای یک سال، خوراک محتوای وبلاگ خود را دارید.
کلمات کلیدی را وزن بندی کنید:
ابتدا باید تمام کلمات کلیدی که پیدا کرده اید، خوشه بندی کنید. سپس عبارات را از نظر ارزش و میزان جستجو بسنجید و سپس اولویت بندی کلمات کلیدی را انجام دهید. مطمئن باشید که بسیاری از کلمات کلیدی که توسط کاربر اصلا جستجو نمیشوند در این وزن دهی از بین خواهند رفت.
نکته: بجای اینکه چندین محتوای بی ارزش و بدون جستجو بنویسید، بهتر است موضاعات و محتوایی که کاربران دنبال آنها هستند را غنی و پربارتر بنویسید تا کاربران تمایل بیشتری برای مطالعه آنها داشته باشند.
کلام آخر درباره خوشه بندی کلمات کلیدی
خوشه بندی کلمات کلیدی یعنی اینکه به صورت هدفمند کلمات و موضوعات محتوای خود را مشخص کنید، سپس به صورت منظم و دقیق اقدام به تولید محتوا نمایید. اگر محتوایی که تولید میکنید به سوالات کاربران به نحو احسن پاسخ دهد و نیاز آنها را برطرف کند، علاوهبر اینکه ترافیک سایت شما به صورت ارگانیک افزایش میابد، بلکه باعث میشود برندینگ سایت شما نیز سریعتر شکل بگیرد.
دیدگاهتان را بنویسید