سئو منفی چیست و راه های مقابله با آن
سئو منفی یک روش ناجوانمردانه است که برخی از سئوکاران برای کاهش بازدید و رتبه سایت رقبا بر روی آنها انجام میدهند. یا گاهی اوقات یک سئوکار دانسته یا ندانسته اقداماتی انجام میدهد که گوگل آنها را سئوی منفی در نظر میگیرد. گوگل همیشه تلاش کرده تا سایت هایی که از قوانین و مقررات پیروی نمیکنند و از روش های سئو کلاه سیاه استفاده میکنند را از نتایج خودش حذف کند.
در این مقاله سئو موشک قصد داریم به توضیح Negative SEO و راه های مقابله با آن بپردازیم.
فهرست مطالب
سئو منفی یا Negative SEO چیست؟
سئو منفی یا Negative Seo به مجموعهای از تکنیکها و روشهای مخرب غیر اخلاقی گفته میشود که برخی از رقبا برای دستکاری و کاهش رتبه سایت شما استفاده میکنند. تکنیک های سئو منفی از نظر گوگل نوعی روش سئو کلاه سیاه محسوب میشود و بسیار خطرناک است و باعث افت ناگهانی رتبه صفحات سایت میشود.
این حملات مخرب بیشتر توسط رقبای نزدیک اتفاق می افتد که با مشاهده قدرت و افزایش رتبه سایت شما، به فکر آسیب رساندن و ضربه زدن به وبسایت شما میافتند. در سئو منفی رقبا اقداماتی انجام میدهند که خلاف قوانین گوگل است و تلاش میکنند که با این اقدامات جایگاه شما را در نتایج برتر گوگل بگیرند.
آیا سئو منفی واقعا یک تهدید است؟
بله. انجام دادن سئو بصورت غیر اصولی باعث آسیب زدن به رتبه سایت شما میشود. معمولا حوزه هایی که پر رقابت هستند و رقبا زورشان به حریف نمیرسند رو به چنین اقداماتی می آورند.
البته اگر حوزه شما پر رقابت نیست و دشمن هم ندارید پس زیاد جای نگرانی نیست. ولی همیشه باید هوشیار باشید تا در صورت مشاهده سریعا آنها را خنثی کنید، چرا که آگاهی سریع و اجتناب از سئو منفی راحت تر و کم هزینه از گرفتار شدن و مقابله با آن است.
روشهای سئو منفی و راه های مقابله با آن چیست؟
سئو منفی ممکن است به روش های مختلفی بر روی وبسایت شما انجام شود. برای مقابله با این اقدامات و محافظت از کسب و کار خود باید این روشها را بشناسید و با راه کارهای اصولی از افت جایگاه سایت خود پیشگیری کنید.
1- هک شدن سایت
هکرها افرادی هستند که با روش های مختلف به سایت شما نفوذ میکنند و با دزدیدن و خراب کردن اطلاعات، در یک چشم به هم زدن تمام زحمات چندین ساله شما را نابود میکنند.
هکرها پس از این که به سایت شما دسترسی پیدا میکنند با قرار دادن لینکهای مخرب، حذف لینکها و تصاویر سایت، قرار دادن محتوای بی کیفیت و کدهای مخرب و کپی محتوای سایر سایتها در سایت شما به کسب و کارتان صدمه میزنند. همچنین میتوانند بازدیدکنندگان سایت شما را به سمت وبسایت خود منتقل کنند یا از ایندکس شدن صفحات سایت شما جلوگیری کنند.
روش های مقابله با نفوذ هکرها:
- تهیه نسخه پشتیبان از تمام فایلهای سایت و بروزرسانی مداوم آنها
- از پسوردهای قوی استفاده کنید و هر چند روز یک بار آنها را عوض کنید و سعی کنید ترکیبی از حروف و اعداد باشد.
- اگر سیستم مدیریت شما وردپرس است میتوانید با نصب برخی از افزونههای امنیتی یک کد دومرحله ای بسازید.
- اگر امکان آپلود فایل در سایت شما وجود دارد، حتما از آنتی ویروس قوی استفاده کنید.
- در صورت فعال بودن بخش نظرات سایت، حتما از یک کد کپچا استفاده کنید.
2- ساخت لینک های اسپم در مزرعه لینک ها
یکی از روشهای ایجاد بک لینک استفاده از مزارع لینک است که البته اگر بصورت صحیح و اصولی ساخته شود، گاهی هیچ ضرری به سایت وارد نمیکند. در مزرعه لینک ها روزانه انواع لینک های بی کیفیت و اسپم ساخته میشود که اگر خواسته یا ناخواسته تعداد زیادی با یک انکر تکست نامرتبط برای سایت شما ایجاد شود، میتواند باعث افت رتبه سئو سایت شود. البته ممکن است این لینک ها با یک انکر تکست کلمه کلیدی اصلی سایت شما ایجاد شود تا بخواهند جایگاه آن کلمه را نابود کنند.
روش مقابله با این تکنیک:
تا جایی که امکان دارد سعی کنید در سایت های بی ارزش و مزرعه لینک اقدام به لینک سازی نکنید. همچنین همیشه باید هوشیار باشید و با استفاده از ابزارهای مختلف مانند سرچ کنسول، Ahrefs، ماز یا سمراش تعداد لینک های ورودی سایت خود را بررسی کنید تا در صورت مشاهده لینک های غیر عادی، سریعا آنها را با استفاده از ابزار disavow حذف کنید.
3- ساخت پروفایل های جعلی در شبکه های اجتماعی
برخی از افراد و اسپمرها اقدام به ایجاد اکانت با نام و برند شما میکند و هر نوع فعالیتی که دوس دارند انجام میدهند. این افراد علاوه بر اینکه به هویت و برند شما صدمه میزند، باعث کاهش افت رتبه سایت میشوند و همچنین شما را نزد کاربران بی اعتماد میکنند.
برخی از این اسپمرها با قرار دادن لینک سایت شما در شبکه های اجتماعی، بازدید کننده فیک و نامرتبط به سایت هدایت میکنند که در نتیجه گوگل این ورودی ها را سئو منفی در نظر میگیرد و جریمه میکند.
راه حل:
برای پیشگیری از این ترفند سئوی منفی، باید اکانت رسمی ایجاد کنید و به مخاطبان خود اطلاع دهید که در صورت مشاهده غیر از این اکانت به شما گزارش دهند. همچنین میتوانید این اکانت ها را با استفاده از سایت Mention شناسایی و رپورت کنید و اجازه ندهید فالوورهای زیادی جذب کنند.
4- کپی کردن محتوای شما در دیگر سایت ها
یکی دیگر از تکنیک های خطرناک سئو منفی استفاده کردن از محتوای تکراری و کپی است. برخی از رقبا محتوای شما را عینا کپی کرده و در چند سایت دیگر منتشر میکنند تا جایگاه سایت شما را تخریب کنند.
یا گاهی اوقات ممکن است خود شما برای دریافت بک لینک محتوای خود را در شبکه های اجتماعی و سایر وب سایت ها عینا منتشر کنید که بازهم گوگل این گونه از محتواها را شناسایی و جریمه میکند.
راه حل:
برای پیشگیری از این تکنیک سئو منفی اولا بهتر است به هیچ عنوان محتوای خود را در سایر وب سایت ها عینا منتشر نکنید و اگر هم مجبور شدید، اول صبر کنید تا محتوا در سایت شما ایندکس شود و بعد اقدام کنید.
همچنین میتوانید از سایت Copyscpae استفاده و محتوای تکراری را پیدا کنید. به این صورت که قسمتی از محتوای خود را در این ابزار قرار میدهید تا متوجه شوید که محتوای شما در چه وب سایت هایی بدون اجازه منتشر شده است.
5- بررسی سرعت سایت
سرعت سایت یکی از مهمترین فاکتورهای گوگل است که در صورت کند بودن مخاطبان خود را از دست میدهید. بعضی از اسپمرها سعی میکنند با ایجاد کدهای مخرب سرعت سایت شما را کاهش دهند.
برای پیشگیری از این روش سئو منفی باید سرعت سایت خود را با استفاده از ابزارهایی مانند: PageSpeed Insights یا GTmetrix بررسی کنید و در صورت کند بودن اقدامات لازم را انجام دهید.
6- برای خود دشمن نتراشید
سعی کنید با مشتریان خود، خوب رفتار کنید و آنها را تحقیر نکنید و به بحث و جدال با آنها نپردازید، چرا که باعث میشود با شما دشمن شوند.
در واقع میتوان گفت سه نوع اسپمر وجود دارد.
- برخی از افراد برای سرگرمی و تفریح سئو منفی انجام میدهند.
- کسانی که رقیب شما هستند و میخواهند جایگاه شما را بگیرند.
- افرادی که با شما دشمن هستند و قصدشان انتقام گرفتن است.
7- برنامه ریزی های نادرست
گاهی ممکن است با برنامه ریزی و استراتژی هایی که برای سایت خود پیادهسازی میکنید، خلاف قوانین گوگل عمل کنید و سئو منفی انجام دهید، ولی خودتان مطلع نباشید. مانند:
- لینک دادن یا لینک گرفتن از سایت های پنالتی شده
- خرید بک لینک های زیاد در مدت زمان کوتاه بصورت غیر اصولی
- منتشر کردن پست های غیر معتبر
- لینک سازی زیاد در سایت های غیر مرتبط
- فروش لینک و قرار دادن تبلیغات بصورت فالو
- لینک سازی های زیاد با یک نوع انکر تکست
نشانه های سئو منفی چه مواردی هستند؟
- دریافت تعداد زیاد لینک های بی کیفیت و اسپم از دامنههای مختلف مانند: az، bg، bz، cn، cz و غیره بصورت ناخواسته
- هک شدن سایت شما
- حذف بک لینک های باکیفیت شما
- ایجاد لینک های نامرتبط و خیلی زیاد از فروم های خارجی بی ارزش
- ایجاد بک لینک در وبلاگ های نامرتبط و غیر عادی
- ایجاد نظرات اسپم
نگاه گوگل به سئو منفی چگونه است؟
سئو منفی از ابتدای خلق سئو وجود داشت و وظیفه آن آسیب رساندن به سایت رقبا بود. با اینکه گوگل احتمال حملات سئو منفی را پذیرفته، ولی این حملات را غیر معقول میداند. و به وب مسترها توصیه میکند که همیشه آگاه باشند و با مشاهده این اقدامات سریعا به گوگل گزارش دهند و در صورت نیاز از ابزار disavow برای خنثی کردن آنها استفاده کنند.
کلام آخر درباره سئو منفی
سئوی منفی تهدیدی است که اگر به موقع شناسایی و پیشگیری نشود، باعث افت ناگهانی رتبه سایت و در بعضی مواقع حذف شدن از نتایج گوگل میشود. برای پیشگیری از سئو منفی بهتر است:
ابزار سرچ کنسول را نصب کنید و همیشه آن را آنالیز، تحلیل و بررسی کنید تا سریعتر به مشکلات سایت خود پی ببرید.
با ایجاد کدهای امنیتی قوی از نفوذ هکرها جلوگیری کنید. از منتشر کردن محتوای تکراری و کپی پیشگیری کنید و سرعت سایت خود را هر چند وقت یک بار با استفاده از ابزارهای مانند GTmetrix بررسی کنید. همچنین با استفاده از ابزارهای مختلفی که گفتیم تعداد لینک های ورودی خود را بررسی کنید و در صورت مشکوک بودن سریعا آنها را disavow کنید و اینکه سعی کنید برای خودتان دشمن نتراشید.
دیدگاهتان را بنویسید