خطای 404 چیست و روش های رفع ارور 404
آیا تا به حال برای شما پیش آمده است که بخواهید صفحه ای را در گوگل جست و جو کنید و با خطای 404 روبرو شوید؟ همانطور که میدانید کمتر کسی پیدا میشود که کارش گشت و گذار در اینترنت باشد و با ارور 404 روبرو نشده باشد!
اما علت مواجه شدن با خطای 404 چیست و چگونه آن را رفع کنیم؟ آیا خطاهای 404 رتبه سایت را کاهش میدهد؟ برای رسیدن به پاسخ سوالات خود با این مقاله سئو موشک همراه باشید.
فهرست مطالب
خطای 404 چیست؟
خطای 404 یکی از معروف ترین خطاهای اینترنتی (HTTP) است. این خطا زمانی رخ میدهد که کاربر برای رسیدن به هدف خود صفحه اینترنتی یا url را باز میکند و مرورگر به هر دلیلی قادر به نمایش آن نیست و با خطای 404 مواجه میشود. نمایش این خطا میتواند به دلایل زیر اتفاق بیوفتد:
- تنظیمات پیکربندی سیستم نام دامنه دچار مشکل شده است.
- سرویس میزبان دچار نقص شده است.
- لینک های شکسته در سایت وجود دارد.
ارور 404 تجربه بدی را برای کاربران به همراه دارد و باعث بی اعتمادی آنها به سایت میشود.
نحوه نمایش خطای 404
در بسیاری از سایت ها ممکن است ارور 404 با صفحات سفارشی شده نمایش داده شود. خطاهای نمایش داده شده با توجه به نوع مرورگری که استفاده میکنید، ممکن است متفاوت باشد.
انواع خطاهای 404 در مرورگرهای مختلف مانند:
- 404 Error (مرورگر کروم)
- 404 Not Found (موزیلا فایرفاکس)
- The Requested URL[URL] was not found on this server
- HTTP 404 (میکروسافت اج)
- Error 404 Not Found
- 404 File or Directory Not Found
- HTTP 404 Not Found
- 404 Page Not Found
با مشاهده خطای 404 نگران این نباشید که دیگر به اطلاعات آن صفحه نمیتوانید دسترسی داشته باشید. در ادامه روشهای برطرف کردن ارورهای 404 را توضیح خواهیم داد که با کمک آن ها میتوانید این مشکلات را برطرف کنید.
روش های رفع خطای 404 توسط کاربران
اگر کاربر عادی هستید برای برطرف کردن مشکل 404 روش های آسان و سریعی وجود دارد که میتوانید با انجام دادن یکی از این روش ها مشکل را برطرف کنید.
1- url خود را بررسی کنید
یکی از رایج ترین دلایل نمایش خطای 404، اشتباه تایپ کردن آدرس url است. به این صورت که ممکن است کلمه ای را کم یا اظافه نوشته باشید. اگر آدرس url را چک کردید و درست بود به سراغ روش های دیگر بروید.
2- مرورگر یا داده اینترنت خود را تغییر دهید
شما میتوانید از مرورگرهای دیگر کمک بگیرید یا در صورت استفاده از داده تلفن همراه، از اینترنت وایفا استفاده کنید. در برخی مواقع با این روش میتوانید خطای 404 را برطرف نمایید.
3- پاک کردن حافظه کش مرورگر
برخی از آدرسها ممکن است در حافظه کش ذخیره شوند و صفحات قبلی را نشان دهند. با پاک کردن حافظه کش سیستم از خطاهای احتمالی جلوگیری کنید.
4- صفحه را refresh کنید
بعضی مواقع ممکن است با قطع شدن اینترنت خطا 404 را مشاهده کنید. در این حالت بهتر است ابتدا اتصال اینترنت خود را چک کنید و با زدن دکمه f5 صفحه را ریفرش کنید تا مجددا بارگذاری شود.
5- از تب مرورگر مهمان (Incognito) استفاده کنید
اگر دوست ندارید کش مرورگر خود را پاک کنید میتوانید از قسمت بالای مرورگر سمت راست از حالت new Incognito window استفاده کنید.
نحوه پیدا کردن خطاهای 404
اگر مدیر سایت هستید و میخواهید صفحات 404 وبسایت خود را پیدا کنید، میتوانید از روش های زیر استفاده کنید.
1- با استفاده از ابزار سرچ کنسول
سرچ کنسول یکی از ابزارهای پرکاربرد و مهم گوگل است که از طریق آن میتوانید کلیه خطاهای بوجود آمده در سایت خودتان را مشاهده کنید.
ابزار سرچ کنسول را باز کنید و از سمت چپ، گزینه page indexing را انتخاب کنید. در سمت راست صفحه، کلیه خطاها و هشدارهای سایت از جمله ارور 404 را مشاهده خواهید کرد. میتوانید با بررسی آنها، دلایل ایجاد خطای 404 را پیدا و برطرف کنید.
2- کمک گرفتن از ابزار Google Analytics
عملکرد سایت خود را با ابزار Google Analytics میتوانید مشاهده کنید. همچنین لیست خطاهای 404 نیز در آن قابل مشاهده است. برای پیدا کردن خطاهای 404، بعد از وارد شدن به ابزار گوگل انالیتکیس روی گزینه Behavior کلیک نمایید و از زیر شاخه های آن Site Content را انتخاب و سپس گزینه All Pages را بزنید.
روش های رفع خطای 404 توسط مدیر سایت
تاکنون به این نتیجه رسیدیم که معمولا خطای 404 با تغییر در آدرس پیوند یکتا یا حذف آن آدرس رخ میدهد. در ادامه روش هایی را خواهیم گفت که مدیر طراحی سایت توسط آن بتواند از شر ارور 404 خلاص شود.
1- بروزرسانی Permalink در وردپرس
یکی از راحت ترین و آسانترین روش برای برطرف کردن خطای ۴۰۴ آپدیت پرمالینک در پنل کاربری وردپرس است. با بروزرسانی پیوندهای یکتا در داشبورد وردپرس میتوانید خطای 404 را رفع کنید.
2- استفاده از ریدایرکت 301
در صورت تغییر اشتباهی آدرس یک صفحه و یا حذف آن با خطای 404 مواجه میشوید. اگر به هر دلیلی تصمیم گرفتید که آدرس یک صفحه را تغییر دهید، باید پس از انجام تغییرات، آدرس قدیمی را به آدرس جدید ریدایرکت 301 بزنید.
گاهی بعضی از صفحات سایت شما بنا به دلایلی حذف میشوند و خطای 404 نمایش داده میشود. این صفحات حذف شده را باید به صفحه مرتبط با آن یا صفحه اصلی ریدایرکت 301 بزنید.
3- بازنگری تصاویر حذف شده
اگر تصاویری را که در سایت (هاست) آپلود کردهاید، از بخش سرور سایت حذف نمایید با خطای 404 روبرو خواهید شد. برای رفع آن کافی است به آدرس تصاویر قدیمی مراجعه کرده و تصاویر قدیمی را حذف و تصاویر جدید را جایگزین آن کنید.
توجه: توصیه میشود که هنگام بروزرسانی محتوا یا هر اقداماتی که میخواهید انجام دهید به هیچ عنوان تصاویر قدیمی سایت را از هاست خود حذف نکنید. چرا که گوگل آدرس این تصاویر را ایندکس کرده است و با حذف آنها خطای 404 برای مخاطبان نمایش داده میشود.
4- بهبود لینک های شکسته
در لینک سازی های داخلی ممکن است از صفحات خود به صفحهای که حذف شده یا آدرس آن دچار مشکل شده است، لینک داده باشید. در این صورت ارورهای 404 افزایش می یابد و باید آنها را پیدا کنید و برطرف سازید.
به راحتی میتوانید با استفاده از ابزار brokenlinkcheck.com لینک های شکسته را پیدا کرده و آنها را برطرف کنید.
5- بروزرسانی فایل htaccess.
htaccess. یک فایل پیکربندی است و برای ریدایرکت کردن Urlها، برقراری امنیت سایت، کنترل دسترسی ها و غیره میتوانید از این فایل استفاده کنید. دقت داشته باشید که این فایل خیلی حساس است و با انجام دادن کوچکترین اشتباه ممکن است وب سایت شما دچار مشکل شود.
وارد کنترل پنل هاست خود شوید و بر روی گزینه File Manager کلیک کنید. در صفحه باز شده بر روی پوشه public- html کلیک کنید، سپس فایل htaccess. را پیدا کرده و بر روی آن کلیک راست و گزینه Edit را انتخاب کنید و اقدامات لازم را انجام دهید.
6- بررسی کردن تنظیمات DNS دامنه
اگر تنظیمات DNS را بصورت صحیح انجام نداده باشید و روی یک سرور یا ای پی اشتباهی تنظیم شده باشد با خطای 404 مواجه میشوید. برای برطرف کردن این مشکل میتوانید به پنل میزبانی خود مراجعه و تنظیمات DNS را بررسی کنید. اگر سر رشته ای از تنظیمات DNS ندارید، بهترین کار این است که یک تیکت به پشتیبانی بزنید تا آنها این تنظیمات را برای شما انجام دهند.
خطای 404 و تاثیر آن در سئو سایت
با توجه به نظر کارشناسان سئو، وجود خطا 404 بصورت مستقیم در افت رتبه بندی صفحات سایت تاثیر گذار نیست، بلکه به طور غیر مستقیم در سئو تاثیر گذار است.
با افزایش تعداد خطای 404 ربات های گوگل سرعت ایندکس شدن صفحات سایت را کاهش میدهد و آنها را بی کیفیت و کم ارزش در نظر میگیرند. کاربران با مواجه شدن این خطاها، حس نا امیدی در تفکرشان رخنه میکند و هر چه سریع تر وبسایت شما را ترک کرده و به سایت رقیب مراجعه میکنند.
الگوریتمهای گوگل نیز توجه ویژه ای به نحوه برخورد و رفتار کاربران دارند. وقتی مخاطب با مشاهده خطا 404 صفحه شما را ترک میکند، گوگل به این نتیجه میرسد که کاربر به پاسخ سوال خود نرسیده و با نارضایتی از سایت خارج شده و به سایت دیگری مراجعه کرده است در نتیجه باعث افت رتبه سایت میشود.
نکته: اگر تعداد صفحات 404 سایت افزایش یابد و شما برای برطرف کردن آن اقدام نکنید به مرور زمان در سئو سایت شما تاثیر منفی خواهد گذاشت.
کلام آخر درباره خطای 404
اگر صفحه مورد نظر کاربر به هر دلیلی پیدا نشود با ارور یا خطای 404 روبرو میشود. ارور 404 تاثیر منفی در سئوی یک سایت دارد و با تکرار شدن آن و عدم رفع این خطاها از اعتبار سایت شما کاسته خواهد شد.
در این مقاله روش های رفع خطای 404 توسط کاربر و مدیر سایت را آموزش دادیم با انجام دادن آنها براحتی میتوانید این مشکل را برطرف کنید.
سوالات متداول:
اگر یک صفحه به هر دلیلی باز نشود با ارور 404 مواجه خواهید شد.
بله. اگر سایتی دارای صفحات 404 زیادی باشد در تجربه کاربری تاثیر منفی خواهد گذاشت و خزنده های گوگل هم در ایندکس کردن صفحات به مشکل خواهند خورد. بنابراین بصورت غیر مستقیم در سئو سایت تاثیر گذار است.
- ریدایرکت 301 صفحات قدیمی یا حذف شده به صفحات جدید
- شناسایی لینک های شکسته و برطرف کردن آنها
- بروزرسانی پیوندهای یکتا
بله. با ایجاد یک صفحه سفارشی برای خطای 404 میتوانید تجربه کاربری را بهبود ببخشید.
دیدگاهتان را بنویسید