الگوریتم مرغ مگس خوار چیست؟
الگوریتم مرغ مگس خوار با ورود خود به عرصه گوگل توانست کیفیت جست و جو در گوگل را چند برابرکند و مخاطب خود را سریعتر به هدف اصلی برساند.
الگوریتم مرغ مگس خوار یا Hummingbird
در گذشته های نه چندان دور وقتی کلمه ای را سرچ میکردیم گوگل در نتایج جست و جو و در رتبه های اول، سایت هایی را نشان میداد که دارای تبلیغات زیاد، محتواهای نامناسب و صفحات اسپم گونه زیادی بودند و کاربر حتی اگر روی آن ها هم کلیک میکرد در نهایت به نتیجه نمی رسید. بنابراین اکثر سئوکاران با نبودن این الگوریتم روشهای سئو کلاه سیاه را انجام میدادند و سریعتر به رتبه های برتر میرسیدند، ولی تجربه کاربری برایشان اهمیت نداشت.
مثال: در محتوای 100 کلمه ای 10 بار کلمات کلیدی را می نوشتند و گوگل نیز با این وجود آن ها را در نتایج اول نشان میداد. در این میان سایت هایی هم بودند که محتوای خوب و با کیفیت تولید می کردند ولی در صفحات اول دیده نمی شدند و این کار باعث بی عدالتی میشد.
الگوریتم مرغ مگس خوار آمد تا جلوی این تقلب بزرگ را بگیرد. در این مقاله قصد داریم شما را با این الگوریتم مهم و پر طرفدار (مرغ مگس خوار Hummingbird) آشنا سازیم.
الگوریتم مرغ مگس خوار گوگل چیست؟
الگوریتم مرغ مگس خوار گوگل در سال 2013 کار خود را آغاز کرد. این الگوریتم به منظور تکمیل دو الگوریتم پاندا و پنگوئن ایجاد شد. با توجه به دقت و سرعت بالای این الگوریتم کلماتی که از نظر معنایی و مفهومی به هم نزدیکتر باشند را زودتر تشخیص میدهد و کاربر زود به پاسخ سوال و هدف خود میرسد. محتواهایی که دارای کلمه کلیدی تکراری و بی کیفیت هستند توسط این الگوریتم جریمه خواهند شد.
مثال: فرض کنید شما عبارت ” سن امین حیایی” را در گوگل سرچ می کنید. همان طور که مشاهده میکنید ” 52 سال ” برای شما به نمایش در خواهد آمد. همچنین اطلاعاتی در مورد بیوگرافی، ملیت، همسر، جوایز و … نیز در سمت چپ صفحه به شما نشان داده می شود.
این بدان معنی است که گوگل از موتور جستجو به موتور پاسخ گو تبدیل شده است و سریعا شما را به پاسخ سوالتان می رساند. به جای اینکه شما عبارت طولانی “سن امین حیایی چقدر است“؟ را بنویسید مرغ مگس خوار سریعا با استفاده از مفهوم و معنی کلمات، سوال شما را زودتر از آنچه که شما تصور کنید پاسخ می دهد.
الگوریتم مرغ مگسخوار گوگل چگونه کار میکند ؟
الگوریتم مرغ مگسخوار آمد تا با قوانین خود، سایت های ارزشمند را از وبسایت های بی کیفیت جدا کند و کاربر را سریعتر به خواسته اش برساند.
مثال: دو عبارت “سرعت شیر” و “کیفیت شیر” را در گوگل سرچ کنید چه چیزی مشاهده می کنید؟ همان طور که می بینید با سرچ عبارت “سرعت شیر“، شیر جنگل یا حیوان در صفحه نتایج جست و جو برای شما نمایش داده می شود. با سرچ عبارت “کیفیت شیر“، شیر خانگی و خوردنی برای شما به نمایش در خواهد آمد.
بله این الگوریتم مرغ مگس خوار است که معنا و مفهوم دو کلمه را تشخیص میدهد و با دقت بالایی که دارد منظور شما را زودتر متوجه میشود و به دید کاربر می رساند. بنابراین هنگام سفارش تولید محتوا باید از کلمات کلیدی دم دراز، مترادف و مشابه استفاده کنید تا این الگوریتم به هدف صفحه شما زودتر پی برده و توسط آن جریمه نشوید.
علت نامگذاری الگوريتم مرغ مگس خوار
شايد شما براي يک بار هم که شده تصوير مرغ مگس خوار را در تلوزيون يا اينترنت ديده باشيد. اين پرنده آنقدر سريع بال ميزند که قادر به ديدن آن نخواهيد بود. در گوگل نيز اين الگوريتم به قول معروف خيلي تيز و بز به سراغ کلمات هم معني يا مترادف ميرود.
اقداماتی که باعث جلب توجه بیشتر الگوریتم مرغ مگس خوار می شود؟
1. بهبود و بهینه سازی کلمات کلیدی
به جای استفاده از کلمات کلیدی تکراری در محتوا، بهترین گزینه استفاده از کلمات مترادف و عبارات لانگ تیل و شورت تیل می باشد. پیشنهاد میکنیم مقاله محتوای تکراری چیست را مطالعه نمایید.
انتخاب کلمه کلیدی نیز از اهمیت بالایی برخوردار است، برای تحقیق کلمات کلیدی میتوان از ابزارهایی چون Google Keyword Planner، semrush، Ahrefs و … استفاده کرد.
استفاده از کلمات کلیدی مناسب در تگهای HTML، از جمله تگ عنوان (Title)، تگهای H1 و H2، توضیحات متا (Meta Description) و URL در بهبود و بهینه سازی سایت نقش به سزایی دارد.گوگل با استفاده از این تگ ها به موضوع و هدف صفحه شما پی خواهد برد.
2. استفاده از انکرتکست مناسب محتوا
در انتخاب انکرتکست دقت لازم را به خرج دهید و عباراتی را انتخاب کنید که باعث جذب کاربر و همچنین مرتبط با صفحه هدف باشد.
3. استفاده از ویدئو و تصویر در محتوا
تا حد امکان از تصاویر مرتبط و ویدئو هایی با کیفیت استفاده کنید تا جذابیت محتوای خود را چند برابر افزایش دهید. در خدمات سئو سایت، استفاده از ویدیو و عکس ها یکی از فاکتورهای اصلی گوگل برای امتیاز دادن به یک سایت است.
4. نوشتن مقالات کوتاه
سعی کنید از مقالات طولانی و بی ارزش استفاده نکنید. این کار باعث خستگی و در نتیجه نارضایتی کاربران می شود و بانس ریت سایت را افزایش میدهد.
هدف از ایجاد الگوريتم مرغ مگس خوار گوگل چيست؟
هدف از ايجاد الگوريتم مرغ مگس خوار بيشتر براي جلب رضايت کاربر است که او را زودتر به هدفش برساند. اين الگوريتم ايجاد شد تا جلوي سئو کلاه سياه را بگيرد و حتي با سرچ کردن کلمات هم خانواده و هم معني نياز کاربران را سريعا برطرف کند.
تفاوت الگوريتم مرغ مگس خوار با الگوريتم پاندا و پنگوئن چيست؟
الگوريتم پاندا محتواهايي که بي کيفيت و کپي هستند را جريمه ميکند. در مقابل آن الگوريتمي به نام پنگوئن کار سرکشي بک لينک ها را بر عهده دارد و در سایت های که از لینک سازی های غير اصولي استفاده کردند را جريمه مي کند. اما الگوريتم مرغ مگس خوار توسط معني و مفهوم کلمات جستجو شده، بهترین و نزدیکترین نتایج خود را به مخاطب نمایش میدهد.
الگوريتم مرغ مگس خوار چه تاثيری در سئو دارد؟
الگوريتم مرغ مگس خوار سایت بيشتر تمرکزش بر روي محتواي سایت است، يعني هر چه از کلمات کليدي غير تکراري، مترادف و هم خانواده در محتوا استفاده کنیم به مزاجش خوش خواهد آمد، اين همان کاري است که باعث رشد سئو سايت و افزایش رتبه های شما خواهد شد.
منظور از گراف دانش گوگل و جستجوی معنایی چيست؟
گراف دانش يک سال قبل از الگوريتم مرغ مگس خوار فعاليت خود را آغاز کرد. همانطور که از نام آن پيداست، گراف دانش عبارت جستجو شده کاربر را به شکل نمودار در سمت راست صفحه به شما نمايش ميدهد که شما را براي رسيدن به هدفتان نزديک مي کند.
مثال: شما اسم فيلمي را در گوگل سرچ ميکنيد اطلاعات کاملي از آن در سمت راست صفحه به شکل نمودار و گراف به شما نشان داده ميشود. که شامل بازيگران، سال توليد، کارگردان و … که به منظور برطرف کردن هدف کاربر نشان داده مي شود. اين همان گراف دانش گوگل است اما گوگل چگونه بفهمد منظور کاربر از سرچ دقيقا چيست؟ اينجاست که جستجوي معنايي کار خود را شروع مي کند.
جستجوی معنايی گوگل
در جست و جوي معنايي، گوگل فقط بر روي يک کلمه کليدي خاصي تمرکز نمي کند، بلکه جست و جوي خود را بر اساس معني، مفهوم، مترادف و يا محل جغرافيايي شما انجام مي دهد.
همچنين با سرچ ساده در گوگل به شما عباراتي را که قبلا با آن کار کرده ايد را پيشنهاد مي دهد و در تاريخچه مرورگر ذخيره مي کند اين همان قدرت جست و جوي معنايي است که آن را به رخ شما مي کشد.
مثال 1: شما به شهر اراک سفر ميکنيد و در آنجا اسم رستوراني را سرچ مي کنيد با اين کار گوگل اسم رستوران هايي که در اراک وجود دارند را براي شما پيشنهاد مي کند.
مثال2: یا وقتی شما عبارت سئو سایت در اراک را جستجو میکنید، گوگل نزدیکترین شرکت های که در محدوده جغرافیایی شما قرار دارند و خدمات سئو را انجام میدهند به شما نمایش میدهد.
حرف آخر
الگوريتم مرغ مگس خوار ضد سئوي کلاه سياه است، بنابراین وقتی بفهمد که کاربر از کلمات کليدي تکراري و محتواي بي کيفيت استفاده ميکند بی تردید آن را جريمه خواهد کرد. اين الگوريتم مثل قاضي دادگاه ميماند و سعي ميکند حق را به حق دار برساند. سرعت و دقت بالاي اين الگوريتم دليل اصلي نام گزاري آن به الگوريتم مرغ مگس خوار Hummingbird است.
دیدگاهتان را بنویسید