سئو خارجی چیست؟ مهمترین تکنیک های سئو آف پیج
سئو خارجی چیست؟ به تمام اقدامات، فعالیت ها، استراتژی ها و ترفندهایی که بیرون از سایت برای بهبود و افزایش رتبه سایت انجام میشود، سئو خارجی یا سئو آف پیج می گویند.
در واقع میتوان گفت هیچ سایتی مخصوصا در کلمات کلیدی پر رقابت بدون انجام سئوی خارجی نمیتواند به رتبه های برتر در نتایج گوگل دست پیدا کند. سئو داخلی و سئو آف پیج در کنار هم از مهمترین فاکتورهای گوگل برای رتبه بندی سایتها تلقی میشوند، به شرطی که تمام نکات و ترفندهای آنها را بخوبی بدانید و به نحو احسن پیاده سازی کنید.
در این مقاله سئو موشک به بررسی و اهمیت سئو خارجی سایت و ترفندهای بی نظیر آن برای افزایش رتبه در نتایج موتورهای جستجو میپردازیم.
سئو خارجی (Off-Page-seo) چیست؟
سئو خارجی به مجموعه فعالیت ها و اقداماتی گفته میشود که برای افزایش رتبه سایت در نتایج جستجوی گوگل انجام میشود. در واقع هر وب سایتی علاوه بر این که اقداماتی در داخل سایت (سئو داخلی) انجام میدهد، باید یکسری ترفندها و کارهایی را نیز بیرون از سایت انجام دهد که off-page-seo نام دارد.
یعنی اقداماتی که در سئو آف پیج برای بهینه سازی سایت انجام میدهید تا موتورهای جستجو و کاربران متوجه محبوبیت سایت، قابل اعتماد بودن، معتبر بودن سایت و مرتبط بودن محتوا شوند. این موضوع زمانی اتفاق می افتد که سایت های قدرتمند و معتبر به سایت شما لینک میدهند و با لینک دادن وب سایت شما را تایید و معرفی میکنند. در نتیجه موتورهای جستجو از طریق لینک سازیهای مختلف در سایتهای قدرتمند و مرتبط وارد سایت میشوند و با مشاهده محتوای ارزشمند و باکیفیت رتبه خوبی برای سایت شما در نظر میگیرند.
سئو خارجی چرا اهمیت دارد؟
یکی از فاکتورهای اصلی و مهم گوگل برای رتبه بندی سایت ها انجام سئو خارجی سایت طبق قوانین و مقررات گوگل است. هر چند که الگوریتم ها و مقررات گوگل دائما در حال بروزرسانی هستند، ولی هیچ وقت ساختار کلی آن تغییر نکرده و هنوز هم سئوی خارجی اهمیت بسیار بالایی در بهینه سازی سایتها دارد. میتوان گفت بک لینک ها و سایر سیگنال های خارج از سایت، هنوز هم پایه و اساس الگوریتم گوگل را تشکیل میدهند.
در off-page-seo با تبلیغات و لینک سازی در سایت های قدرتمند و با فعالیت در شبکههای اجتماعی مختلف تلاش میکنیم تا محبوبیت و قدرت بیشتری بدست بیاوریم و اعتبار سایت های لینک دهنده را به وبسایت خود منتقل کنیم. همچنین خزندههای گوگل توسط لینک هایی که دریافت میکنیم، اعتبار و کیفیت سایت ما را بررسی میکنند. از دیگر مزایایی سئوی خارجی سایت میتوان به دیده شده بهتر، افزایش اعتماد کاربران، بهبود جایگاه سایت، افزایش ترافیک، نرخ کلیک و درآمد سایت اشاره کرد.
تاثیر سئو خارجی بر سایت ها
تاثیر سئو خارجی برای ارتقاء و افزایش رتبه سایت ها قابل انکار نیست. حقیقت این است که هر چقدر هم که بر روی سئو داخلی و محتوای سایت کار کنید و تمام نکات آنها را نیز به خوبی انجام دهید، بدون انجام off-page-seo به نتیجهای نخواهید رسید. چرا که برای افزایش رتبه سایت به اقداماتی مانند: لینک سازی خارجی و تبلیغات نیاز دارید تا اعتبار سایت خود را به موتورهای جستجوگر اثبات کنید.
تفاوت سئو داخلی با سئوی خارجی چیست؟
سئو داخلی مجموعه اقداماتی است که مستقیما داخل وبسایت انجام میشود و تحت کنترل شما هستند، مانند: تولید محتوا، نوشتن انواع تگ ها، لینک سازی های داخلی، قرار دادن تصاویر و ویدیوها، نوشتن متن جایگزین، Urlها، استفاده از کلمات کلیدی و موارد دیگر میباشد.
اما سئوی خارجی اقداماتی است که بیرون از سایت اتفاق می افتد، مانند لینک سازی با انکر تکست های مختلف در وب سایتهای گوناگون برای انتقال اعتبار و قدرت آنها به سایت مقصد میباشد.
حتما بخوانید: سئو تکنیکال یا سئو فنی چیست؟ مهمترین نکات آن
انواع لینک سازی در سئو خارجی
در واقع لینک سازی قلب سئو خارجی محسوب میشود و موتورهای جستجوگر توسط لینک های ایجاد شده به اعتبار، قدرت و محتوای یک سایت پی میبرند. هر سایتی که لینک های بیشتر و باکیفیت دریافت کرده باشد، در نتایج برتر گوگل قرار میگیرید.
روش های گوناگونی برای لینک سازی خارجی وجود دارد که برخی از آنها را خودتان باید بسازید و برخی دیگر که توسط کاربران به صورت طبیعی ساخته میشود.
1- لینک سازی طبیعی:
در ایجاد اینگونه لینکها صاحب وب سایت هیچ نقشی ندارد و سایت مبداء بصورت خود جوش به خاطر برند بودن یا داشتن محتوای باکیفیت و جذاب به سایت شما لینک میدهند. این نوع لینک سازی در ایران متاسفانه کمتر اتفاق می افتد.
2- لینک سازی غیر طبیعی:
لینک هایی که یک سئوکار مستقیما خودش دست به کار میشود و به روش های مختلف ایجاد میکند، یا تلاش میکند تا سایتهای مبدا را ترغیب به لینک دادن کند. مانند: شرکت کردن در دایرکتوری ها، فعالیت و ثبت کردن نظرات در انجمن ها، ایجاد لینک در پروفایل ها، فروم ها، امضای پست وبلاگ ها، کامنت گذاری و غیره میباشد.
توجه داشته باشید که گوگل با لینک سازی های غیر طبیعی مخالف است و آنها را سئو کلاه سیاه در نظر میگیرد و اگر طبق اصول و قائده انجام نشود، بعد از مدتی آنها را شناسایی میکند و در نتیجه باعث جریمه یا پنالتی شدن سایت میشود.
تکنیک های سئو خارجی
سئو خارجی شامل فعالیت ها و اقدامات وسیعی مانند: تبلیغات، برند سازی، لینک سازی، فعالیت در شبکه های اجتماعی و حتی تولید محتوا میباشد. در ادامه به مهمترین تکنیک های سئوی خارجی می پردازیم.
1- انتشار ویدیوهای جذاب و ارزشمند:
ویدیو یکی از مهم ترین شاخص های سئو به شمار میرود که باعث تعامل بیشتر کاربران با سایت میشود. با ایجاد ویدیو و منتشر کردن آنها در سایت ها و شبکه های اجتماعی مختلف مانند: آپارات، یوتیوب، فیسبوک، نماشا، vimeo، تویتر و غیره میتوانید لینک های باکیفیت و ارزشمندی را برای سایت خود دریافت کنید.
2- فعالیت در شبکه های اجتماعی:
امروزه شبکه های اجتماعی مختلفی در سرتاسر جهان مخصوصا ایران وجود دارد که کاربران وقت زیادی را در آنها صرف میکنند. فعالیت در شبکه های اجتماعی مختلف باعث میشود که کاربران زیادی با برند و نوع کسب و کار شما آشنا شوند تا بتوانید مشتریان زیادی از این طریق جذب بیزینس خود کنید. گوگل نیز وقتی میبیند که برند شما در شبکه های اجتماعی حضور پر رنگی دارد، اعتبار بیشتری برای آن در نظر میگیرد.
3- انتشار رپورتاژآگهی
انتشار رپورتاژآگهی یکی از بهترین روش های لینک سازی خارجی است که قدرت و اعتبار فوق العاده ای به سایت مبدا منتقل میکند. شما با پرداخت هزینه به سایت های مختلف و مخصوصا وب سایت های خبری که قدرت و بازدید کننده زیادی دارند، یک صفحه از سایت آن ها را خریداری میکنید و محتوای مرتبط با کسب و کار خود در آن منتشر میکنید و در بین محتوا یک یا چند لینک به سایت خود میدهید. توجه داشته باشید رسانه هایی را که برای انتشار رپورتاژ انتخاب میکنید، هر چقدر با موضوع کسب و کار شما مرتبطتر باشد، لینک های دریافتی قدرتمند و ارزشمند تر خواهد بود.
4- لینک طعمه
با تولید کردن محتوای باکیفیت کاربران را ترغیب کنید تا آنها را به اشتراک بگذارند. با ایجاد اینفوگرافیکهای جذاب و تصاویر باکیفیت میتوانید لینک سایت خود را در آنها قرار دهید و زمانی که کاربران از آنها در سایت خود استفاده میکنند، به راحتی لینک خارجی دریافت کنید.
5- لینک سازی در فروم ها یا پروفایل ها
با ثبت نام و فعال سازی حساب کاربری خود در فرومها و پروفایلها میتوانید لینک وب سایت خود را در آنها قرار دهید. همچنین برخی از این پروفایل یا فرومها یک قسمت امضا نیز دارند که میتوانید برای ساخت لینک استفاده کنید.
6- وبلاگ نویسی
وبلاگ نویسی یکی از بهترین روشها برای تبلیغات آنلاین است. با نوشتن وبلاگ میتوانید بازدیدکنندگان را به سمت سایت خود جذب کنید. همچنین بروز بودن محتوای شما را نشان میدهد و به موتورهای جستجو کمک میکنند تا سایت شما را بیشتر بخزند، که در نهایت به رتبه های بالاتری در گوگل دست خواهید یافت.
7- کامنت گذاری در وبلاگ ها
نظرات خود را در وبلاگهای دیگران که به شما اجازه میدهند لینکی را در بخش نظرات اظافه کنید به اشتراک بگذارید. این گونه لینک ها معمولا nofollow هستند.
8- شرکت در انجمن ها یا تالار گفتمان
انجمن هایی را پیدا کنید که مربوط به حوزه فعالیت شما هستند و در آنها شرکت کنید. به موضوعات و سوالات کاربران پاسخ و مشاوره دهید و خود را به عنوان یک برند مطرح کنید. در نهایت با لینکی که در قسمت امضاء پنل کاربری خود قرار دادهاید، موتورهای جستجو را به سمت سایت خود هدایت کنید. همچنین هنگام پاسخ دادن به موضوعات و سوالات دیگران نیز میتوانید لینک سایت خود را با انکر تکستهای مختلف قرار دهید.
9- ثبت نام در موتورهای جستجو
موتورهای جستجوگر در نهایت سایت شما را بصورت آنلاین پیدا میکنند، ولی ممکن است مدتی طول بکشد. برای سرعت بخشیدن به این فرایند بهتر است وب سایت خود را در محبوب ترین موتورهای جستجو مانند: یاهو، گوگل، بینگ و غیره ثبت کنید.
10- نشانه گذاری
یکی دیگر از روش های عالی در سئوی خارجی برای تبلیغات کسب و کار خودتان، منتشر کردن پستها و صفحات وب سایت خود در محبوب ترین سایتهای نشانهگذاری مانند: social Bookmaking ،Digg، Reddit و غیره است. گوگل این سایتها را به دلیل بروزرسانی دائم دوست دارد و امتیازات خاصی را برای شما در نظر میگیرد و باعث افزایش طبیعی سئو سایت میشود.
11- اشتراک گذاری تصاویر
اگر تصاویر جذاب، باکیفیت و منحصر به فرد در وب سایت خود استفاده کردهاید، میتوانید آنها را در بسیاری از وبسایتهای محبوب مانند: flickr، picasa، photo Bucket به اشتراک بگذارید، تا کاربران آنها را ببیند و نظر بدهند یا در سایت خودشان استفاده کنند.
12- ارسال پست مهمان
ایجاد پست مهمان یکی از روش های عالی برای دریافت بک لینک در سئو خارجی سایت است. شما وب سایت هایی مانند: ویرگول، بامداد و غیره را پیدا میکنید که اجازه انتشار پست مهمان را میدهد. سپس یک مقاله مرتبط با موضوع فعالیت سایت خود تولید و لینک سایت خود را نیز در بین محتوا قرار میدهید و منتشر میکنید. فقط توجه کنید که در یک وبسایت نباید بیش از حد پست منتشر کنید، چرا که گوگل خوشش نمی آید و لینک های دریافتی شما ارزش خود را از دست میدهند.
13- سئو محلی
کسب و کار خود را در google my business ثبت کنید و همچنین در گوگل مپ موقعیت مکانی خود را قرار دهید. این اقدام بهترین روش برای افزایش رتبه بندی سایت های محلی است.
سخن پایانی
سئو خارجی یعنی تمام اقداماتی که بیرون از سایت خود برای افزایش رتبه و رسیدن به نتایج برتر گوگل انجام میدهید. لینک سازی، فعالیت در شبکه های اجتماعی، شرکت در انجمن ها، استفاده از فرومها و پروفایلها، پست مهمان، اشتراک گذاری تصاویر و ویدیو، تولید محتوای با کیفیت از مهمترین اقداماتی است که در سئوی خارجی میتوانید انجام دهید تا نرخ کلیک و ترافیک سایت خود را افزایش دهید.
امیدوارم این مقاله آموزش سئو خارجی سایت مورد توجه شما قرار گرفته باشد، هر سوالی درباره سئو بیرون از سایت داشتید در قسمت نظرات مطرح کنید، در اولین فرصت به سوال شما پاسخ داده خواهد شد.
دیدگاهتان را بنویسید