سئو داخلی چیست و نکات مهم آن
سئو داخلی یا on page seo به کلیه اقداماتی که برای بهینه سازی سایت جهت افزایش نرخ بازدید و ترافیک، درون یک سایت انجام میشود. اگر هدف شما رسیدن و ماندن در نتایج برتر گوگل است، قطعا باید سئو درون صفحه سایت خود را طبق قوانین و خواسته های گوگل انجام دهید، تا مخاطبان و موتورهای جستجو راحت تر بتوانند محتوای شما را درک کند، که در نتیجه باعث افزایش تجربه کاربری شوید.
در این مقاله سئو موشک به توضیح کامل سئو داخلی و تاثیر آن در سئو سایت میپردازیم. همچنین مهمترین فاکتورها و نکات seo on page را خواهیم گفت.
سئو داخلی چیست؟
سئو داخلی (on-page) یعنی مجموعه اقداماتی که داخل یک سایت به منظور بالا بردن رتبه و ترافیک سایت، جهت جذب و افزایش بازدید کننده انجام می شود. سئو on-page به این منظور انجام می شود تا سایت در موتورهای جستجو از لحاظ کسب رتبه در رده بالاتری قرار گیرد.
به همین منظور است که در بهینه سازی موتورهای جستجو باید به انتخاب اصولی کلمات کلیدی، عناوین و توضیحات مربوط به آنها توجه ویژه ای داشت. در این رابطه بسیار اهمیت دارد که محتوا و همچنین آدرس وبسایت را به نحوی انتخاب کنید که در جستجوهای گوگل توسط مخاطب دیده شوید.
اهمیت سئو داخلی چیست؟
موتورهای جستجو با توجه به رعایت اصول سئو داخلی، متوجه کاربر پسند بودن محتوای سایت می شوند. انتخاب و انجام تمام جزئیات آن از جمله متا تگ ها، کلیدواژهها، لینک سازی ها، محتوای با کیفیت، UX، سرعت سایت و نحوه بهینه سازی آنها اهمیت زیادی در افزایش رتبه بندی سایت دارند. با بهینه سازی این موارد، موتورهای جستجو میتوانند نیازهای کاربران را بهتر شناسایی کنند و آنها را با توجه به نیازی که دارند به سایت مورد نظر هدایت کنند.
روزبهروز الگوریتمهای موتورهای جستجوگر پیچیدهتر از قبل می شوند. به همین خاطر باید نسبت به فاکتورهای مهمی که می توانند بر رتبه بندی یک سایت تاثیر بسزایی داشته باشند، آگاهی کافی داشته باشید و آنها را به نحو احسن در سایت خود پیاده سازی کنید.
همان طور که میدانید گوگل معیارهای را زیادی برای رتبه بندی سایت ها در نظر میگیرد. شما باید هنگام پیاده سازی seo on page تمام فاکتورهای آن را بلد باشید و بعد از آنالیز کردن رقبای خود، سعی کنید تمام نکات سئو داخلی را بهتر از آنها انجام دهید تا بتوانید بالاتر از رقبا قرار بگیرید.
حتما بخوانید: سئو خارجی چیست؟ تکنیک های طلایی سئو آف پیج
مهم ترین فاکتورهای سئو on-page
اگر تاکنون شنیده اید که سئو داخلی به معنی تکرار کلمات کلیدی در صفحه است، دور از واقعیت است و انجام بیش از حد این کار در واقع به رتبه شما صدمه میزند. فاکتورهای متعددی بر سئو داخلی سایت تاثیر گذار هستند. ما در ادامه مهمترین فاکتورهای سئو on-page یا درون صفحه را بصورت چک لیست خلاصه کرده ایم.
1- عنوان صفحه (page title)
اگر بر اساس اولویت بخواهیم رتبه بندی کنیم عنوان صفحه، توضیحات، سئو محتوا و url به ترتیب از اولویت بالایی برخوردار هستند.
عنوان صفحه اولین چیزی است که موتورهای جستجو و کاربر بعد از جستجو کردن یک کلمه کلیدی با آن روبرو میشوند و تاثیر مستقیم در سئو سایت دارد. کاربران بعد از مشاهده کردن عنوان است که ترغیب میشوند وارد سایت شوند یا نه. برای هر کدام از صفحات باید عنوان جداگانه مرتبط با محتوای صفحه، همراه با رعایت نکات سئو آن بنویسید.
برخی از نکات عنوان سئو
- استفاده از کلمه کلیدی اصلی در ابتدای عنوان
- نوشتن حداکثر 60 کاراکتر
- استفاده از اعداد و کلمات پرسی مانند: چرا، چگونه و غیره در عنوان
- نوشتن کلمات هیجان انگیز مانند: طلایی، رایگان، گارانتی، اسرار آمیز و غیره
- نداشتن غلط املایی و ویرایشی
- مرتبط با موضوع و محتوای صفحه باشد.
2- توضیحات متا
توضیحات متا خلاصه ای از محتوای یک صفحه است که بین 155 تا 160 کاراکتر نوشته میشود و در زیر عنوان نمایش داده میشود. باید در این توضیحات کوتاه، کلمات کلیدی اصلی و همچنین هدف کلی صفحه را بنویسید تا کاربران و موتورهای جستجو راحت تر به موضوع محتوای صفحه پی ببرند.
رعایت نکات متا دیسکریپشن باعث بهبود سئو داخلی، افزایش نرخ کلیک و ترافیک سایت میشود و تاثیر غیر مستقیم در سئو دارد.
برخی از نکات مهم توضیحات متا:
- نوشتن کلمه کلیدی اصلی در ابتدای توضیحات
- نوشتن حداکثر 160 کاراکتر
- عدم استفاده از کاراکترهای غیر مجاز
- استفاده از کلمات کلیدی مهم و مرتبط با صفحه
3- تولید محتوای باکیفیت
تولید محتوا یکی از پایه های اساسی و در واقع قلب تپنده سایت است و بدون داشتن یک محتوای ارزشمند قطعا به نتایج برتر گوگل هم نخواهید رسید. حتما باید محتوایی که تولید میکنید مرتبط با کلمه کلیدی هدف باشد و سعی کنید محتوای ارزشمند، با کیفیت، منحصر به فرد تولید کنید تا باعث رضایت کاربران شود.
همچنین باید نکات سئو محتوا را طبق مقررات گوگل انجام دهید تا بتوانید به نتایج برتر گوگل دست پیدا کنید. تولید محتوا و سئو آن یکی از مهمترین اقدامات در سئو on page است.
4- URL صفحات
url همان آدرس صفحات است که باید برای هر کدام از آنها منحصر به فرد نوشته شود و یکی از مهمترین اقدامات در سئو داخلی سایت محسوب میشود. url به موتورهای جستجو و کاربران کمک میکند تا بهتر و راحت تر بتوانند موضوع صفحه را درک کنند.
نوشتن آدرس کوتاه، دقیق، واضح، قرار دادن کلمه کلیدی، عدم استفاده از کاراکتر های غیر مجاز و حروف اظافه از مهمترین نکات سئو URL برای هر کدام از صفحات است. آدرس صفحات را بصورت انگلیسی بنویسید تا کاربر پسند، مفهومی و کوتاه باشد تا راحت تر در ذهن مخاطب بماند و علاوه بر این در سریعتر ایندکس شدن صفحات هم تاثیر گذار است.
5- هدینگ ها (H1 تا H6)
تگ های هدینگ، یکی از مهمترین فاکتورهایی گوگل برای افزایش سئو سایت است و به گوگل کمک میکند تا محتوای شما را بهتر درک کند. مهمترین هدینگ یک محتوا، هدینگ h1 است که به مفهوم کلی در رابطه با محتوا اشاره دارد. از لحاظ اولویت بندی، تک های h1 تا h3 به ترتیب اهمیت بالایی دارند.
یکی از مهمترین دلایل استفاده از تگ های h1 تا h6 در یک محتوا این است که موتورهای جستجو و بازدید کنندگان راحت تر بتواند درباره مفهوم کلی صفحه، اطلاعات جامعی کسب کنند. استفاده از این تگ ها، تاثیر زیادی بر افزایش تجربه کاربری، تعداد بازدیدکنندگان و بهبود سئوی داخلی سایت دارد.
6- استفاده از تصاویر
با قرار دادن تصاویر با کیفیت، جذاب و مرتبط میتوانید محتوای خود را برای کاربران جذاب کنید و ماندگاری آن ها را افزایش دهید. هنگام استفاده از تصاویر باید به نکات سئو تصاویر از جمله طول و عرض و نوشتن alt تصاویر توجه کنید. در Alt تصاویر از کلمات کلیدی استفاده کنید تا از قسمت تصاویر نتایج جستجوی گوگل هم ورودی داشته باشید و علاوه بر این در صورت لود نشدن عکس به هر دلیلی، متن جایگزین آن به کاربران نمایش داده شود.
دقت داشته باشید که حجم تصاویر بیشتر از 200 کیلوبایت نباشد تا باعث کاهش سرعت صفحات سایت شود. در صفحات مهم و لندینگ پیج ها میتوانید بیشتر از 200 کیلوبایت استفاده کنید.
7- لینک سازی داخلی
یکی دیگر از مهمترین فاکتورهای تاثیرگذار بر سئو داخلی سایت، لینک سازی داخلی است. با لینک سازی داخلی می تواند کاربران را به صفحات مختلف و هدفمند سایت خود منتقل کنید و اعتبار آنها را نیز افزایش دهید. اگر صفحه از سایت بدون لینک داخلی باشد، در واقع یتیم و مرده شناخته میشود و به جایگاهی که قرار است نمیرسد.
خزنده های گوگل توسط لینک های داخلی راحت تر بین صفحات سایت منتقل میشوند و مخاطبان نیز سریعتر به هدفشان دست پیدا میکنند. از جمله مهمترین مزایای استفاده از لینک سازی داخلی می توان به بهبود رتبه سایت، افزایش نرخ بازدید و تجربه کاربری و کاهش نرخ پرش مخاطبان اشاره کرد.
نکته: در بعضی از حوزه های کم رقابت میتوانید با رعایت نکات لینک سازی داخلی در برخی از کلمات کلیدی سریعتر به نتایج برتر گوگل برسید.
8- سرعت بارگذاری صفحات
بهینه سازی و افزایش سرعت صفحات سایت یکی از فاکتورهای مهم گوگل در سئو داخلی است که تاثیر بسیار زیادی در افزایش تجربه کاربری، نرخ بازید و سئو سایت دارد.
کاربران بیشتر وارد سایت هایی می شوند که سرعت صفحات بارگذاری بسیار بالایی دارند. سرعت بالای یک سایت باعث می شود تا کاربر زمان بیشتری را جهت باقی ماندن در سایت و مطالعه محتوای مورد نظر صرف کند. در غیر این صورت کاربران بعد از وارد شدن به سایت سریعتر از آن خارج میشوند و باعث افزایش بانس ریت سایت میشود که در نتیجه کاهش افت رتبه را به همراه دارد.
از ابزارهایی مختلفی مانند (PageSpeedInsights) یا (Gtmetrix) میتوانید استفاده کنید و سرعت صفحات سایت خود را در دسکتاب و گوشی بررسی کنید. این ابزارها با توجه به راهنمایی ها و نکاتی که به شما پیشنهاد میدهند، میتوانید با برطرف کردن آنها سرعت سایت خود را بهینه کنید. البته سرعت سایت به فاکتورهای مختلفی از جمله شرایط سرور، حجم محتوا و… نیز بستگی دارد.
9- چگالی کلمات کلیدی
چگالی کلمات کلیدی نقش مهمی در بهبود سئو داخلی و افزایش رتبه سایت دارد. اگر با نکات سئو داخلی آشنا باشید، می دانید که استفاده زیاد و کم از کلمات کلیدی می تواند الگوریتم گوگل را دچار مشکل سازد. استفاده به موقع و بجا از کلمات کلیدی می تواند نقش مهمی در بهبود سئو داخلی سایت داشته باشد. طبق آمار تعداد متوسط استفاده از کلید واژه اصلی در محتوا بین 3 تا 5 درصد است.
بهتر است هنگام تولید محتوا، چگالی کلمات کلیدی را در بخش های مختلف از جمله متن اصلی مخصوصا ابتدای پاراگراف ها، URL، تگ های H، عنوان صفحه و حتی توضیحات متا رعایت کنید، تا راحت تر بتوانید به رتبه های برتر موتورهای جستجو برسید.
به این نکته نیز توجه داشته باشید که میتوانید از کلمات کلیدی لانگ تل، هم خانواده، مترادف، LCI و غیره استفاده کنید، تا هم از آن کلمات ورودی داشته باشید و هم اینکه از جریمه های گوگل مانند کیورد استفاینگ در امان باشید.
مقاله پیشنهادی: کیورد استافینک چیست و تاثیر آن در سئو سایت؟
10- ریسپانسیو بودن
امروزه اکثر مخاطبان از تلفن همراه خود برای جستجو کردن در اینترنت استفاده میکنند. بنابراین سایت را باید به گونه ای طراحی کنید که در نمایشگرهای مختلف مخصوصا تلفن همراه بدون هیچ به هم ریختگی نمایش داده شود تا کاربران راحت تر بتوانند با محتوای سایت بدون اینکه اذیت شود تعامل برقرار کنند.
ریسپانسیو کردن سایت یکی از فاکتورهای مهم گوگل در سئو داخلی است و تاثیر مستقیم در سئو سایت دارد و بدون رعایت ِآن در واقع شما بیشتر کاربران خود را از دست خواهید داد.
11- خوانایی متن
خوانایی محتوا یکی از مهمترین فاکتورها در افزایش تجربه کاربری و UX سایت دارد. سعی کنید قبل از منتشر کردن محتوا غلط املایی، نکات ویراستاری و نگارشی آن را برطرف کنید.
12- سیگنال های E-A-T
E-A-T، ترکیبی از واژه های مختلف Expertise, Authoritativeness و Trustworthiness می باشد. E-A-T یکی از مهمترین معیارهای ارزیابی کیفیت محتوا توسط موتور جستجوی گوگل است. با استفاده از این معیار، گوگل بررسی میکند که آیا محتوای یک وبسایت می تواند به نیازهای کاربران پاسخ دهد یا خیر.
سیگنال های E-A-T باعث میشوند تا گوگل محتوای وبسایتها را از لحاظ کیفیت و ارزشمند بودن ارزیابی نماید و آنها را وادار کند تا محتوای کاربرپسندی تولید کنند. توجه به این فاکتور مهم می تواند نقش مهمی در افزایش کیفیت محتوا و بهبود رتبه سایت در گوگل ایفا نماید.
13- UX (تجربه کاربری)
تجربه ای که بازدید کننده به هنگام بازدید از یک سایت کسب می کند، UX (تجربه کاربری) گفته می شود. طراحی گرافیکی جذاب و چیدمان اصلی یک وب سایت می تواند بازدید کننده را جذب محتوای سایت مورد نظرتان کند. توجه به این نکته مهم می تواند در افزایش تعامل و بازدید کنندگان تاثیر بسیار خوبی داشته باشد و باعث کاهش نرخ پرش کاربران از سایت شوند.
افزایش سرعت سایت، ریسپانسیو بودن، نوشتن محتوای جذاب همراه با تصاویر و ویدیو، طراحی جذاب، ساختار مناسب، استفاده بجا و به موقع از CTA از جمله اقداماتی است که رابطه مستقیمی بین تجربه کاربری و افزایش نرخ بازدید از سایت دارد. همیشه سعی کنید در طراحی سایت و برنامه ریزی برای تولید محتوا، شرایط لازم را برای کسب رضایت مخاطبان فراهم سازید.
14- Schema Markup
اسکیما، در واقع همان کدهایی است که با قرار گرفتن در قالب یک سایت باعث میشود موتورهای جستجو راحت تر بتواند محتوای سایت را درک کنند. اسکیما کدها (زبان نشانه گذاری سایت) تاثیر غیر مستقیم در سئو سایت دارد و باعث افزایش نرخ کلیک و ترافیک سایت میشود.
با استفاده از انواع کدهای اسکیما مانند: FAQ ،articles ،Local business، ستاره ها و غیره، موتورهای جستجوگر می توانند اثر بخشی یک سایت را از لحاظ کیفیت به راحتی تشخیص دهند و توجه ویژه ای به آن داشته باشند.
15- استفاده از ویدئو و پادکست
استفاده از ویدیو و پادکست می تواند نقش مهمی در افزایش بازدید، ماندگاری کاربران و سئو داخلی سایت ایفا نماید. زمانی که کاربران با محتوای جذاب ویدیویی مواجه شوند، مدت زمان بیشتری را در سایت جهت مشاهده فیلم سپری می کنند که در نتیجه باعث کاهش نرخ پرش کاربران میشود.
جالب است بدانید که موتورهای جستجو، کیفیت محتوا را بر اساس ویدیو و پادکست هایی می دانند که به طور منظم در سایت بارگذاری می شود.
16- انتخاب کلمات کلیدی
اگر میدانستید که انتخاب کلمات کلیدی چگونه می تواند بر بهبود سئوی داخلی سایت تاثیر بگذارد به راحتی از آن عبور نمی کردید. برای اینکه محتوای کاربر پسندانه برای سایت خود تولید کنید، نیاز است که ابتدا به اهداف جستجوی کاربران در این زمینه توجه نمایید، سپس اقدام به تحقیق کلمات کلیدی ارزشمند و پر کلیک بپردازید، تا بتوانید بصورت هدفمند کاربران را جذب کنید.
همیشه سعی کنید کلمه کلیدی را به نحوی انتخاب نمایید که محتوای مورد نظر با نیازهای کاربران هماهنگی داشته باشد و بتواند خواسته های آنها را برطرف کند. بدیهی است که در این رابطه باید کلمات مرتبط با محصول یا خدمات وابسته به فعالیت خود را جهت ارائه محتوای اصولی و باکیفیت بر اساس سئوی سایت انتخاب نمایید.
17- Core Web Vitals
Core Web Vitals (هسته حیاتی گوگل)، مجموعه ای از معیارهای جدیدی است که گوگل برای افزایش تجربه کاربری و بهبود سئو داخلی یک وبسایت معرفی کرده است. برای اینکه وب سایت شما رتبه بالایی در گوگل کسب نماید، باید به معیارهای زیر توجه کنید:
- سرعت صفحه (LCP): زمان لود شدن صفحه باید کمتر از ۲۴۰۰ میلی ثانیه باشد.
- سرعت واکنشی (FID): زمان بارگذاری صفحه اولیه زیر ۱ ثانیه باشد.
- نرخ پرش (CLS): تعداد پرشها باید زیر 0.1 ثانیه باشد.
مقاله پیشنهادی: سئو تکنیکال یا سئو فنی چیست؟ مهمترین نکات آن
18- موضوع خود را به طور کامل پوشش دهید
اگر محتوایی که تولید کرده اید، موضوعات فرعی مرتبط را نیز پوشش بدهد، به احتمال زیاد انتظارات کاربران را برآورده خواهید کرد. علاوه بر این میتوانید بر روی کلمات کلیدی مرتبط رتبه بگیرید و در نتیجه ترافیک بیشتری دریافت کنید.
19- از لینک های خارجی استفاده کنید
از نظر گوگل لینک دادن به وبسایت های دیگران یک راه عالی برای ارائه ارزش به کاربران است. بنابراین در هر کجای محتوا که لازم است از لینک های خارجی استفاده کنید، فقط مراقب باشید که به وب سایت های بی کیفیت و اسپم لینک ندهید.
20- بروزرسانی محتوا
سئو درون صفحه فعالیت هایی است که میتوانید به طور مکرر انجام دهید. اگر از رتبه بندی گوگل رضایت ندارید، میتوانید محتوای خود را بروزرسانی و مجددا منتشر کنید. اگر محتوایی تولید کرده اید ولی هیچ رتبه ای ندارد، بهبود و بروزرسانی محتوا کمک خیلی زیادی به شما خواهد کرد.
سوالات متداول
سئو درون صفحه بر روی عوامل تاثیر گذار در یک صفحه تمرکز دارد و میتوانید به طور کامل آنها را کنترل کنید، به عبارتی اقداماتی که درون یک سایت انجام میشود. ولی سئو خارجی اقداماتی است که بیرون از سایت انجام میشود و نمیتوانید بطور کامل آنها را کنترل کنید.
سئو فنی به گوگل و سایر موتورهای جستجوگر کمک میکند تا صفحات سایت شما را راحت تر پیدا و درک کنند و سریعتر بخزند و ایندکس کنند. در حالی که سئو درون صفحه به محتوای وب سایت و کیفیت آن اشاره دارد.
صفحاتی را که میخواهید در نتایج جستجو بالا باشد و کاربران مشاهده کنند و ورودی دریافت کنید به سئو نیاز دارند. صفحاتی مثل: ثبت نام، حساب کاربری، پرداخت و غیره به سئو نیاز ندارند.
هدف اصلی گوگل طولانی بودن محتوا نیست. همیشه سعی کنید محتوایی تولید کنید که نیاز کاربران را برطرف کند و آنها سریعتر به خواسته هایشان برسند.
سخن پایانی
برای اینکه سایت شما بازدید بالایی داشته باشد و بتوانید محتوای سایت را با توجه به اصول سئو داخلی تنظیم کنید، بهتر است فاکتورهای متعددی را که در این مقاله سئو موشک به آنها اشاره کرده ایم، مدنظر قرار دهید. رعایت اصول سئو on page مزایای متعددی دربر دارد که از جمله آنها می توان به بهبود رتبه گوگل، افزایش تعداد بازدید، نرخ کلیک و… اشاره نمود.
منبع:
دیدگاهتان را بنویسید