لینک سازی داخلی چیست و تکنیک های طلایی آن
لینک سازی داخلی یکی از بخش های مهم سئو داخلی است که با رعایت کردن آن میتوانید رتبه های سایت خود را تا حد زیادی بهبود ببخشید. لینک های داخلی اگر با استراتژی و برنامه ریزی دقیق انجام نشود، نتیجه ای در بر نخواهد داشت و به هدفی که مد نظرتان هست نخواهید رسید.
در این مقاله قصد داریم شما را با لینک سازی داخلی، اهمیت آن، نحوه چیدن استراتژی لینک های داخلی و رایج ترین اشتباهات آن آشنا کنیم. پس تا ادامه این مقاله با ما همراه باشید.
لینک سازی داخلی چیست؟
لینک سازی داخلی چیست؟ به لینک هایی که از یک صفحه سایت به صفحات دیگر همان سایت ایجاد میکنیم لینک داخلی میگویند. مخاطبان با کلیک کردن بر روی این لینک ها به صفحات دیگر و بخش های مرتبط هدایت میشوند. همچنین خزنده های گوگل صفحات جدید و مرتبط را به راحتی پیدا کرده و ایندکس میکنند.
قبل از شروع اجازه دهید با یک مثال اهمیت لینک سازی های داخلی را برای درک بهتر بیان کنیم.
یک ساختمان پزشکان 50 طبقه را در نظر بگیرید که شخصی به دنبال اتاق متخصص مورد نظر خود است. اگر ابتدای ورودی ساختمان تابلو راهنما وجود نداشته باشد، فرد برای رسیدن به اتاق مورد نظر دچار مشکل و سردرگمی میشود و مدتی از وقت او گرفته میشود تا بتواند اتاق مد نظر خودش را پیدا کند. اما در صورت وجود تابلوهای راهنما، فرد به راحتی و مستقیم با مطالعه تابلو میتواند بدون هیچ دردسری به اتاق مورد نظر مراجعه کند.
مفهوم لینکسازی داخلی هم حکم تابلو راهنما را دارد که کاربران توسط آنها میتوانند مستقیما به صفحه هدف مورد نظر خود دسترسی پیدا کنند. لینک سازی های داخلی اگر به صورت اصولی و هدفمند ایجاد شود و بتواند نیاز کاربران را برطرف کند، تاثیر بسیار خوبی در بهبود جایگاه و افزایش سئو سایت خواهد گذاشت.
اهمیت ایجاد لینک سازی داخلی
بهبود تجربه کاربری و رضایت کاربران
با لینک های داخلی میتوانید کاربران را به صورت هدفمند به صفحات مختلف سایت هدایت کنید و ماندگاری کاربران را افزایش دهید.
کمک به خزنده های گوگل
فرض کنید شما صفحه جدیدی را منتشر کرده اید و لینک داخلی از صفحات دیگر نیز به آن نداده باشید و بک لینکی هم از سایر سایت ها برای آن دریافت نکرده اید. در این صورت ربات های گوگل از وجود چنین صفحه ای بی اطلاع خواهند بود و آنها را دیرتر ایندکس خواهند کرد.
با انتشار اینگونه صفحات، که اصطلاحا به آن صفحات یتیم می گویند، هیچ تغییری در بهبود رتبه و ترافیک سایت ایجاد نخواهد شد و گوگل نیز نگاه مثبتی به چنین صفحات نخواهد داشت.
افزایش قدرت صفحه و بهبود جایگاه
با لینک سازی داخلی میتوان قدرت را بین صفحات مختلف سایت تقسیم کرد. هنگام انتشار محتوا با ایجاد لینک از صفحات قدیمی به صفحه جدید میتوانید قدرت و اعتبار را به صفحه منتشر شده منتقل کنید. همچنین باعث سریعتر ایندکس شدن صفحات جدید شوید.
لینک سازی داخلی به صورت صحیح برای بهبود جایگاه سایت و افزایش تجربه کاربری بسیار هائز اهمیت است.
استراتژی ها و نکات مهم در ایجاد لینک سازی داخلی سایت
لینک سازی داخلی دارای یکسری از اصول و قواعد خاصی هستند که باید آن ها بشناسید و هنگام لینک سازی در وب سایت خود از آنها پیروی کنید تا از آسیب های احتمالی به سایت خود جلوگیری کنید.
چیدن استراتژی مهمترین اقدامی است که قبل از لینک سازی داخلی باید آن را انجام دهید تا بتوانید به نتیجه مطلوب برسید.
باید مهمترین صفحات و محتواهای ارزشمند به صورت مستقیم در دسترس مخاطبان قرار بگیرد. اینها صفحاتی هستند که بیشترین لینک های داخلی را دریافت میکنند و معمولا در قسمت منوی اصلی سایت و فوتر در دسترس مخاطبان قرار میگیرد.
همچنین قبل از لینک سازی باید دسته بندی های سایت بر اساس موضوع و هدف آن ها مشخص کنید تا راحت تر بتوانید هنگام انتشار محتوای جدید بر اساس دسته بندی های مرتبط بین صفحات لینک داخلی ایجاد کنید.
انکر تکست چیست؟
انکر تکست ها همان عباراتی هستند که معمولا با رنگ متفاوت یا زیر خط دار و بولد شده در بخشی از متن نشان داده می شوند و کاربران با کلیک بر روی آنها به صفحه هدف منتقل میشوند. انکر تکست ها باید مرتبط با موضوع صفحه هدف باشد تا کاربران را به صورت هدفمند به خواسته هایشان برساند.
انکر تکست ها انواع مختلفی دارند، که میتوانید بر اساس استراتژی و برنامه ریزی خودتان از آنها استفاده کنید.
- عین کلمه کلیدی اصلی (آموزش سئو)
- کلمه کلیدی + برند (آموزش سئو سئو موشک)
- استفاده از تصاویر برای لینک سازی
- کلمات کلیدی دم دراز (آموزش سئو سایت)
- کلمات کلیدی مشابه و هم خانواده (آموزش بهینه سازی سایت)
- انکر تکست های عمومی مانند: اینجا، ادامه مطلب، اطلاعات بیشتر و …
هنگام استفاده از انکر تکست ها برای لینک سازی های داخلی و بخصوص لینکسازی خارجی باید دقت لازم را داشته باشید تا به خوبی و بصورت هدفمند از همه آنها استفاده کنید تا نزد گوگل طبیعی تر بنظر برسید و دچار جریمه های گوگل نشوید.
چگونه لینک سازی داخلی انجام دهیم؟
برای رسیدن به نتیجه مطبوب ابتدا باید هدف و استراتژی های لازم را برای لینک سازی داخلی مشخص کنید.
- تشخیص صفحات هدف
- انتخاب انکر تکست های مناسب
- شناسایی صفحات ارزشمند
- ایجاد دسته بندی ها بر اساس موضوع و مرتبط بودن آنها
با چیدن استراتژی و داشتن برنامه ریزی دقیق میتوانید نیاز کاربران را به نحو احسن برطرف کنید و رتبه صفحات سایت را بهبود ببخشید.
انواع مختلف لینک داخلی
لینک های داخلی را میتوانید در بخش های مختلف یک سایت ایجاد کنید:
لینک سازی در منو ها، سایدبار یا فوتر
منوها یکی از مهمترین بخش های یک وب سایت است و در تمام صفحات تکرار میشوند. با قرار دادن کلمات کلیدی مهم و هدفدار میتوان کاربران را سریعتر به صفحه مورد نظر منتقل کرد.
به دلیل اهمیت بالای این لینک ها میتوان کلمات کلیدی ارزشمند و درآمدزای خود را در این منوها قرار داد تا قدرت آن صفحات افزایش یابد.
لینک سازی داخلی برای محتوا متنی
رایج ترین نوع لینک سازی داخلی در محتوای متن انجام میشود. با قرار دادن عبارتی در متن محتوا به عنوان لینک با انکر تسکت های گوناگون و هدفمند، میتوان مخاطبان را به صفحه ای مرتبط با موضوع مورد نظر هدایت کرد. به شرطی که انکر تکست قرار داده شده و همچنین صفحه مقصد که انتخاب کرده ایم با یکدیگر مرتبط باشند.
لینک سازی در تصاویر
مهمترین قسمت عکس، Alt تصاویر است. ویژگی آلت تصاویر حکم انکر تکست در متن را دارد که هدف و مفهوم عکس را مشخص میکند. با استفاده از لینک دهی تصاویر میتوان کاربران را به صفحه هدف هدایت کرد.
انکر لینک ها نوع دیگری از لینک های داخلی هستند که معمولا در محتواهای طولانی در ابتدای صفحه در فهرست مطالب برای دسترسی آسان کاربران ایجاد میشود.
لینک به صفحات بعدی و قبلی که معمولا در قسمت مقاله های وبلاگ قرار داده میشود نوع دیگری از لینک سازی های داخلی محسوب میشوند.
نکته: در بعضی از کلمات کلیدی کم رقابت میتوان با ایجاد لینک های داخلی منظم و باکیفیت رتبه های خوبی را بدست آورد. به این نکته توجه کنید که قبل از ایجاد لینک سازی خارجی ابتدا باید لینک های داخل سایت به صورت اصولی و هدفمند ایجاد کنید تا لینک های خارجی تاثیر گذار باشند.
نکات مهم در لینک سازی داخلی
1- انتخاب انکر تکست مناسب برای محتوا
هنگام انتخاب انکر تکست برای محتوا دقت لازم را داشته باشید تا عبارتی که برای لینک دهی انتخاب میکنید با صفحه مقصد مرتبط و هم موضوع باشد تا کاربران با کلیک کردن بر روی آنها بتوانند به اهدافشان برسند.
به عنوان مثال همان ساختمان پزشکان را در نظر بگیرید که فردی وارد ساختمان میشود و روی تابلو راهنما، فقط اتاق 305 نوشته شده است که در این صورت به ارباب رجوع هیچ کمکی نخواهد کرد. در مقابل اگر همان تابلو به امور مالی تغییر کند، فرد مراجعه کننده اگر به دنبال اتاق امور مالی باشد سریع تر به هدفش میرسد.
میتوان گفت انکر تکست ها هم حکم تابلو راهنما را دارند، که اگر در لینک سازی داخلی از آنها به صورت صحیح استفاده کنید، کاربران سریع تر به مطالب مد نظرشان خواهند رسید و باعث افزایش رضایتمندی آنها میشود. هنگام ایجاد لینک های داخلی بهتر است از انکر تکست های مختلف و مرتبط با موضوع صفحه هدف استفاده کنید.
2- تغییر رنگ یا بولد کردن لینک داخلی
برای بهتر دیده شدن و جلب توجه بیشتر کاربران بهتر است کلماتی را که به عنوان لینک از آن استفاده میکنید، بولد کرده و رنگ خاصی را به آن اختصاص دهید، تا کاربران راحت تر بتوانند آنها را تشخیص دهند و سریعتر به نیازهای خود دسترسی پیدا کنند.
3- ایجاد لینک بین پست های جدید و قدیمی
بعضی از پست ها به مرور زمان، قدیمی شده و محتوای جدید که ایجاد میکنید، توجه کاربر و گوگل را بیشتر به خود جلب میکند. در نتیجه از صفحات قدیمی که دارای رتبه و رنک هستند میتوانید، به صفحات جدیدتر لینک ایجاد کنید تا سریعتر جایگاه خودش را در نتایج گوگل پیدا کند.
4- استفاده از لینکهای nofollow
در بعضی مواقع ممکن است شما بخواهید یک لینک داخلی به صفحات کم ارزش در سایت خود ایجاد کنید، که رنک و اعتبار صفحه مبدا به آن منتقل نشود. در این صورت باید لینک داده شده به صورت نوفالو باشد تا قدرت صفحه انتقال پیدا نکند.
5- عدم استفاده از لینک سازی های داخلی پشت سر هم
همان گونه که در به کارگیری کلمات کلیدی بهتر است آن ها را در محتوای خود پراکنده کنید، در بحث ایجاد لینک های داخلی هم این گونه است. ایجاد لینک های زیاد و پشت سر هم در یک پاراگراف، از ارزش آنها کم خواهد کرد و کاربران هم تجربه خوبی نخواهند داشت.
6- عدم لینک سازی زیاد به صفحات کم ارزش
بهتر است از لینک سازی زیاد به صفحاتی که ارزش چندانی ندارند خودداری کنید و صفحاتی که اهمیت بالایی دارند هدف لینک سازی شما باشد.
صفحاتی که نو ایندکس شده اند یا توسط فایل robots.txt از دسترس گوگل خارج شده اند، بهتر است در صورت نیاز به لینک دهی از ویژگی نوفالو استفاده کنید.
نکته: بهتر است تا حد امکان در پاراگراف اول از لینک داخلی استفاده نکنید. چرا که ایجاد لینک در ابتدای محتوا از ارزش و اهمیت صفحه کم خواهد کرد.
اشتباهات رایج لینک سازی های داخلی
- لینک دادن به صفحات 404
- لینک سازی به صفحاتی که redirect شده اند.
- لینک سازی زیاد به صفحات کم ارزش
- ایجاد لینک های بیش از حد در صفحات مهم
- وجود صفحات یتیم در سایت (نداشتن حتی یک لینک داخلی در صفحه)
- ایجاد لینک داخلی با انکرتکست های نامناسب به صفحات هدف
- از دست رفتن لینک های داخلی یک صفحه (لینک های شکسته)
- لینک دادن یک کلمه کلیدی به دو تا از صفحه
- لینک دادن دو یا چند کلمه کلیدی به یک صفحه دیگر
کلام آخر
لینک سازی داخلی یعنی از یک صفحه به صفحه دیگر همان سایت لینک ایجاد کنید. لینکسازی یکی از اقدامات مهم در سئو داخلی سایت است که باعث افزایش جایگاه سایت میشود.
با لینک سازی داخلی میتوانید کاربران را سریعتر به اهدافشان برسانید و آنها را به صفحات مختلف سایت منتقل کنید و باعث افزایش مانداگاری کاربران شوید. همچنین با ایجاد لینک داخلی به ربات های گوگل کمک میکنید تا صفحات جدید را سریعتر ایندکس کنند و راحت تر بتوانند به صفحات مختلف سایت دسترسی داشته باشند.
دیدگاهتان را بنویسید