مهمترین نکات انتخاب نام دامنه
انتخاب نام دامنه یکی از مهمترین نکاتی است که هر بیزینس یا صاحب وب سایت باید قبل از راه اندازی سایت به آن فکر کند. اگر در انتخاب نام دامنه نکات آن را رعایت نکنید، بدون تردید در آینده پشیمان خواهید شد و دردسرهای بزرگی برای شما بوجود خواهد آورد.
توجه داشته باشید که اگر امروز کسب و کار خود را در بستر اینترنت راه اندازی میکنید و در آینده هم اگر بخواهید فروشگاه فیزیکی داشته باشید، باید همان نام را برای فروشگاه خود در نظر بگیرید. نامی که در آینده هویت شماست و کسب و کار شما را با آن میشناسند. امروز در این مقاله سئو موشک به مهمترین نکات انتخاب نام دامنه خواهیم پرداخت و بهتر است قبل از انتخاب کردن نام دامنه تا جایی که امکان دارد این نکات را رعایت کنید.
چرا انتخاب نام دامنه مهم است؟
- در آینده نام دامنه به برند شما تبدیل خواهد شد و شما را با آن نام میشناسند. مثلا سایت دیوار (divar) را در نظر بگیرید که با انتخاب نامی مناسب اکنون به یک برند شناخته شده در ایران تبدیل شده است.
- انتخاب نام دامنه مناسب در نتایج گوگل نمایش بهتر و تاثیر گذاری بیشتری خواهد داشت. به عنوان مثال اگر شما تصمیم به راه اندازی یک سایت برای کسب و کار خدماتی مانند تعمیرگاه گیربکس داشته باشید، استفاده از واژه gearbox در نام دامنه (takgearbox) باعث نمایش بهتر و جلب توجه بیشتر کاربران خواهد شد.
- نام دامنه اولین چیزی است که کاربر با آن روبرو میشود و تاثیر زیادی در انتخاب شما از سوی کاربر دارد. شاید برای شما هم اتفاق افتاده باشد که فقط بخاطر نام دامنه جذاب از کلیک بر روی لینک یک صرف نظر کردهاید و سراغ دامنهای که نام جذاب دارد رفتهاید.
- انتخاب نام مناسب برای دامنه در سئو سایت تاثیر گذار است.
مهمترین نکات انتخاب نام دامنه برای سایت
پس تا اینجا فهمیدید که نام دامنه چقدر اهمیت دارد و برای انتخاب کردن آن باید چقدر وقت بگذارید. توجه داشته باشید که گاهی برای انتخاب کردن یک دامنه مناسب شاید لازم باشد چند روز یا چند هفته زمان در نظر بگیرید تا یک اسمی انتخاب کنید که بعد از راه اندازی آن با شنیدنش به شما انگیزه لازم را بدهد، نه این که بعد مدتی پشیمان و سرد شوید.
هنگام انتخاب نام دامنه سایت باید به این فکر کنید که میخواهید برای فرزند خود یک اسم انتخاب کنید و تغییر دادن آن در آینده ممکن است چه مشکلاتی برای شما بوجود آورد. در انتخاب نام دامنه هم اینگونه است، مثلا تمام تبلیغات، لینک سازیها، برندسازی و سایر اقداماتی که انجام داده اید با تغییر نام دامنه از بین خواهد رفت. در ادامه به مهمترین نکات انتخاب نام دامنه خواهیم پرداخت.
1- نام دامنه ساده باشد
نام پیچیده برای دامنه خود انتخاب نکنید. نامی را انتخاب کنید که ساده باشد، چند حجایی (چند بخشی) نباشد و کاربر با یک بار دیدن یا شنیدن براحتی بتواند آن را تلفظ یا تایپ کند و در ذهنش حک شود. نه اینکه یک اسمی انتخاب کنید که مخاطب از روی آن هم به سختی بتواند بخواند.
مثال 1: نام دیوار (divar) یا ماز (moz) هم به آسانی در ذهن مخاطب میماند و هم اینه براحتی نوشته میشود.
مثال 2: دیجی کالا (digikala) در ذهن مخاطب میماند، ولی برخی از کاربران هنگام نوشتن آن دچار اشتباه (dijicala) میشوند.
مثال 3: گندم کار دی وی دی (gandomcardvd.com) یک نامی است که مخاطب اصلا نمیتواند آن را بخواند چه برسد که آن را تایب یا حفظ کند.
2-عدم استفاده از خط تیره در نام دامنه
همانطور که گفتیم سادگی در نام دامنه حرف اول را میزند. فرض کنید در نام دامنه از علامت خط تیره (seo–moshak) استفاده کردهاید، کاربران هنگام تایپ آن مخصوصا در موبایل مجبور به جابجایی صفحات کیبورد میشوند، یا ممکن است با علامت آندرلاین اشتباه بگیرند و با خطای مرورگر گوگل روبرو شوند. پس سعی کنید به هیچ عنوان از خط تیره در نام دامنه استفاده نکنید.
نکته: استفاده از کاراکترهایی مانند: @، #، %، *، +، _، = و space در نام دامنه ممنوع است.
3- استفاده کلمه کلیدی در نام دامنه
با قرار دادن کلمه کلیدی در نام دامنه، کاربران و گوگل راحت تر به نوع کسب و کار شما پی میبرند و بهتر در ذهن مخاطب میماند، همچنین در سئو سایت هم تاثیر گذار است.
مثال 1: سایت هایی که در حوزه سئو فعالیت میکنند با قرار دادن واژه seo در نام دامنه به کاربران کمک میکنند تا راحت تر موضوع سایت را تشخیص دهند.
مثال 2: سایتی که خدمات تعمیر گیربکس انجام میدهند با قرار دادن کلمه کلیدی گیربکس (takgearbox) در نام دامنه کمک میکند تا گوگل و کاربران سریعتر موضوع سایت را متوجه شوند.
برای اینکه به اهمیت استفاده از کلمه کلیدی در نام دامنه پی ببرید پیشنهاد میکنیم بر روی لینک زیر کلیک کنید و اهمیت آن را بیشتر بدانید.
مطلب پیشنهادی: اهمیت استفاده از کلمه کلیدی در دامنه سایت
4- انتخاب پسوند مناسب برای دامنه
پسوندهای مختلفی برای ثبت دامنه وجود دارند که در بین آنها COM به دلیل جهانی بودن بیشترین استفاده را دارد و اکثر افرادی که در فضای اینترنت هستند آن را میشناسند. سعی کنید تا حد امکان از پسوند های ir و com استفاده کنید.
بهترین کار این است نامی را انتخاب کنید که هم پسوند ir. و com. آن در دسترس باشد و هر دو را ثبت کنید تا در آینده وقتی به یک برند تبدیل شدید، شخصی نتواند سایتی شبیه شما راه اندازی کند. با این کار از سوء استفادههای احتمالی جلوگیری خواهید کرد.
5- بهتر است نام دامنه کوتاه باشد.
سعی کنید در انتخاب نام دامنه سایت از نامهای کوتاه استفاده کنید. انتخاب تعداد کاراکترهای کم باعث میشود نام دامنه شما به راحتی در ذهن مخاطب بماند و در صورت نیاز براحتی آن را تایپ کنند و کمتر دچار اشتباه شوند. تا جایی که امکان دارد، نامی انتخاب کنید که یک بخشی و نهایت دو بخشی باشد.
- مثال 1: moz (یک بخشی)
- مثال 2: takgearbox (دو بخشی)
- مثال 3: searchenginewatch (سه بخشی)
6- دامنه انتخابی منحصر به فرد باشد.
نامی که برای دامنه خود انتخاب میکنید نباید تکراری یا مشابه سایر دامنهها باشد. دامنه ای که انتخاب میکنید باید منحصر به فرد، جذاب و به یاد ماندنی باشد و قابلیت برند شدن در آینده را داشته باشد.
مثال: سایتی مثل علی بابا (alibaba) که منحصر به فرد است و امروزه به یک برند شناخته شده در ایران تبدیل شده است.
7- از انتخاب نام اختصاری بپرهیزید.
کسب و کارهایی که نام طولانی دارند، مخصوصا سایت های دولتی معمولا به سراغ نام های اختصاری میرود که این یک اشتباه محسوب میشود. چرا که به سختی در ذهن مخاطب می ماند.
مثال 1: شرکت آب و فاضلاب استان تهران (tpww.ir)
مثال 2: شرکت توضیح نیروی برق استان مرکزی (mpedc.ir)
8- نام دامنه چند املایی نباشد
از آنجایی که نام دامنه هایی که به فارسی انتخاب میکنید باید به انگلیسی نوشته شود، پس بهتر است نامی انتخاب کنید که به چند صورت نوشته نشود. چرا که کاربر ممکن است با نوشتن یک یا چند کاراکتر اشتباه، وارد سایت دیگری شود و ترافیک و مشتری خود را از دست بدهید.
مثلا اگر شما نام دامنه Beautifulschool.ir را انتخاب کنید ممکن است فردی این نام را بصورت biutifulsckoll.com جستجو کند که در این صورت سایت شما باز نمیشود. اگر شخصی این نام اشتباهی را ثبت کرده باشد، ممکن کاربران شما به آن سایت هدایت شوند.
9- عدم استفاده از اعداد در نام دامنه
سعی کنید تا جایی که امکان دارد از اعداد در نام دامنه استفاده نکنید. مخصوصا در نام هایی که طولانی هستند، استفاده از اعداد باعث میشود نام دامنه به سختی در ذهن مخاطب بماند و ساده هم نباشد.
10- ماندگاری در ذهن مخاطب
با رعایت تمام نکاتی که در بالا اشاره کردیم بهتر است نام دامنه ای را انتخاب کنید که به راحتی در ذهن مخاطب بماند و به کسب و کار شما مربوط باشد. فرض کنید در یک جمع 10 نفره هستید و یک اسم دامنه را نام ببرید. بعد از چند ساعت بپرسید، ببینید که چند نفر از آنها نام دامنه یادشان مانده است.
11- عجله نکنید
همان طور که گفتیم نام دامنه قرار است برند شما باشد و در آیند کسب و کار شما را با آن بشناسند. پس در انتخاب نام دامنه کمی وقت بگذارید تا مجبور نشوید در آینده آن را تغییر دهید.
مطلب پیشنهادی: اعتبار دامنه سایت چیست و روش های افزایش آن؟
ابزارهای مختلف برای انتخاب نام دامنه مناسب
پیدا کردن نام دامنه خوب و مناسب علاوه بر رعایت کردن نکات آن بسیار سخت و زمان بر است. چرا که قطعا شما اولین نفری نیستید که در حوزه کاری خودتان به دنبال یک دامنه مرتبط و عالی هستید. بنابراین از ابزارهایی که در ادامه نام میبریم میتوانید استفاده کنید و یک نام مناسب و مرتبط با شغل خود انتخاب کنید.
- Wordoid – کلمات خاص
- Domize – دامنه ساز
- Name Mesh – تور کردن اسامی خوب
- NameBoy – نامگذاری
- BustAName – انتخاب اسم
- Lean Domain Search – جستجوی دامنه ی ناب
- Domainr – دامینر
آیا نام دامنه را میتوان تغییر داد؟
بله میشود نام دامنه را تغییر داد. افرادی هستند که در ابتدای راه اندازی سایت به نکات مهم انتخاب نام دامنه دقت نمیکنند و یا به هر دلیل دیگری تصمیم میگیرند که نام دامنه را تغییر دهند. در ابتدا با تغییر نام دامنه کمی جایگاه و اعتبار سایت شما افت خواهد کرد و در سئو سایت تاثیر منفی خواهد گذاشت. البته بعد از تغییر دامنه اگر فعالیتها و نکات سئو را به خوبی انجام دهید بعد از مدتی به جایگاه قبلی باز خواهید گشت.
کلام آخر:
انتخاب نام دامنه یکی از مهمترین نکاتی است که قبل از راه اندازی سایت باید به آن توجه کنید. نام دامنه در آینده به برند شما تبدیل خواهد شد و بیزینس کاری شما را با آن خواهند شناخت. همچنین کاربران اولین چیزی که در نتایج گوگل میبینند، نام دامنه سایت است. پس نام دامنه باید جذاب، ساده و به یاد ماندنی باشد تا بتوانید ترافیک بیشتری جذب کنید.
بهتر است قبل از ثبت نام دامنه کمی زمان بگذارید و یک نام مناسب با کسب و کار خود انتخاب کنید و حتما نکات انتخاب نام دامنه را هم رعایت کنید تا در آینده مجبور نشوید آن را عوض کنید. اگر سوال یا مشورتی درباره انتخاب نام مناسب برای دامنه خود داشتید در قسمت نظرات مطرح کنید. در اولین فرصت به سوالات شما پاسخ خواهیم داد.
دیدگاهتان را بنویسید