سیستم مدیریت محتوا وردپرس چیست؟
آیا تا به حال به فکر ایجاد سایت برای خود شده اید که بخواهید کار طراحی و قالب بندی آن را خودتان با سلیقه شخصی پیاده سازی کنید؟
اگر کمی علاقه به ساخت سایت داشته باشید به احتمال زیاد اسم وردپرس به گوشتان خورده است که شاید دوست داشته باشید بدانید سیستم مدیریت محتوا وردپرس چیست و نحوه کار با آن به چه صورت است؟
سعی میکنیم در این آموزش شما را با سیستم مدیریت محتوای وردپرسی آشنا کنیم و شما نیز با همت و پشتکار خودتان هرچه سریع تر میتوانید سایت مورد علاقه خودتان را طراحی نمایید.
سیستم مدیریت محتوا وردپرس چیست و چگونه کار می کند؟
وردپرس یکی از پر طرفدارترین سیستم مدیریت محتوا در دنیا است که در بین سایت های ایجاد شده، بیش از 32% آن ها، از وردپرس استفاده میکنند. بعد از وردپرس که در رتبه اول قرار دارد، رتبه دوم در اختیار جوملا است که تنها 3% از وبسایت ها از آن بهره میبرند.
وردپرس چیست؟
ورپرس یکی از موفق ترین و محبوب ترین نرم افزار راه اندازی و طراحی سایت است که با قابلیت متن باز بودن آن، بدون دانش فنی و برنامه نویسی قادر خواهید بود یک سایت منعطف و کاربرپسند برای خود ایجاد کنید.
سیستم مدیریت محتوای وردپرسی دارای محیط ساده و قدرتمند است که برای اکثر کاربران و حتی افرادی که مبتدی هستند توصیه میشود. با سیستم محتوای وردپرسی میتوانید با چند کلیک ساده یا درگ اند درآپ و با استفاده از افزونه های قدرتمند که در پیشخوان آن قرار دارد بدون نوشتن حتی یک خط کد برای هر کسب و کاری یک سایت حرفه ای طراحی کنید و آن را شخصا مدیریت کنید.
با امکان بهره مندی از افزونه های بی شمار در پیشخوان سیستم وردپرسی که هر روز هم به تعداد آنها اظافه میشود، میتوانید سئو سایت خودتان را به صورت حرفه ای بهینه سازی کنید و در نتایج برتر گوگل قرار بگیرید و سایتی موفق و هدفمند را برای کسب و کار خود رقم بزنید.
تاریخچه وردپرس
وردپرس در سال 2003 توسط شخصی به نام مت مولنوگ پایه گذاری شد. سیستم مدیریت محتوا وردپرسی در ابتدا، کار خود را از وبلاگ نویسی شروع کرد. اما نسخه های جدید و بروزرسانی آن امکانات جدیدی را به آن اظافه کرد. امروزه وردپرس توانسته است برای ساخت وبسایت های پیچیده، طراحی سایت فروشگاهی، شبکه های اجتماعی و غیره مورد استفاده قرار بگیرد.
با وردپرس چه سایتهایی میتوان ساخت؟
با استفاده از افزونه ها و قالب های حرفه ای وردپرس امکان ایجاد هر نوع سایتی برای شما فراهم شده است و هر شخصی میتواند بستگی به نوع شغل و حرفه خود اقدام به طراحی سایت مورد نظر خود کند.
از جمله سایت های که با سیستم مدیریت وردپرس میتوان طراحی کرد شامل: سایت های وبلاگی، خبری، فروشگاهی، شرکتی، دانلودی، پزشکی، آموزشی، گردشگری، تجاری، شخصی و … میباشد.
هزینه طراحی سایت با سیستم مدیریت وردپرس چقدر است؟
هزینه طراحی سایت با سیستم محتوای وردپرسی نسبت به سایر روش های طراحی سایت خیلی کمتر است. استفاده از وردپرس کاملا رایگان است و شما در آن نیاز به کدنویسی ندارید و تنها هزینه ای که پرداخت میکنید در خرید افزونه ها و قالب های اختصاصی خواهد بود و همچنین خود سیستم وردپرس قالب و افزونه های رایگان زیادی را در اختیار شما قرار میدهد.
وردپرس جزء سیستم های مدیریتی محتوای متن باز است به صورتی که سازنده آن تمام کدها را کاملا رایگان در اختیار عموم قرار داده است. شما میتوانید با نوشتن وردپرس در گوگل به راحتی آن را دانلود و نصب کنید.
مراحل طراحی سایت با سیستم محتوای وردپرسی
برای طراحی سایت با سیستم مدیریت محتوای وردپرس موارد زیر مورد نیاز است:
- آشنایی با محیط وب
- انتخاب نام مناسب برای سایت
- خرید دامنه و هاست
- نصب وردپرس و آشنایی با عملکرد آن
- انتخاب و خرید قالب مناسب با فعالیت حوزه کاری خود
- نصب افزونه های مورد نیاز سایت
- ساخت صفحات اصلی سایت و وبلاگ
- تولید محتوا با توجه به نیاز کاربران
- سئو و بهینه سازی سایت طبق قوانین گوگل
مزایای استفاده از سیستم مدیریت وردپرس
نصب، تنظیمات و رابط کاربری آسان، از ویژگیها و مزایای بارز این سیستم مدیریت محتوا وردپرسی است. انعطاف پذیری بالا، قابلیت سفارش سازی به صورت متن باز، امکان ویرایش و بروزرسانی دائمی آن، ارائه افزونه ها و قالب های کاربردی، هر روز بر محبوبیت این CMS قدرتمند می افزاید.
در سیستم وردپرس نیازی به دانش کد نویسی ندارید و با نصب و استفاده از افزونه های مختلف که به صورت رایگان در پیشخوان آن قرار دارد به راحتی میتوانید امکانات مورد نیاز خود را به سایت اظافه کنید.
معایب سیستم وردپرس چیست؟
در کنار مزایای این CMS قدرتمند، وردپرس معایبی نیز دارد. گر چه در مقابل مزایای آن زیاد چشمگیر نیست ولی دانستن آن خالی از لطف نیست. از جمله از معایب وردپرس شامل:
نیاز به نصب افزونه زیاد در آن
در صورت افزودن امکانات خاصی به سایت، احتیاج به نصب افزونه خواهید داشت که بعضی از افزونه ها رایگان و برخی به صورت پولی ارایه میشوند.
ناسازگاری بعضی از افزونه ها با هم، باعث ایجاد مشکل و اختلال در سایت میشود. افزونه هایی نیز هستند که با نصب آن ها، سایت سنگین و از سرعت آن کاسته میشود و با داشتن حجم زیادی از کدها، فضای بیشتری از هاست را اشغال میکنند.
کاهش سرعت سایت با نصب افزونه های بیشتر
هر چه تعداد افزونه های نصب شده زیاد شود، از سرعت و عملکرد سایت شما کاسته میشود. پیشنهاد سئو موشک به شما این است که از نصب افزونه های اظافی و سنگین تا حد ممکن خودداری کنید تا سرعت و کارایی سایتتان پایین نیاید.
منظور از پوسته یا قالب (theme) وردپرس چیست؟
قالب وردپرس از اجزای مهم آن محسوب میشود به طوری که انتخاب رنگ ها، تایپوگرافی، نوع فونت، حاشیه و تورفتگی خطوط، تنظیمات هدر و پاورقی ها، ایجاد جداول و باکس ها به وسیله قالب وردپرس انجام و قابل تغییر است.
نصب بسیاری از قالب ها به صورت رایگان است. اما اگر قصد ساخت سایت مهم و آینده دار را دارید پیشنهاد میکنیم از قالب های پولی ارائه شده در سایت های مثل راست چین یا ژاکت استفاده نمایید.
منظور از افزونه یا پلاگین (plugin) وردپرس چیست؟
افزونه هایی که با نصب آن ها میتوانید ویژگی و امکانات خاصی را به سایت خود اظافه کنید. با کمک این افزونه ها، بدون نوشتن حتی یک کد خط و با چند کلیک ساده میتوانید قابلیت هایی مانند: فرم تماس، فرم ثبت نام و غیره را به سایت خود اظافه کنید.
بعضی از افزونه ها رایگان بوده و برای استفاده از یک سری از آن ها لازم به پرداخت هزینه خواهید بود. به عنوان مثال ووکامرس یکی از افزونه های قدرتمند و رایگان وردپرس است که در سایت های فروشگاهی استفاده و کاربرد زیادی دارد.
نتیجه گیری
سیستم مدیریت محتوای وردپرسی یکی از بهترین، ارزان ترین و سریعترین cms های در حال حاظر دنیاست. سیستم وردپرسی برای افرادی که علاقه به طراحی سایت دارند کمک بسیار زیادی میکند تا بدون نوشتن کد در کم ترین زمان برای خودشان سایت طراحی کرده و آن را مدیریت کنند.
دیدگاهتان را بنویسید