تقويم محتوایی چيست و اهمیت تقویم محتوا 1402
تقویم محتوا (content calendar) چیست؟
تقویم محتوایی یا تقويم محتوا به برنامه ريزي و زمان بندي کتبي محتوا به صورت جدول اطلاق مي شود که زمان انتشار مقاله در آينده را مشخص ميکند و نظم و انسجام خاصي به انتشار محتواي شما مي دهد.
تقويم محتوا ميتواند روزانه، ماهانه، فصلي و يا سالانه بين اعضاي تيم سازماندهي شود تا هرکسي که قرار است مقاله خود را توليد کند، از زمان و نوع موضوع آن اطلاع داشته باشد. اين امر به شما کمک ميکند محتوايي بهينه و هدفمند توليد کنيد.
اهميت و کارایی تقويم محتوا در چيست؟
با استفاده از تقویم محتوایی، تیمهای بازاریابی میتوانند برنامهریزی دقیقتری برای ایجاد محتواهای متنوع و جذاب داشته باشند که به بهبود و تقویت حضور آنها در بازار کمک کند و همچنین به مخاطبان ارزش افزوده بیشتری ارائه دهد.
لازم به ذکر است بدون تقويم محتوا حساب کار از دستتان خارج خواهد شد و نمي توانيد به اجرا و نحوه عملکرد تيم نظارت داشته باشيد و تلاشتان ثمره بخش نخواهد بود.
داشتن تقویم تولید محتوایی مناسب و برنامه ریزی شده میتواند تاثیر بسیار زیادی در افزایش رتبه و همچنین سئو سایت شما داشته باشد.
1- صرفه جویی در زمان
تولید تقويم محتوايی به شما کمک ميکند از زمان خود به صورت بهينه استفاده کنيد و هميشه محتواهای آماده انتشار و همچنين محتوای تکراری نداشته باشيد.
2- جلب اعتماد مخاطبان
با داشتن تقويم محتوایی اعتماد مخاطبين به شما بيشتر ميشود به طوري که کاربران با ديدن سايت شما در بار اول، دوباره علاقه دارند به سايت شما سر بزنند، لذا وجود برنامه محتوايي منظم، نرخ بانس ريت سايت شما را کاهش خواهد داد.
3- با تقويم محتوا هرگز چیزی از قلم نمی افتد
با تقويم محتوا ميتوانيم مناسبتهاي مهم را با گذاشتن تخفيف ويژه براي کاربران خود اختصاص دهيم که اين کار بدون تقويم محتوايي ممکن است فراموش شود.
4- تقويم محتوا همکاری تیمی را بهتر میکند
مسئوليت و وظايف اعضاي تيم و نقش هر کدام از آن ها در نوشتن، انتشار و يا بروز رساني محتوا، با برنامه تقويم محتوايي مشخص ميشود.
5- ايجاد نظم
با تقويم محتوا همه چيز طبق تصميم شما پيش ميرود و نظم خاصی به کار شما داده ميشود، محتوايي تکراري نيز به هيچ وجه در سايتان قرار نميگيرد .
6- دسترسی سريع به وضعيت محتوای خود
بدون تقويم محتوا يا سردبيري نمي توانيد از وضعيت محتواي خود اطلاع داشته باشيد. در تقويم محتوا، وضعيت مقاله ها به صورت زير مشخص مي گردد:
- نويسنده محتوا
- محتوا در حال توليد
- محتوا در حال بررسي
- محتواي تکميل شده
- محتوا در حال بروزرساني
داشتن تقویم محتوایی برای یک سایت یک امر ضروری است و از زیر شاخه های اصلی سفارش تولید محتوا محسوب میشود.
4 ابزار کاربردی برای طراحی تقويم محتوایی
ابزارهاي مختلفی برای طراحی تقويم محتوايی وجود دارد که انتخاب نوع آن با توجه به شغل، کوچک يا بزرگ بودن حرفه شما تعيين می شود.
ما در اينجا 4 مورد از ابزار های تقويم محتوايی را برای شما بيان می کنيم:
1- ميکروسافت اکسل (Microsoft Excel)
اکسل یکی از ساده ترين روش ها برای ساخت تقويم محتوايی است که بيشتر برای مشاغل شخصی و کوچک استفاده می شود. کار با اين ابزار آسان بوده و به راحتی با داشتن دانش ابتدايی ميتوان با استفاده از جداول، تقویم محتوایی را در آن پیاده سازی کرد.
2- گوگل شيت (Google Sheet)
اين ابزار جدول های اکسل را به صورت آنلاين در اختيارتان قرار ميدهد و اطلاعات آن بين اعضای تيم به سادگي قابل اشتراک خواهد بود که ميتوانند آن را ويرايش يا مشاهده کنند.
3- ترلو (Trello)
داشتن رابطه کاربري قابل فهم و ساده باعث محبوبيت ابزار ترلو بين طرفداران شده است. نحوه استفاده از آن مانند تخته وايت برد است که امکان اظافه کردن چک ليست براي چسباندن وظايف هر تيم به صورت مجزا وجود دارد. براي استفاده هاي شخصي و کوچک رايگان و براي استفاده تيمي هزينه دار خواهد بود.
4- آسانا (Asana)
ابزار آسانا علاوه بر داشتن امکانات ترلو، امکان نمايش محتوا به صورت ليستي در آن وجود دارد. استفاده از اين ابزار براي تيم هاي بالاي 15 نفر هزينه دار خواهد بود.
چگونه تقويم محتوایی بنويسيم؟
1- ارزيابی عملکرد پروژه های قبلی
قبل از اينکه به پروژه هاي آينده فکر کنيم به ارزيابي محتواهاي قديمي خود مي پردازيم. با اين کار به نقاط قوت و ضعف خود در محتواهاي قبلي پي برده و بهينه سازي مناسب را براي محتواهايي که در آينده قرار است منتشر کنيم، انجام می دهیم.
2- اهدف خود از ايجاد بازاريابی تقويم محتوا را بدانيد
بازاریابی تقويم محتوايی بدون داشتن هدف بی نتيجه خواهد بود و در نتيجه کاربر کلافه شده و باعث افزايش نرخ بانس ريت سایت شما می شود.
3- نوشتن ليستی از ايده های مناسب
فهرستي از ايده هايي که به ذهنتان ميرسد و ميدانيد که براي کاربر جذاب و مفيد است را بنويسيد. شما وقتي ميتوانيد ايده هاي جذاب و مناسب کاربر را بنويسيد که مخاطبتان را بشناسيد. زماني اين امر ميسر مي شود که نياز و درد کاربر را تشخيص دهید و مقاله های خود را طبق خواسته های آنها تولید کنید.
4- مسئوليت ها را تقسيم بندی کنيد
وظايف اعضاي مختلف تيم را مشخص کنيد تا هر کس نقش و هدف خود را بداند. در سايت هاي کوچک هر فرد ميتواند چند نقش داشته باشد.
با توجه به نياز و بودجه مالي خود ميتوانيد افرادي در زمينه ويراستار، متخصص سئو، گرافيست، مدير يا سرپرست شبکه هاي اجتماعي، استراتژيست محتوا، نويسنده محتوا که در مقاله روش های تولید محتوا، مفصل به بررسی آن پرداخته ایم را به تيم خود اظافه کنيد.
5- استفاده از ابزارهای تقويم محتوا
همانطور که در قسمت بالا به معرفي ابزارهاي تقويم محتوايي اشاره کرديم، يکي از ابزارهاي پروژه را با توجه به محتوا، براي خود در نظر ميگيريم.
6- تعيين بسترهای انتشار
شبکه اجتماعي مناسب با نياز کاربر را انتخاب کنيد يعني رسانه اي که بهتر منظور و هدف شما را به کاربر برساند؛ به طوری که لازم نيست درهمه شبکه هاي اجتماعي فعال باشيد. فعاليت در يکي از شبکه هاي اجتماعي نيز نيازتان را برآورده خواهد ساخت. تقویم محتوایی اینستاگرام میتواند انتخاب مناسبی برای شما باشد.
چه اطلاعاتی را در تقويم محتوا درج کنيم؟
تقویم محتوایی برای برنامهریزی، سازماندهی و مدیریت محتوای دیجیتال استفاده میشود و شامل اطلاعات مختلفی است که به تیم محتوا کمک میکند تا فعالیتهای خود را هماهنگ کنند. درج اطلاعات زیر میتواند در یک تقویم محتوایی مفید باشد:
- درج تاريخ
- زمان انتشار محتوا
- نام نويسنده محتوا
- موضوع و عنوان محتوا
- اولويت بندی برای اينکه کدام نوشته زودتر بايد منتشر شود.
- تعيين کلمات کليدی و هشتک گذاری
- نمايش وضعيت محتوا
- هدف از توليد محتوا
- بروزرسانی محتوای قبلی
جمع بندی نهایی
محتوا يکي از بخش هاي اصلي مقاله به شمار مي آيد و زماني اين مفيد واقع خواهد شد که با ايجاد تقويم محتوا تسلط کافي را در سايت خود داشته باشيم. ما در اين مقاله آموختيم که تقويم محتوا باعث صرفجويي در وقت و زمان و نظم بخشيدن به کار هايمان خواهد شد و در نتيجه زودتر به اهدافمان ميرسيم.
در پايان اميد است اين مقاله برايتان مفيد واقع شده باشد. خواهشمنديم هر گونه نکته، نظر يا پيشنهادي در اين زمينه داريد با تيم سئو موشک در ميان بگذاريد. ما در اولين فرصت ممکن به شما پاسخ خواهيم داد.
دیدگاهتان را بنویسید