بانس ریت سایت چیست و روش های کاهش آن
اصطلاحات زیادی در کسب کارهای آنلاین و دنیای اینترنت استفاده میشود که می تواند افراد عادی را گیج کند، یکی از این اصطلاحات بانس ریت (Bounce Rate) یا همان نرخ پرش است که اغلب در آمار گوگل این اصطلاح را میشنویم.
تصور کنید مشتری وارد یک فروشگاه موبایل میشود. نگاهی به ویترین و قفسه ها می اندازد و بدون هیچ گفتگویی با صاحب مغازه آنجا را ترک میکند و در واقع نوعی بانس ریت اتفاق می افتد.
فروشگاهایی که مشتریان زیادی را به این صورت از دست میدهند، حتما یک سری ایرادات و مشکلاتی در کسب و کارشان وجود دارد. بنابراین باید آنها را شناسایی کرده و برطرف کند تا مشتریان خود را از دست ندهند.
در کسب و کار اینترنتی هم به همین شکل است. وب سایت هایی که مشکلات و ایراداتی دارند، و به خوبی نمیتوانند نیاز مخاطب را برطرف کنند، باعث افزایش نرخ پرش کاربران میشود و مخاطبان زیادی را از دست میدهند، در نتیجه بانس ریت سایت اتفاق می افتد.
نرخ پرش برای صاحبان و متخصصان سئو از اهمیت بساری برخوردار است و تاثیر بسیاری در افزایش یا کاهش نرخ بازدید کنندگان سایت دارد.
اگر در ضمینه سئو کار میکنید و درباره بانس ریت سایت اطلاعات و تجربه کافی ندارید، تا ادامه این مقاله با ما همرا باشید تا متوجه شوید مفهوم بانس ریت چیست؟ و روش های کاهش نرخ پرش را یاد بگیرید.
بانس ریت سایت چیست؟
بانس ریت چیه؟ این اصطلاح در بازاریابی های اینترنتی برای تجزیه و تحلیل سایت استفاده میشود و درصدی از ۰ تا ۱۰۰ برای هر صفحه از سایت در نظر گرفته میشود.
کاربر وارد یک صفحه از سایت میشود، اطلاعات آن را مرور میکند و بدون این که از صفحات و مقاله های دیگر آن بازدید کند از سایت خارج میشود، در این حالت بازدید کننده نرخ پرش را ثبت میکند.
اما اگر کاربر به چندین صفحه از آن سایت سر بزند و تعامل داشته باشد بانس ریت سایت کاهش پیدا میکند.
تاثیر بانس ریت در سئو سایت
آیا بانس ریت در سئو تاثیر گذار است یا نه؟ همه ما میدانیم که هدف اصلی موتورهای جستجوگر ارائه ارزشمندترین صفحات و اطلاعات خود به کاربران است. اگر کاربر از نتایج نمایش داده شده گوگل راضی باشد باعث افزایش اعتماد بازدید کننده به موتورهای جستجوگر میشود و او همچنان به استفاده از آنها ادامه میدهد.
در غیر این صورت موتورهای جستجوگر نزد کاربران اطمینان خود را از دست میدهند و بازدیدکنندگان به دنبال جایگزین های دیگری میگردند. حفظ بازدید کننده و جلب اعتماد آنها هدف اصلی گوگل است و به هیچ عنوان نمیتواند از آن چشم پوشی کند.
بلکه ما سئوکاران باید نکات کاهش بانس ریت سایت را به خوبی پیاده سازی کنیم تا گوگل امتیازات خوبی به وب سایت ما بدهد.
با توجه به این که بازدیدکنندگان مهمترین عامل برای موتورهای جستجوگر هستند، هر چیزی که فرایند جستجو و بدست آوردن اطلاعات ارزشمند و مفید را برای آنها آسان میکند و باعث راضی نگه داشتن بازدید کنندگان میشود مهم و ضروری است.
پس با این توضیحات میتوان نتیجه گرفت که بانس ریت به صورت غیر مستقیم در سئو سایت تاثیر گذار است.
چگونه گوگل به نرخ پرش سایت پی میبرد؟
سوال اینجاست است که چگونه موتورهای جستجوگر تعیین می کنند که آیا این سایت برای بازدید کننده مفید و ارزشمند بوده است یا خیر ؟
پاسخ به این سوال به عوامل مختلفی بستگی دارد که مهمترین آنها نرخ پرش کاربران است (زیرا درصد آن تعیین کننده اهمیت و ارزشمند بودن محتوای سایت شماست).
اگر نرخ بانس ریت سایت بالا باشد، این هشداری از سوی بازدید کنندگان به موتورهای جستجوگر است، مبنی بر این که محتوای این صفحه ارزشمند و با کیفیت نیست و باعث پرش کاربران شده است.
به طور کلی اگر بازدیدکننده وارد صفحه شده و بدون هیچ اقدامی مستقیما از آن خارج شود، نرخ پرش از سایت اتفاق افتاده است. (موتورهای جستجو زمانی که بازدید کننده در سایت صرف می کند را محاسبه میکنند)
به همین دلیل می توان گفت که نرخ پرش بالا در سایت، اولین خطر برای کاهش ارزش صفحات در رتبه بندی موتورهای جستجوگر است. اما خوشبختانه افت رتبه به کندی صورت می گیرد تا صاحب سایت خطاها را کشف و برطرف کند و دوباره رتبه صفحات سایت را افزایش دهند.
نکته: اگر صاحبان وب سایت ها میزان بانس ریت سایت را نادیده بگیریند و به آن بی توجهی کنند؛ بعد از مدتی نرخ بازدید و در نهایت با کاهش رتبه سایت روبرو میشوند و سایت های رقبا در نتایج برتر گوگل جایگزین آنها میشوند.
دلایل افزایش بانس ریت سایت
عوامل و مشکلات زیادی وجود دارد که مستقیماً باعث افزایش بانس ریت سایت میشود، بنابراین باید آنها را بدانید و در صورت نیاز بر روی سایت خود پیاده سازی کنید.
8 عامل اصلی افزایش نرخ پرش
- تبلیغات غیر هدفمند و زیاد در سایت
- کندی بارگذاری صفحات سایت که باعث خارج شدن بازدیدکنندگان از آن می شود.
- محتوای بی کیفیت و غیر جذاب که تعداد بازدیدکنندگان سایت را کاهش می دهد.
- سایت هایی که با ورود کاربر به صفحه ای از آن، یک پنجره پاپ آپ را نمایش می دهند.
- محتوای بدون قالب مناسب و ساختار غیر اصولی
- وبسایت هایی که کاربران موبایلی زیاد دارند ولی ریسپانسیو نیستند.
- مشکل در پیمایش و جابجایی آسان بین صفحات سایت.
- عدم وجود انگیزه ماندن در سایت برای بازدیدکنندگان، به عنوان مثال بی کیفیت بودن محتوا
روش های کاهش بانس ریت
راه های کاهش بانس ریست سایت چیست و چگونه نرخ پرش کاربران را کاهش دهیم؟
یکی از اصلی ترین روش های کاهش نرخ پرش سایت، تولید محتوای ارزشمند، بهینه سازی و جذاب کردن صفحات سایت برای تعامل بیشتر کاربران است.
در ادامه مقاله سئو موشک به برخی از نکات مهم کاهش بانس ریت سایت خواهیم پرداخت.
بهبود و بهینه سازی سرعت صفحات سایت
۴۰ درصد از کاربران اینترنتی، صفحاتی را که بیش از ۳ ثانیه بارگذاری و لود آنها طول میکشد میبندند. بنابراین یکی از روش های کاهش بانس ریت، افزایش سرعت صفحات سایت است.
ابزارهای زیادی وجود دارد که به شما کمک میکند سرعت صفحات سایت را بررسی و بهبود ببخشید.
GTmetrix یکی از ابزارهای معروف و قدرتمندی است که میتواند در بهبود و بهینه سازی سایت به شما کمک بسیاری بکند. توسط این ابزار ما میتوانیم اطلاعات مهمی مانند اندازه حجم صفحه، تصاویر، سرعت بارگذاری سایت، تعداد درخواست های سرور و غیره را بررسی و سپس برطرف کنیم.
نکته: باید از افزودن هر چیزی که زمان بارگذاری صفحات سایت را افزایش می دهد، مانند: استفاده از چندین فونت مختلف، تصاویر بزرگ و اسکریپت های سنگین خودداری کنید.
- اگر از هاست های اشتراکی استفاده میکنید سعی کنید از شرکت های که سرعت هاست آنها بالا و پشتیبانی قوی دارند، هاست تهیه کنید.
استفاده از عکس ها و فیلم های با کیفیت بالا
تصاویر و ویدیوها جذابیت بیشتری به سایت می بخشند و توجه بیشتری را نسبت به متون به خود جلب میکنند. همچنین می توانید از کلیپ های صوتی، انیمیشن ها، اینفوگرافیک ها و بسیاری از رسانه های تصویری که علاقه بازدید کنندگان را به خود جلب می کنند، استفاده کنید تا تجربه کاربری بهتری ارائه دهید.
در استفاده از تصاویر با اندازه بزرگ نباید اغراق کنید، زیرا می تواند سرعت بارگذاری سایت شما را کاهش دهد و بر روی نرخ پرش تاثیر منفی بگذارد.
بهبود خوانایی و طرح بندی سایت
بیشتر مطالب سایت ها به صورت متنی هستند، اما این بخش تاثیر گذار و مفید در تجربه کاربری مورد توجه کافی قرار نمی گیرد. بنابراین سعی کنید در بین محتوای خود از تصاویر هم استفاده کنید.
همچنین اطمینان حاصل کنید که محتوای تولید شده در همه دستگاه ها واضح و خوانا هستند. از اندازه فونت مناسب به طوری که نه خیلی بزرگ و نه خیلی کوچک باشد استفاده کنید. اندازه فونت باید مناسب و سازگار با انواع نمایشگرها از جمله تلفن همراه برای بازدید کنندگان باشد.
رنگ فونت ها، حاشیه بندی های صحیح، فاصله خطوط، عناوین مناسب، استفاده از بولت ها، نمودارها، جداول، تصاویر، نوشتن پاراگراف های کوتاه، نداشتن غلط املایی و ویراستاری و غیره میتواند در کاهش بانس ریت سایت تاثیر خوبی داشته باشد.
نکته: محتوای خود را به گونه ای تولید کنید که برای کاربران به راحتی قابل فهم باشد و آنها را سردرگم نکند، زیرا ممکن است بر نرخ پرش تاثیر منفی بگذارد.
حتما سایت خود را ریسپانسیو کنید
اگر کاربران هنگام مشاهده سایت از طریق تلفن همراه به مشکل بخورند، این امکان وجود دارد که بازدیدکننده سایت شما را ترک کند و یک سایت جدید را جستجو کند.
طراحی سایت ریسپانسیو شده باعث میشود صفحات وب سایت شما با اندازه صفحه نمایشگرهای مختلف سازگار باشد و این تجربه کاربری را بهبود می بخشد و بر بانس ریت سایت تأثیر مثبت خواهد داشت.
توصیه میکنیم به مقاله ریسپانسیو کردن سایت مراجعه کنید و اطلاعات خوبی کسب کنید.
طراحی جذاب
تحقیقات نشان میدهد که 10 ثانیه اول بازدید از سایت تعیین کننده اصلی ماندن یا نماندن بازدید کنندگان از سایت است.
احتمال خروج یک بازدید کننده از سایت در ثانیه های اول زیاد است، زیرا بازدیدکنندگان به دلیل تعداد زیاد تجربیات ناموفق در مورد محتوای بی کیفیت و سایت هایی با طراحی ضعیف که قبلاً بازدید کرده اند در لحظه تصمیم میگیرند.
با طراحی یک سایت جذاب و کاربرپسند میتوانید کاربر را متقاعد به ماندن در سایت کنید و بانس ریت سایت خود را کاهش دهید.
استراتژی تولید محتوای باکیفیت و ارزشمند
تولید محتوای ارزشمند و باکیفیت و پخش کردن کلمات کلیدی مهم در یک صفحه باعث افزایش ورودی کاربران و ماندگاری آنها در سایت میشود.
شما می توانید با بررسی آمار سایت، کلمات کلیدی ارزشمند و پرترافیک را شناسایی و برای آنها مقاله تولید کنید.
لینک سازی داخلی هدفمند
مهم ترین عواملی که به کاهش نرخ پرش کمک می کند این است که کاربران را به صورت هدفمند در صفحات سایت خود بچرخانید. شما میتوانید با ایجاد لینکسازی های داخلی هدفمند، کاربران را به صفحات مرتبط و ارزشمند هدایت کنید و بانس ریت سایت خود را کاهش دهید.
تست های A/B
گاهی اوقات دلایل که باعث میشود بازدیدکنندگان از صفحات سایت شما خارج شوند را نمیدانید، بنابراین میتوانید از A/B تست استفاده کنید.
شما اقداماتی را بر روی صفحات سایت انجام میدهید و به مدت چند روز آنها را آنالیز میکنید تا ببینید برخورد کاربران چگونه است. آیا بر کاهش بانس ریت تاثیر گذار بوده یا نه.
اگر مجددا دیدید که نتیجه ای نداشته باز اقداماتی را انجام میدهید و به مدت چند روز آنها را بررسی میکنید، به این اقدام a/b تست میگویند. شما باید این عمل a/b تست را تا زمانی که به نتیجه مطلوب نرسیدید انجام دهید.
چه زمانی بانس ریت خوب است؟
درصدی که می توانید نرخ پرش سایت خود را به عنوان کم (خوب) یا زیاد (بد) ارزیابی کنید بسته به عوامل مختلفی از جمله نوع، هدف و موضوع وب سایت دارد.
به عنوان مثال، متوسط نرخ بانس ریت خوب برای فروشگاه های آنلاین بین 20 تا 45 درصد تخمین زده میشود.
زیرا فروشگاه های آنلاین وب سایت هایی با نرخ پرش پایین در نظر گرفته می شوند. در حالی که میانگین بانس ریت برای وبلاگ ها بین 70 تا 90 درصد تخمین زده شده است.
بنابراین، درصدی وجود ندارد که بتوانید نرخ بانس ریت سایت را خوب یا بد در نظر بگیرید. زیرا میانگین بانس ریت وب سایت با توجه به عوامل بسیاری که قبلا ذکر کردیم متفاوت است.
نتیجه گیری
ما در این مقاله تعریف بانس ریت چیست و اهمیت افزایش و کاهش نرخ پرش سایت را توضیح دادیم. همچنین مهمترین روش ها و راه کارهایی که به شما کمک میکند بانس ریت سایت را کاهش دهید آموختیم.
توصیه سئو موشک به شما عزیزان این است که اگر میخواهید یک سایت هدفمند و آینده دار داشته باشید سعی کنید کاربران را همیشه راضی نگه دارید. محتوای ارزشمند و با کیفیت تولید کنید و با لینک سازی های هدفمند کاربران را در صفحات سایت بچرخانید. با رعایت این نکات میتوانید بانس ریت سایت را کاهش دهید.
دیدگاهتان را بنویسید