پنالتی گوگل چیست و دلایل پنالتی شدن سایت؟
پنالتی گوگل زمانی اتفاق میافتد که یک سایت برای رسیدن به نتایج برتر گوگل، قوانین الگوریتمهای گوگل را زیرپا میگذارد و خلاف آنها عمل میکند. که در این صورت دچار کاهش و افت رتبههای سایت میشود و در سرچ کنسول پیغامی مبنی بر پنالتی شدن سایت و دلیل آن را مشاهده میکند. برای این که از گوگل پنالتی خارج شوید، باید به کارشناسان گوگل پیغام دهید و توضیح دهید، اقداماتی که انجام داده اید خلاف قوانین گوگل نبوده است. در کل باید بتوانید آنها را قانع کنید.
سایتها ممکن است با توجه به نوع جریمه شدن، اتفاقات خاصی برایشان رقم بخورد. مثلا سایتی را که الگوریتم پنگوئن اسپم میکند ممکن است آن کلمه کلیدی را که لینک های اسپم دریافت کرده از نتایج گوگل حذف شود. یا سایت هایی که از طرف الگوریتم های دیگر گوگل جریمه میشوند، ممکن است با مشاهده هشدار پیغام manual action در سرچ کنسول مواجعه شوند. در این صورت باید سریعا مشکلات را شناسایی و برطرف کنند، سپس با پیغام دادن به گوگل اطلاع رسانی کنند.
در این مقاله سئو موشک به توضیح کامل درباره پنالتی گوگل و تاثیر آن در سئو سایت میپردازیم. همچنین انواع پنالتی گوگل و روشهای تشخیص آن، دلایل پنالتی شدن و راه های خارج شدن از آن را خواهیم گفت.
پنالتی گوگل چیست؟
پنالتی گوگل در سئو زمانی رخ میدهد که شما اشتباهاتی را به صورت خواسته یا ناخواسته برای افزایش سئو سایت خود انجام میدهید. جریمه های گوگل به منظور حفظ کیفیت نتایج جستجوی گوگل و جلوگیری از تلاشهای غیر اصولی در بهینهسازی وب سایت ها برای رسیدن به رتبههای برتر گوگل اعمال میشوند. هنگامی که یک سایت از مقررات گوگل پیروی نمیکند و هر کاری میکند که سریعتر به رتبههای برتر گوگل برسد، در نهایت گرفتار جریمههای گوگل و پنالتی سایت میشود.
انواع پنالتی گوگل
پنالتی گوگل به دو روش دستی توسط کارمندان گوگل یا به صورت خودکار توسط الگوریتمهای گوگل شناسایی و اجرا میشود. روشهای جریمه گوگل شامل: پنالتی الگوریتمی (مانند پنالتی پاندا، پنالتی پنگوئن و سایر الگوریتم ها) و پنالتی دستی (که توسط کارمندان گوگل اعمال میشوند) میباشد.
پنالتی الگوریتمی:
این جریمهها توسط الگوریتم های گوگل به صورت خودکار شناسایی و اعمال میشوند. جریمههایی مانند: پنالتی پاندا (برای محتوای کپی شده و کیفیت پایین) و پنالتی پنگوئن (برای لینکهای نادرست و اسپم) جزء رایج ترین پنالتی الگوریتمی گوگل هستند.
الگوریتم پاندا محتوای سایت را از لحاظ ارزشمند بودن، تعداد کلمات و نحوه استفاده آنها در محتوا، کپی نبودن محتوا و غیره بررسی میکند. اگر سایتی این فیلتر (الگوریتم) گوگل را بخوبی پشت سر بگذارد در نتایج برتر گوگل دیده میشود. اگر نتواند این فاکتورها را رعایت کند، با پنالتی گوگل روبرو میشود.
الگوریتم پنگوئن سایت هایی که اسپم هستند و برای تبلیغات راه اندازی شده اند و لینک های خروجی و ورودی بیش از حد دارند را شناسایی و با گوگل پنالتی آنها را جریمه میکند.
الگوریتم مرغ مگس خوار بیشتر بر روی تعداد کلملت کلیدی استفاده شده در محتوا (کیورد استفاینگ) تمرکز دارد. این الگوریتم محتواهایی که از تعداد کلمات زیاد (تکرار کلمات کلیدی) یا کم استفاده کرده باشند را اسپم تشخیص میدهد.
پنالتی دستی:
این پنالتی ها توسط کارکنان گوگل شناسایی و اعمال میشوند. این افراد به صورت دستی وبسایتها و صفحات آنها را بررسی میکنند و سایت هایی که محتوای بی کیفیت و کپی دارند و از روش های سئو کلاه سیاه استفاده کرده اند را شناسایی و جریمه میکنند.
انواع جریمه های گوگل پنالتی
- جریمه کاهش رتبه (Ranking Penalty): در این حالت صفحات سایت از رتبه های بالا در نتایج جستجوی گوگل افت میکنند و دیگر در نتایج برتر گوگل نمایش داده نمیشوند.
- جریمه تعلیق یا تحریم: در این مورد گوگل صفحات وب را از پایگاه داده و نتایج خود به طور کلی حذف میکند و اجازه نمیدهد اصلا در نتایج نمایش داده شوند.
حتما بخوانید: اشتباهات رایج سئو چیست؟
تاثیر پنالتی گوگل در سئو سایت
پنالتی باعث افت ترافیک و کاهش رتبه وبسایت در نتایج جستجوی گوگل میشود. در صورتی که سریعا دلایل پنالتی شدن سایت و مشکلات بوجود آمده را برطرف نکنید، بعد از مدتی کل سایت از نتایج گوگل حذف میشود و با سایت خود باید خداحافظی کنید.
دلایل پنالتی شدن سایت توسط گوگل
پنالتی شدن سایت (Google Penalty) زمانی رخ میدهد که گوگل متوجه تخلفات و اقدامات غیر قانونی در سئو سایت میشود که خلاف خواسته های خود است.
این تخلفات ممکن است مربوط به محتوا، لینک ها، تکنیک های بهینه سازی نادرست، پنهان کاری یا مخفی سازی، هک شدن سایت، تغییر مسیر فریبکارانه، سئو منفی یا سایر اقدامات باشند. زمانی که گوگل به این تخلفات پی میبرد، باعث پنالتی شدن سایت میشود. در ادامه به توضیح مهمترین دلایل پنالتی گوگل میپردازیم.
1- محتوای بی ارزش و کپی
تولید محتوا یکی از پایه های اساسی سئو و یکی از مهمترین فاکتورهای گوگل برای رتبه بندی سایت هاست. هنگام تولید محتوا باید نیاز و خواسته های کاربران را مد نظر قرار دهید و محتوایی تولید کنید که باب میل آنها باشد و بتواند نیاز آنها را برطرف کند.
اگر محتوای کپی شده و تکراری را از وب سایت دیگران بدون اجازه و درج منبع در سایت خود، بدون ایجاد هیچ تغییراتی منتشر کنید. یا این که بدون در نظر گرفتن نیاز کاربر محتوای بی کیفیت و بی ارزش تولید کنید، به مرور زمان الگوریتم پاندا آنها را شناسایی و جریمه میکند.
2- لینک سازی های غیر اصولی
همه ما به خوبی میدانیم که لینک سازی خارجی یکی از مهمترین فاکتورهای گوگل برای رتبه بندی سایت هاست. اما ایجاد لینک سازی های غیر اصولی، نادرست و اسپم مثل خرید لینک های غیر قانونی، تبادل لینک، ایجاد بک لینک در مزرعه لینک و غیره خلاف قوانین گوگل است و در صورت انجام دادن منجر به پنالتی گوگل میشود.
یا به عبارتی یک سایتی که تازه راه اندازی شده و تعداد کلیک های بسیار کمی دارد، قائدتا نباید اقدام به لینک سازی خارجی کند یا تعداد لینک هایی زیادی از سایت خارج شود.
3- تکرار کلمات کلیدی
استفاده کردن بیش از حد از کلمات کلیدی در محتوای برای بهبود و افزایش سریع رتبه سایت، باعث جریمه شدن صفحات وبسایت میشود و اگر ادامه دار باشد، گوگل پنالتی اتفاق میافتد. بهترین کار استفاده بجا و اصولی از کلمات کلیدی است به نحوی که باعث نارضایتی کاربران نشود.
4- روش های سئو کلاه سیاه
استفاده از تکنیکهای سئو کلاه سیاه و روشهای غیر اصولی برای بهینه سازی و افزایش رتبه سایت در نتایج موتورهای جستجو، باعث جریمه و پنالتی شدن سایت توسط گوگل میشود. همیشه سعی کنید برای بهینه سازی سایت از روش های سئو کلاه سفید استفاده کنید تا در صورت آپدیت جدید الگوریتم ها، گرفتار جریمه های گوگل نشوید.
5- تغییر مسیر فریبکارانه
وقتی کاربران وارد یک سایت میشوند و به صورت ناخواسته به وب سایت دیگر هدایت میشوند، نوعی روش فریبکارانه است. هر زمانی که گوگل این روش ها را شناسایی کند سایت خاطی را جریمه میکند.
روش های تشخیص پنالتی گوگل
برای تشخیص دادن پنالتی گوگل (Google Penalty) میتوانید از ابزارها و تکنیکهای خاص استفاده کنید تا برای برطرف کردن آن اقدامات لازم را انجام دهید.
استفاده از Google Search Console
Google Search Console یک ابزار رایگان است که توسط گوگل به وبمستران ارائه شده است. با ثبت سایت در گوگل سرچ کنسول میتوانید به امکانات آن دسترسی داشته باشید. در بخش “Manual actions ” سرچ کنسول میتوانید مشکلات بوجود آمده را مشاهده و برای برطرف کردن آن اقدام کنید.
بررسی ترافیک و شاخص های عملکرد
بررسی تغییرات ناگهانی در ترافیک سایت و شاخص های عملکرد مانند کاهش نرخ کلیک (CTR) و میزان نمایش صفحه (Impressions)، افت موقعیت صفحات (Average Position) و کاهش (حذف) تعداد صفحات ایندکس شده در نتایج جستجوی گوگل نشانه هایی از جریمه گوگل است. اگر این عملکردها پایدار و هروز در حال افزایش باشد، بیانگر این است که در معرض خطر و پنالتی شدن قرار دارید.
ابزار گوگل آنالیتیکس
برای مشاهده تغییرات در ترافیک و مشکلات بوجود آمده در وب سایت خود میتوانید از ابزار معتبر گوگل آنالیتیکس استفاده و سایت خود را بررسی کنید تا مشکلات بوجود آمده را سریعا تشخیص دهید.
روش های خارج شدن از پنالتی گوگل
اگر سایت شما به هر دلیلی مورد جریمه گوگل قرار گرفته است، برای خارج شدن از پنالتی گوگل و بازگشت به نتایج قبلی، ابتدا باید مشکلات سایت و تخلفاتی که انجام داده اید را شناسایی کنید. سپس آنها را برطرف سازید و در آخر با پیغام دادن به گوگل اطلاع دهید که مشکلات رفع شده است. در ادامه به مراحل خروج از گوگل پنالتی میپردازیم.
1- شناسایی علت پنالتی
ابتدا باید علت پنالتی گوگل را شناسایی کنید. برای این کار از ابزارهای گوگل مانند: Google Search Console استفاده کنید. این ابزار به شما اطلاعات ارزشمندی در مورد کاهش ترافیک، موقعیت و ایمپرشن سایت، تعداد لینکهای ورودی و سایر مشکلات بوجود آمده در وب سایت را ارائه میدهد و میتوانید دلیل پنالتی شدن سایت خود را در بخش manual action مشاهده کنید.
2- برطرف کردن مشکلات
پس از تشخیص دلایل پنالتی شدن سایت، باید مشکلات را برطرف کنید. این اقدامات ممکن است شامل حذف محتوای بی ارزش، کپی و تکراری، تصحیح لینکهای اشتباه، بهینه سازی کلمات کلیدی و رفع تخلفات دیگر باشد که باعث پنالتی شدن سایت شده است.
3- حذف لینک های بی ارزش و اسپم
اگر لینک های خارجی بی ارزش یا اسپم برای وبسایت خود ایجاد کردهاید یا رقبا برای شما ساخته اند، بهتر است آنها را شناسایی کرده و حذف کنید. اگر به لینک های ساخته شده دسترسی ندارید، میتوانید آنها را disavow کنید.
4- تقاضای بازنگری (Reconsideration Request)
پس از این که مشکلات را شناسایی و برطرف کردید، باید درخواست بازنگری (Reconsideration Request) به گوگل ارسال کنید. همچنین با تنظیم و ارسال توضیحات بصورت پیغام به گوگل اعلام کنید که مشکلات برطرف شدهاند و شما تقاضای خارج شدن از پنالتی گوگل را دارید.
5- پیگیری و منتظر ماندن
پس از ارسال درخواست بازنگری به گوگل، باید صبور باشید و منتظر بمانید. ممکن است چند هفته ای طول بکشد تا گوگل تغییرات شما را بررسی کند و تصمیم بگیرد که سایت شما را از پنالتی خارج کند یا نه.
6- ادامه بهینه سازی
پس از خارج شدن سایت از گوگل پنالتی باید بهینه سازی وبسایت خود را مطابق با قوانین و خواسته های گوگل ادامه دهید و با چیدن استراتژی اصولی بیشتر از قبل بر روی سئو سایت خود کار کنید تا گوگل نگاه مثبتی به سمت وبسایت شما داشته باشد.
سوالات متداول درباره پنالتی گوگل
پنالتی گوگل یعنی کاهش رتبه صفحات سایت یا حذف شدن کامل از نتایج گوگل می باشد. پنالتی گوگل به خاطر تخلفات و انجام تکنیک های غیر اصولی توسط وب مسترها برای افزایش سریع رتبه سایت اتفاق می افتد.
استفاده از محتوای کپی، لینکسازیهای نامناسب، تکرار کلمات کلیدی، انجام روش های سئو کلاه سیاه، تولید محتوای بی کیفیت و تکراری، سئو منفی و تخلفات امنیتی باعث پنالتی گوگل میشود.
پنالتی شدن سایت تاثیر جدی در افت رتبه های سایت خواهد گذاشت و در صورت برطرف نکردن مشکلات بوجود آمده، باعث حذف کامل وبسایت از نتایج جستجوی گوگل میشود.
برای در امان ماندن از جریمههای گوگل و پنالتی شدن سایت بهترین کار این است که روشها، تاکتیکها و استراتژیهای که برای بهینهسازی سایت پیادهسازی میکنید، مطابق با قوانین و خواستههای گوگل باشد و به هیچ عنوان نباید خلاف آنها عمل کنید.
دیدگاهتان را بنویسید