سندباکس گوگل چیست؟ روش های خارج شدن از آن
سندباکس گوگل در لغت انگلیسی به معنای جعبه شنی است که کودکان از آن برای بازی کردن استفاده میکنند تا به چیزی صدمه نزنند و آمادگی لازم را داشته باشند. ولی این الگوریتم سندباکس در سئو چه معنی دارد؟
گوگل به کمک الگوریتم sandbox سایتها (مخصوصا سایت های تازه تاسیس) را در یک بازه زمانی تحت نظر و مورد آزمایش خود قرار میدهد و از تمام فیلترینگهای خود رد میکنند تا ببیند آیا این سایتها از تمام مقررات و قوانین گوگل پیروی میکند؟ یا هدف آنها زیر پا گذاشتن و انجام ترفندهای غیر مجاز است.
در واقع دوره سندباکس بیشتر برای سایتهای نوپا اتفاق می افتد و گوگل با استفاده از این الگوریتم از حضور آنها در نتایج برتر خود جلوگیری میکند تا شایستگی خودشان را اثبات کنند. اگر شما هم از جمله افرادی هستید که تازه سایت راه اندازی کردهاید و در مورد سندباکس گوگل، نحوه عملکرد آن و روشهای رهایی از این الگوریتم اطلاعی ندارید تا آخر این مقاله سئو موشک همراه ما باشید.
سندباکس گوگل چیست؟
وقتی که شما یک دامنه (سایت) جدیدی را راه اندازی میکنید، با توجه به حوزه فعالیت شما و سختی کلمه کلیدی، گوگل بین 2 الی 6 ماه سایت شما را در دوره سندباکس قرار میدهد تا از لحاظ میزان کیفیت محتوا، ساختار سایت، بهینه بودن سایت و سایر فاکتورها بررسی و آزمایش کند، تا ببیند آیا شما مستحق رسیدن به نتایج برتر گوگل هستید یا نه. توجه داشته باشید که بیشتر این الگوریتم برای سایت های نوپا و تازه تاسیس فعال است.
در واقع این الگوریتم برای جلوگیری از سایت های تازه تاسیس و اسپم که قصد دارند با ترفندهای غیر قانونی و محتوای بی کیفیت سئو سایت خود را افزایش دهند و به نتایج برتر گوگل برسند استفاده میشود. هدف اصلی Google sandbox شناسایی و خارج کردن سایت های اسپم، بی ارزش و غیر قانونی از گوی رقابت است تا مخاطبان با چنین سایت های بی کیفیت مواجه نشوند.
مقاله پیشنهادی: سئو سایت تازه تاسیس چیست؟ 9 نکته کلیدی برای شروع سایت های نوپا
چرا در گوگل سندباکس قرار میگیریم؟
گوگل همیشه تلاش میکند سایتهایی را که کیفیت بالاتری دارند، در نتایج برتر خود نمایش دهد. به همین دلیل گوگل با کمک الگوریتم سندباکس دامنه هایی که تازه راه اندازی شدهاند را زیر نظر میگیرد و با توجه به فاکتورهای خودش تمام فعالیت و اقدامات سایت نوپا را بررسی میکنند که ببیند آیا این سایت میتواند نیاز و خواستههای کاربران را برطرف کند یا نه هدفش فقط گرفتن رتبه است. تا زمانی که یک سایت نوپا نتواند تمام فیلترهای گوگل را با موفقیت سپری کند، همچنان در دوران sandbox باقی می ماند.
به زبان سادهتر در این دوران سایتها با اقدامات قانونی که انجام میدهند، باید تمام تلاش خود را بکنند تا به گوگل ثابت کنند که شایستگی رسیدن به نتایج برتر گوگل را دارند. توجه داشته باشید که دوران sandbox با توجه به نوع حوزه کسب و کار شما میتوانند متغییر باشد و تنها با انجام ترفندهای سئو کلاه سفید میتوانید سریعتر از این الگوریتم خارج شوید.
مقاله پیشنهادی: سئو کلاه سفید چیست؟ تکنیک های طلایی کلاه سفید
از کجا بدانیم در سندباکس گوگل قرار داریم؟
اگر یک دامنه ای را تازه راه اندازی کرده اید، ابتدا باید بررسی کنید که آیا صفحات سایت شما ایندکس شده است یا نه. برای بررسی کردن میتوانید در کادر جستجو عبارت site:url (در قسمت URL آدرس مورد نظر) را وارد کنید. اگر هیچ نتیجهای را نمایش نداد، به این معنی است که هنوز URL شما ایندکس نشده است.
اما اگر سایت شما ایندکس شده باشد ولی رتبه خوبی در نتایج گوگل ندارید، بیانگر این است که در دوران سندباکس قرار گرفته اید. در این دوران ابتدا گوگل یک رتبه بالاتر برای شما در نظر میگیرد، سپس یک رتبه تصادفی با توجه به میزان رقابت در حوزه کاری شما در رتبه هایی بین 20 تا 200 (شاید هم کم زیاد) قرار میدهد. سپس با توجه به میزان فعالیتی که انجام میدهید، رتبه شما را جابجا میکند.
مقاله پیشنهادی: ایندکس گوگل چیست؟ روش های افزایش سرعت ایندکس
چطور از سندباکس گوگل خارج شویم؟
در دوران جعبه شنی هر چقدر هم که تلاش کنید و لینک سازی خارجی انجام دهید، نمیتوانید به نتایج برتر گوگل برسید تا زمانی که از آن خارج شوید. برای خارج شدن از الگوریتم سندباکس گوگل میتوانید محتوای ارزشمند و باکیفیت تولید کنید. برخی از اقداماتی که با انجام دادن آنها میتوانید زمان ماندگاری سایت خود را در این جعبه شنی کاهش دهید، عبارتاند از:
- به هیچ عنوان در لینک سازی خارجی از روش های کلاه سیاه استفاده نکنید.
- محتوای باکیفیت، یونیک و سئو شده تولید کنید.
- ثبت نقشه سایت مپ در ابزار سرچ کنسول
- برطرف کردن مشکلات ساختاری سایت
- فعالیت بیشتر در شبکه های اجتماعی
- هرگز فعالیت های اسپم گونه انجام ندهید.
- استراتژی سئو و برنامهریزی دقیق برای لینک سازیهای خارجی و داخلی داشته باشید.
- از کلمات و عبارات کلیدی طولانی (لانگ تل) استفاده کنید.
- صفحاتی که ایندکس نمیشوند، url آنها را تغییر دهید.
- از لینک سازی به روش لینک بدون منشن استفاده کنید.
- تجربه کاربری را افزایش دهید.
- در سئو باید صبور و با حوصله باشید.
سایت های اسپم چگونه شناخته میشود؟
یکی از ویژگیهای بارز سایتهای اسپم نداشتن محتوای باکیفیت است. این گونه از سایت ها بدون این که محتوای ارزشمند تولید کنند، شروع به استفاده بیش از حد کلمات کلیدی میکنند و هدفشان این است که سریعتر به نتایج برتر گوگل برسند. گوگل به شدت با سایت هایی که محتوای کاربرپسند ندارند مخالف است به همین دلیل این سایتها را اسپم میشناسد و جریمه میکند و اگر ادامه دار باشد، هرگز در نتایج خود نمایش نمیدهد.
برخی از ویژگی های دیگر سایت های اسپم:
- سایت هایی که فقط برای تبلیغات راه اندازی میشوند و هیچ سودی برای کاربر ندارند.
- وب سایت هایی که محتوای بی کیفیت دارند و نیاز کاربران را برطرف نمیکنند.
- سایتهایی که بیش از حد از کلمات کلیدی استفاده میکنند.
- وبسایت هایی که روش های سئو کلاه سیاه را در پیش میگیرند.
مقاله پیشنهادی: سئو کلاه سیاه چیست و تکنیک های خطرناک آن؟
آیا گوگل وجود سندباکس را تأیید کرده است؟
از نظر برخی از کارشناسان بزرگ سئو مثل نیل پاتل که اعتقاد دارند گوگل سندباکس یک افسانه است و بعضی از متخصصان دیگر سئو، درباره بودن یا نبودن این الگوریتم sandbox اصلا صحبت نکردند. از ابتدای شروع سئو تا امروز خود گوگل درباره وجود الگوریتم سندباکس اصلا اعتراف و اظهار نظری نکرده است. ولی در سال 2005 کارمندان شرکت گوگل افسانه سندباکس گوگل را چندین بار رد کرده اند.
مقاله پیشنهادی: الگوریتم گوگل دنس چیست و تاثیر آن در سئو؟
تاریخچه Google Sandbox
سال 2004 بود که مدیران وبسایتها و متخصصان سئو به این نتیجه رسیدند که علی رغم تلاشهایشان برای سئو کردن سایتهای تازه تاسیس در چند ماه اول رتبه خوبی در گوگل کسب نکرده اند.
به این نتیجه رسیدند که وب سایت های تازه تاسیس به درستی توسط گوگل ایندکس میشوند، اما حتی برای کلمات و عبارات کلیدی نسبتا کم رقابت هم رتبه بندی نمی شوند. نکته دیگری که باعث تردید آنها شد این بود که در سایر موتورهای جستجوگر مانند بینک و یاهو توانستهاند به رتبههای بهتری دست پیدا کنند. از اینجا بود که داستان جعبه شنی یا گوگل سندباکس ایجاد شد.
سوالات متداول درباره الگوریتم سندباکس گوگل
1- هر سایت چقدر در سندباکس باقی میماند؟
هر سایتی که گرفتار دوران سندباکس شود، عوامل مختلفی برای مدت زمان ماندگاری آن دخیل است. مثلا میزان سختی کلمه کلیدی و رقابت در آن و همچنین فعالیتها و اقداماتی که برای خارج شدن از آن انجام میدهد. به زبان ساده تر تا زمانی که شایستگی خود را به گوگل ثابت نکنید و نشان ندهید که تمام ترفندهای شما قانونی و به روش سئو کلاه سفید است از این جعبه شنی خارج نخواهید شد.
2- دلیل نام گذاری سندباکس چیست؟
در لغت انگلیسی سندباکس به معنای جعبه شنی است. درفرهنگ غرب والدین قبل از این که کودکان خود را به سواحل دریا ببرند با استفاده از جعبه شنی نحوه بازی کردن با ماسه را به آنها آموزش میدهند تا در صورت مواجه شدن با دریا و ماسه های طبیعی از قبل آمادگی داشته باشند. گوگل نیز از این جعبه شنی برای آماده کردن و سنجیدن سایت های تازه تاسیس برای نمایش در رتبه های برتر خودش استفاده میکند.
3- تفاوت گوگل سندباکس و ماه عسل چیست؟
معمولا سندباکس گوگل فقط در زمان راه اندازی سایت ها اتفاق می افتد. ولی ماه عسل گوگل هر وقت که شما یک محتوای جدیدی را تولید و منتشر میکنید رخ میدهد. دوران ماه عسل بین دو روز تا دو هفته متغییر است و سپس رتبه نهایی مربوط به مقاله منتشر شده تعیین میشود.
کلام آخر:
الگوریتم سندباکس گوگل معمولا در یک بازه زمانی بین 2 الی 6 ماه برای سایت های تازه تاسیس فعال میشود. در این مدت گوگل با توجه به فاکتورهای خودش سایتها رو مورد بررسی و آزمایش قرار میدهد که ببیند آیا مستحق رسیدن به نتایج برتر گوگل هستند یا نه.
در نتیجه وبسایتهایی که بتوانند تمام فاکتورها و فیلترهای گوگل را بخوبی پشت سر بگذارند، و از روشهای سئو کلاه سفید استفاده کنند، از این دوران گوگل سندباکس خلاص شده و در رتبه های برتر گوگل قرار میگیرند.
دیدگاهتان را بنویسید