الگوریتم رنک برین گوگل چیست و تاثیر آن بر سئو؟
الگوریتم رنک برین یکی از جدیدترین الگوریتم های گوگل است که بر پایه هوش مصنوعی منتشر شده است. وقتی کاربر کلمه کلیدی را جست و جو میکند، رنک برین بر اساس مفهوم کلمه کلیدی بهترین اطلاعات را شناسایی کرده و نزدیک ترین نتیجه را برای پاسخ به کاربران نمایش میدهد.
مثلا در سال های نه چندان دور اگر میخواستید در تهران رستورانی را برای غذا خوردن جستجو کنید، باید “رستوران های تهران” را در گوگل سرچ میکردید، ولی الان کافیست فقط کلمه “رستوران” را بنویسید، تا گوگل نزدیکترین رستوران را در همان لحضه به شما نمایش دهد. این بیانگر این است که امروزه گوگل تبدیل به یک موجود هوش مصنوعی شده و سعی میکند، نزدیک ترین نتیجه موجود را با توجه به مفهوم کلمه کلیدی به کاربران نمایش دهد.
الگوریتم رنک برین در ارائه نتایج جستجو تحول شگرفی ایجاد کرد. اگر به تصویر زیر (که توسط Statista جمع آوری شده است) به خوبی نگاه کنید، متوجه میشوید که در طی دهه گذشته سهم بازار جستجو برای گوگل (در مقایسه با سایر موتورهای جستجو) به طرز شگفت انگیزی تغییر کرده است.
درست است که طی دهه گذشته الگوریتمهای دیگری توسط گوگل معرفی شدند و تغییرات عظیمی شکل گرفت، اما هیچ یک از آنها به اندازه الگوریتم رنگ برین تحول برانگیز و مهم نبودند.
در ادامه این مقاله سئو موشک توضیحات کاملی در مورد الگوریتم رنک برین گوگل و تاثیر ماشین لرنینگ بر بهبود نتایج جستجو میپردازیم.
الگوریتم رنک برین چیست؟
الگوریتم رنک برین را میتوان همچون یک سیستم در نظر گرفت که به گوگل کمک میکند، اهداف احتمالی کاربران را از جستجوی یک عبارت خاص، بهتر درک کند. این الگوریتم در بهار 2015 عرضه شده است.
در ابتدا الگوریتم رنک برین فقط برای جستجوهایی مورد استفاده قرار میگرفت که گوگل قبلا با آنها مواجه نشده بود، که در مجموع 15 درصد از کل جستجوها را تشکیل میدادند. پس از آن تصمیم بر این شد که از این الگوریتم برای تولید کلیهی نتایج جستجو استفاده شود.
الگوریتم رنک برین گوگل در هستهی خود دارای یک سیستم ماشین لرنینگ است که از الگوریتم مرغ مگس خوار ساخته شده است. این الگوریتم کمک میکند تا گوگل از عبارتها و کلماتی که برای جستجو به آن داده میشوند (توسط کاربران) به سمت مفاهیم معنا دار حرکت کند.
این الگوریتم کاراکترهایی که کاربر جستجو میکند را میخواند و سپس به دنبال موجودیت یا مفهومی مشخص در آنها میگردد و نزدیکترین نتایج را تحویل کاربران میدهد.
مطلب پیشنهادی: الگوریتم برت گوگل چیست و چه تاثیری در سئو دارد؟
دلیل معرفی الگوریتم رنک برین
همانطور که اشاره کردیم الگوریتم های گوگل بر پایه قواعد و الگوهای ثابت عمل میکردند و به میزان کلمات کلیدی و ساختار صفحات وب توجه میکردند.
با پیشرفت فناوری و نیاز به ارائه نتایج دقیقتر و هوشمندانهتر، الگوریتم رنک برین وارد عرصه شد تا با استفاده از یادگیری ماشینی بتواند مفاهیم و معانی پشت جستجوهای کاربران را بهتر درک کند و نتایج مرتبط و دقیقتری ارائه دهد.
رنک برین گوگل توانایی تفسیر جستجوها، تطبیق با محتواهای گوناگون و تشخیص معنا و مفهوم واقعی جملات و عبارات را دارد. رنک برین به ویژه برای جستجوهایی که کلمات کلیدی در آنها دقیق مشخص نشده باشند یا برای جستجوهای پیچیده و غیرخطی موثر است.
مطلب پیشنهادی: الگوریتم کبوتر گوگل چیست و چه تاثیری در سئو دارد؟
الگوریتم رنک برین گوگل چگونه کار میکند؟
برای اینکه عملکرد الگوریتم رنک برین گوگل را به خوبی درک کنید، میتوانید این مثالها را در نظر بگیرید.
استناد به موجودیتها به جای کاراکترها در الگوریتم رنک برین
تا قبل از معرفی رنک برین، اگر شما نام شخصی را در نتایج گوگل سرچ میکردید، فقط نام آن شخص را با چند کاراکتر و کلمه میدید که به ترتیب مرتب شدهاند. همچنین تمامی نتایج مشابه به آن کلمه را برای کاربر نمایش میداد. در نتیجه کاربر چند نتیجهی مختلف را پیش روی خود میدید، بدون اینکه به راحتی به اطلاعات شخص مورد نظرش دسترسی پیدا کند.
بعد از روی کار آمدن رنک برین هر عبارت جستجو شده، به یک موجودیت خاص اختصاص داده شد، که تقریبا فرمتی به عنوان شناسه یا ID شبیه عبارت روبرو دارد: /g/82cm_q4wqr.
الگوریتم رنک برین فرآیند یادگیری خود را با استفاده از پایگاه دادهای که حاوی موجودیتها یا entities هستند، بهبود میبخشد. این موجودیتها متشکل از افراد، مکانها، اسامی خاص و … هستند. این پایگاه داده مدام آپدیت شده و موجودیتهای جدید به آن اضافه میشوند. رنک برین با استفاده روابط بین کلمات و عبارات، توانایی تفسیر معنای جملات و جستجوهای کاربران را دارد.
استناد به زمان، مکان و رویدادهای کنونی
فرض کنید کاربر عبارت “مکان المپیک” را در گوگل سرچ میکند. رنک برین در ابتدا به دنبال هدف واقعی این جستجو میرود. آیا کاربر میخواهد در مورد بازیهای المپیک تابستانی یا زمستانی اطلاعات کسب کند؟ آیا منظور او المپیکی است که به تازگی برگزار شده؟ آیا کاربر داخل یک هتل در محل برگزاری المپیک نشسته و به دنبال بهترین مسیر برای رسیدن به مراسم افتتاحیه است؟
الگوریتم رنک برین گوگل با توجه به تجربههای قبلی و درک اینکه اغلب کاربران با سرچ عبارت «مکان المپیک» اصولا به دنبال یافتن مکان برگزاری بازیهای بعدی هستند، نتایج مرتبط را به کاربر نشان میدهد.
در عوض اگر همین جستجو در زمان برگزاری المپیک (با توجه به لوکیشن کاربر) انجام شود، گوگل به احتمال زیاد مسیرها و مپها را برای مسیریابی سادهتر به کاربر نشان میدهد. از این رو نتایج به زمان، سوابق جستجو، لوکیشن کاربر و آموختههای سابق رنک برین بستگی دارد.
رسیدگی به پرس و جوهای پیچیده
هنگامی که فردی عبارت «راههای بهبود سلامت قلب و عروق» جستجو میکند، رنک برین معمولا نتایجی را ارائه میدهد که شامل تمرینات ورزشی، رژیمهای غذایی و توصیههای پزشکی مرتبط با سلامت قلب و عروق است، حتی اگر این عبارات به صراحت در جستجو نیامده باشند.
نتایج جستجوی اختصاصی برای هر کاربر
الگوریتم رنک برین صرفاً به کلمات کلیدی تطبیق متکی نیست. این الگوریتم زمینه کلمهی مورد جستجو را بررسی می کند.
به عنوان مثال اگر کاربر کلمه «اپل» را جستجو کند، رنک برین بر اساس تاریخچه جستجوی کاربر، موقعیت مکانی و عوامل دیگر، دلیل سرچ او را درک میکند. رنک برین میتواند تعیین کند که آیا کاربر به شرکت اپل، میوه یا هر نتیجهی مرتبط دیگری علاقه دارد یا خیر، سپس نتایج را بر اساس آن تنظیم میکند.
وظایف الگوریتم رنک برین چیست؟
- درک و تفسیر کلمات و مفهوم عبارات جستجو شده توسط کاربران.
- درک ارتباط متنی میان محتوای موجود در وب و عبارات مورد جستجو.
- بهبود دقت جستجو.
- انطباق با پرس و جوهای جدید.
- ارتقای رضایت کاربران.
نحوه بهینه سازی الگوریتم رنک برین
- باید روی بهینه سازی کلمات کلیدی لانگ تایل تمرکز کنید.
الگوریتم رنک برین رویکردی کُلی نگر دارد و نه تنها محتوای وب سایت، بلکه عبارت جستجوی کاربر را در نظر میگیرد. استفاده از کلمات کلیدی طولانی و مرتبط با جستجوی کاربران به شما کمک میکند تا شانس بیشتری برای ارتقاء و بهبود سئو سایت خود داشته باشید.
- بهینه سازی سایتتان باید بر «فراهم کردن بهترین تجربه برای کاربران» استوار باشد.
شما باید عناوین موجود در سایت خود را طوری بنویسید که شامل کلمات کلیدی باشد و کاربران بتوانند با نگاه کردن به آنها سریعا به نتیجه دلخواه خود برسند. (کاربران به جای خواندن پاراگرافها، عنوانها را به صورت چشمی اسکن میکنند). به جز عناوین به دنبال بهینه سازی url، ساختار صفحات، توضیحات متا، تگهای ALT تصاویر و لینک دهی خارجی باشید.
- تولید محتوای مملو از کلمات کلیدی کافی نیست!
کیفیت ارائه اطلاعات و مطالب مفید را جدی بگیرید، زیرا رنک برین به رفع نیاز کاربران توجه میکند، نه یک متن پُر از کلمات کلیدی که ممکن است پاسخگوی نیاز آنها نباشد.
- بهینه سازی نرخ تبدیل (conversation rate) میان سایت و کاربران را جدی بگیرید.
برای مثال، دکمههای CTA را بهبود دهید، فرآیندهای پرداخت را سادهتر کنید، فکری به حال طراحی ریسپانسیو سایت و نمایش هرچه بهتر آن برای کاربران موبایل نمایید.
- بهتر است به کمک google Analytics وب سایت تان را آنالیز کنید.
رفتارهای کاربرانتان را تحلیل کنید و طبق بینشهای به دست آمده تغییرات لازم را پیاده سازی نمایید.
الگوریتم رنک برین چه تاثیری بر سئو دارد؟
از زمان معرفی الگوریتم رنک برین گوگل، صاحبان وب سایتها و فروشگاههای اینترنتی مجبور شدند، سیاستهای سئو و بهینه سازی وب سایت خود را تغییر دهند. هدف الگوریتم رنک برین رفع نیاز هرچه بهتر کاربران است.
برای الگوریتم رنکبرین تعداد کلمات کلیدی صفحه و تعداد لینکهای خارجی حائز اهمیت نیست. رنک برین به محتوای کاربر محور، کاهش بانس ریت سایت، میزان تعامل کاربر با وب سایت، استفاده از کلمات طولانی و غیره اهمیت میدهد. از این رو مدیران تمامی وب سایتهایی که به کسب رتبه بالا در نتایج گوگل اهمیت میدهند، باید تمرکز خود را روی آپدیتها و قوانین رنک برین قرار دهند.
کلام پایانی
در حال حاضر تمرکز اصلی الگوریتم رنک برین بر روی بررسی رفتار مخاطبان و نمایش بهترین و نزدیک ترین نتیجه بر اساس مفهوم کلمات کلیدی جستجو شده توسط کاربران است. همچنین معیارهایی مانند: ماندگاری کاربران در صفحه، نرخ کلیک، نرخ بازگشت سایت و غیره از اهداف مهم رنک برین میباشد. بنابراین برای رسیدن به نتیجه مطلوب باید محتوای ارزشمند، ساده و قابل فهم تولید کنید و همیشه رفتار کاربران را آنالیز و بررسی نمایید.
دیدگاهتان را بنویسید