استراتژی سئو چیست و مراحل تدوین آن؟
استراتژی سئو اولین قدم برای قرار گرفتن در نتایج برتر موتورهای جستجو و حفظ جایگاه سایت است. استراتژی سئو یک برنامه ریزی مشخص شده است که برای بهینه سازی و انجام مراحل مختلف سایت تدوین میشود تا با در نظر گرفتن یک هدف مشخص، سریع تر به نتیجه رسید. تدوین استراتژی مزایای بسیار زیادی برای وب سایت ها دارد، از جمله باعث افزایش رتبه، ترافیک و نرخ کلیک سایت میشود.
در این مقاله سئو موشک خواهیم گفت؛ چرا صاحبان وب سایت ها به استراتژی سئو نیاز دارند و انواع آن را بررسی خواهیم کرد؛ همچنین به آموزش تدوین استراتژی سئو خواهیم پرداخت.
استراتژی سئو چیست؟
سئو مجموعه کارهایی است که با هدف ارتقاء جایگاه یک وبسایت در نتایج جستجو انجام میشود. استراتژی سئو برنامه ای است که در آن یک شرکت، اهداف سئو و راه های رسیدن به آن را مشخص میکند. استراتژی به زبان ساده یعنی هر سایتی برای رسیدن به رتبه های برتر، باید اهداف و مسیر خود را مشخص کند. اما اهدافی که مشخص میکنید، باید قابل اندازه گیری و دست یافتی باشد؛ به قول خودمان اهداف نباید رویایی و دور از انتظار باشد.
برای مثال شما چند کلمه کلیدی را هدف قرار میدهید و مسیری برای آن تعیین میکنید تا در یک بازه زمانی مشخص به چه رتبه ای از نتایج گوگل برسید. با این کار شما برنامه و هدف دارید و هیچ وقت در مسیر گمراه نمی شوید، همچنین به راحتی میتوانید عملکرد و نحوه پیشرفت کلمات کلیدی هدف قرار داده شده را بررسی کنید.
چرا باید استراتژی سئو داشته باشیم؟
مسلما هر کسب و کار یا پروژه ای برای رسیدن به موفقیت باید استراتژی داشته باشد. قطعا هیچ بیزینسی بدون هدف نمیتواند پیشرفت کند. تدوین استراتژی باعث ایجاد نظم میشود و هر کاری در زمان و مسیر مشخص شده انجام میشود.
سئو از جمله مشاغلی است که بسیار زمان بر است و در مسیر برای رسیدن به هدف، چالش های پر فراز نشیبی را باید طی کرد. از این رو تدوین استراتژی سئو از نان شب هم واجبتر است و حتما باید ایجاد آن را در برنامه های اولیه خود قرار دهید.
شما با داشتن استراتژی به جای آن که با ذهنیات خود کار کنید، با توجه به اهداف تعیین شده و نیاز مخاطبان پیش خواهید رفت. در نتیجه سریعتر به اهدافتان میرسید و راحت تر میتوانید عملکرد وبسایت خود را بررسی کنید، و همچنین انگیزه شما برای رسیدن به موفقیت افزایش می یابد.
انواع استراتژی سئو
انتخاب استراتژی سئو به اهداف شما بستگی دارد، ولی به طور کلی همانند سئو به چند بخش تقسیم میشود. در ادامه به بررسی انواع استراتژی سئو میپردازیم.
استراتژی سئو محتوا
تولید محتوا و بهینه سازی آن، جزء اصلی ترین فاکتورهای گوگل برای رتبه بندی سایتها محسوب میشود. داشتن استراتژی برای تولید محتوا و سئو آن میتواند تاثیر فوق العاده ای در افزایش سئو سایت شما داشته باشد.
هنگام تولید محتوا، هدف اصلی شما باید برطرف کردن خواسته ها و نیاز کاربران باشد. اگر بتوانید نیاز کاربران را برطرف کنید و تجربه کاربری را افزایش دهید، محتوای شما مورد توجه گوگل قرار گرفته و رتبه های بهتری برایتان در نظر میگیرد. در کنار تولید محتوا حتما باید سئو محتوا را نیز در دستور کار خود قرار دهید تا محتوا خود را برای موتورهای جستجوگر نیز بهینه کنید.
استراتژی سئو داخلی
به تمام فعالیت های که داخل سایت انجام میشود، سئو داخلی میگویند. برای قرار گرفتن در رتبه های برتر گوگل، باید تمام نکات سئو داخلی سایت را قدم به قدم انجام دهید.
پیدا کردن کلمات کلیدی برای هر صفحه، نوشتن تگ عنوان و توضیحات متای سئو شده، لینک سازی های داخلی، استفاده از تصاویر و بهینه سازی آنها، رعایت چگالی کلمات کلیدی، استفاده صحیح و بجا از تگهای h از جمله اقداماتی است که باید در برنامه استراتژی سئو داخلی مد نظر قرار دهید.
استراتژی سئو خارجی
به تمام اقداماتی که بیرون از سایت انجام میشود، سئو خارجی میگویند. فعالیت در شبکه های اجتماعی، ایجاد پست مهمان، انتشار رپورتاژآگهی، لینک سازی به روش های مختلف و … باعث افزایش سئو سایت و جلب توجه گوگل میشود.
توجه داشته باشید باید به گونه ای اقدام به لینک سازی کنید که نزد گوگل طبیعی بنظر برسد. چرا که اگر گوگل بفهمد خودتان به صورت مصنوعی لینک سازی انجام داده اید، بدون برو برگرد شما را جریمه خواهد کرد. به همین منظور تدوین استراتژی سئو خارجی بسیار هائز اهمیت است. چرا که شما با داشتن برنامه هدفمند، اقدام به لینک سازی خارجی میکنید تا اتو دست گوگل ندهید و سریعتر رتبه سایت خود را افزایش دهید.
استراتژی سئو تکنیکال
اگر شما تمام اقدامات سئو داخلی و خارجی را به نحوه احسن انجام داده باشید، ولی سئو فنی و زیرساخت های سایت را بهینه نکرده باشید، نمیتوانید به اهداف خود برسید. وجود ایرادات فنی در یک سایت مانع رشد آن میشود و هر چقدر هم که تلاش کنید، نمیتوانید رتبه های برتر گوگل را از آن خود کنید.
اقداماتی که در سئو تکنیکال انجام میشود، به ربات های گوگل کمک میکند تا راحت تر صفحات یک سایت را بخزند و ایندکس کنند. استراتژی سئو تکنیکال را باید در اولویت برنامه کاری خود قرار دهید، تا سایر اقداماتی که انجام میدهید، تاثیر پربارتری به همراه داشته باشد.
آموزش تدوین استراتژی سئو
برای تدوین استراتژی سئو باید به فرایند سئو، نگاهی درازمدت داشته باشید؛ مسیر و اهداف نهایی خود را از همان ابتدا مشخص کنید، تا در مراحل پیاده سازی سئو دچار سردرگمی نشوید و سریعتر بتوانید به اهداف خود برسید.
در ادامه قدم به قدم به آموزش تدوین استراتژی سئو میپردازیم تا از این نکات آموزشی بتوانید، الگوبرداری کنید.
1- تعیین اهداف
قبل از شروع هر پروژه ای مشخص کردن اهداف یک امر ضروری است. تعیین اهداف به شما کمک میکند تا عملکرد فعالیت های خود را به راحتی ارزیابی کنید و در مسیر انگیزه بسیار فوق العاده ای داشته باشید.
توجه کنید اهدافی که مشخص میکنید، باید دست یافتی و دور از انتظار نباشد. اهداف شما میتواند شامل: افزایش ترافیک و ورودی سایت، افزایش فروش و درآمد سایت باشد.
2- آنالیز، تحلیل و بررسی رقبا
تحلیل و آنالیز رقبا مهمترین قسمت تدوین استراتژی سئو سایت است. با آنالیز و تحلیل رقبای خود میتواند، عملکرد آنها را بسنجید و اطلاعات کاملی درباره فعالیت ها و اقداماتی که انجام داده اند، بدست بیاورید.
در واقع هر سئوکاری برای رسیدن به موفقیت و پیشرفت، باید توانایی تحلیل و آنایز وبسایت خود و رقبا را داشته باشد، تا بتواند تاثیر اقداماتی که بر روی سایت انجام میدهد را مشاهده کند.
با آنالیز کردن میتوانید رتبه رقبای خود را در کلمات کلیدی مختلف مشاهده کنید. همچنین نحوه تولید محتوا و لینک سازی های خارجی آنها را بررسی کرده و با الگوبرداری از آنها یک استراتژی بی نظیر ایجاد کنید.
3- پیدا کردن کلمات کلیدی
پیدا کردن کلمات کلیدی یکی از پایه های اساسی و ابتدایی سئو است. کاربران با استفاده از کلمات کلیدی که در موتور های جستجو سرچ میکنند، به سایت شما میرسند. بنابراین باید در هر حوزه ای که هستید، کلمات کلیدی درآمدزا و پر جستجو را پیدا کنید و بر اساس آنها اقدام به تولید محتوا نمایید.
دقت کنید که برای هر صفحه باید یک کلمه کلیدی اصلی، همراه با عبارات کلیدی در نظر بگیرید. اگر در تحقیق کلمات کلیدی اشتباه کنید و یک کلمه کلیدی اصلی را در چندین صفحه هدف قرار دهید؛ با مشکلات کنیبالیزیشن یا همخواری صفحات مواجه میشوید. بنابراین اگر برای سایت خود از همان ابتدا استراتژی سئو تدوین کنید، از گرفتار شدن به چنین مشکلاتی در امان خواهید ماند.
4- داشتن برنامه برای تولید محتوا
تولید محتوا و بهینه سازی آن 30٪ از سئو سایت را به خود اختصاص داده است. اگر محتوایی که تولید میکنید، نتواند نیاز کاربران را برطرف کند، قطعا به نتیجه ای نخواهید رسید. پس قبل از تولید محتوا باید یک برنامه ریزی و استراتژی طولانی مدت برای محتوای سایت خود داشته باشید، تا به صورت هدفمند اقدام به تولید محتوا نمایید. محتوایی که تولید میکنید، باید مرتبط با وب سایت شما باشد و در منتشر کردن مقاله ها باید نظم داشته باشید. بهتر است محتوای تولید شده، به صورت خوشه ای به همدیگر مرتبط باشند.
مثلا فرض کنید میخواهید برای الگوریتم های گوگل مقاله تولید کنید. ابتدا یک صفحه به عنوان «الگوریتم های گوگل» ایجاد میکنید و در آن به معرفی تمام الگوریتم های گوگل می پردازید. سپس در مراحل بعدی برای هر کدام از الگوریتم های گوگل (مثلا: الگوریتم کبوتر، پاندا، رنک برین، گورخر و…) به صورت جداگانه یک صفحه ایجاد میکنید.
با این کار هم کاربران به محتوای ارزشمند و باکیفیت دسترسی پیدا میکنند، و هم اینکه شما با لینک سازی داخلی بین این صفحات میتوانید، کاربران را به صفحات مرتبط هدایت کنید و در سایت خود نگاه دارید. همچنین با این ترفند میتولنید قدرت و اعتبار صفحات را به یکدیگر منتقل کنید.
5- ایجاد استراتژی برای لینک سازی
فرایند لینک سازی مربوط به سئو خارجی سایت است و تاثیر بسیار زیادی در افزایش رتبه سایت دارد. با لینک سازی خارجی میتوانید اعتبار و قدرت سایت لینک دهنده را به وب سایت خود منتقل کنید. بهتر است برای لینک سازی یک استراتژی مناسب تدوین کنید تا به کمک آن بتوانید لینک های ارزشمند و باکیفیت برای سایت خود ایجاد نمایید.
دقت داشته باشید که اگر لینک سازی خارجی به صورت اصولی انجام نشود، تاثیر آنچنانی در افزایش رتبه سایت نخواهد گذاشت و بلکه ممکن است سایت شما جریمه و از نتایج گوگل حذف شود.
سخن پایانی:
هر کسب و کاری برای اینکه در مسیر گمراه نشود و سریعتر به اهداف خود برسد، نیاز به تدوین استراتژی سئو دارد. شما با تدوین استراتژی اهداف و مسیر خود را مشخص میکنید و در یک بازه زمانی مشخص تمام تمرکز خود را برای رسیدن به آن اهداف صرف میکند.
همچنین به راحتی میتوانید موفقیتها و شکستهای خود را بررسی کنید. توجه داشته باشید که استراتژی مناسب و حرفه ای باید سئو داخلی، خارجی، تکنیکال و سئو محتوا را پوشش دهد.
سوالات متداول:
بله. طراحی و تدوین استراتژی سئو برای تمام وب سایت هایی که میخواهند ترافیک و بازدید سایت خود را افزایش دهند و از طریق سئو به درآمد برسند، لازم و ضروری است.
با چیدن استراتژی در واقع شما یک برنامه کوتاه مدت یا بلند مدت خواهید داشت که در این مدت شما یک اهداف مشخصی دارید و میتوانید با اقداماتی که در نظر گرفته اید، سریعتر به اهداف خود برسید و در مسیر گمراه نشوید.
خیر. هر وب سایتی با توجه به نوع فعالیت و اهدافی که دارد، میتواند استراتژی متفاوتی داشته باشد. یک سئوکار با توجه به اهداف وب سایت ها یک استراتژی موفق طراحی میکند.
قبل از طراحی سایت بهترین زمان برای چیدن یک استراتژی موفق و ایده ال است.
دیدگاهتان را بنویسید