آموزش بکاپ گیری سایت از طریق هاست دایرکت ادمین
آموزش بکاپ گیری هاست دایرکت ادمین یکی از مهمترین و اصلی ترین اقداماتی است که بعد از راه اندازی یک وب سایت باید انجام دهیم. با توجه به هاستینگی که شما انتخاب و خریداری میکنید، خود شرکت هاست اقدام به تهیه نسخه پشتیبان به صورت هفتگی، ماهانه یا روزانه خواهد کرد که بستگی به پشتیبانی آن شرکت دارد.
اما ممکن است بعضی مواقع به این فایل ها نیاز پیدا کنیم و نتوانیم به آنها دسترسی داشته باشیم. گاهی ممکن است سرورها دچار اختلال شوند و یا این که فایل های پشتیبان دچار مشکل شده و از بین بروند و کسی هم جواب گوی ما نباشد در این صورت تکلیف ما چی میشه؟
- آیا کسی به مشکلات و خسارت هایی که به سایت ما وارد شده پاسخگو هست؟
- همه زحمات و کارهایی که برای طراحی سایت و سئو آن انجام دادیم چی میشه؟
اینها همه اتفاقاتی است که در صورت بکاپ نگرفتن از وبسایت ممکن است برای هر سایتی رخ دهد.
بهترین راه برای جلوگیری از همه اتفاقات این است که خودمان دست به کار شویم و با گرفتن بک آپ از طریق هاست دایرکت ادمین خیال خود را آسوده کنیم تا در صورت بروز مشکلات به راحتی بتوانیم با بازیابی نسخه پشتیبان، محتویات و اطلاعات سایت خود را بازگردانیم.
سئو موشک قصد دارد نحوه بکاپ گیری از طریق هاست دایرکت ادمین سایت وردپرسی و بازگردانی آن را به صورت مرحله به مرحله به شما آموزش دهد.
انواع روش های بک آپ گیری و بازیابی آن در وردپرس
برای بک آپ گرفتن و بازیابی نسخه پشتیبان سایت خود روش های مختلفی وجود دارد.
- تهیه نسخه پشتیبان و فول بک آپ از طریق هاست دایرکت ادمین یا سی پنل
- بک آپ گرفتن توسط افزونه های موجود در وردپرس
- تهیه نسخه پشتیبان توسط امکانات خود وردپرس
شما با استفاده از این روش ها میتوانید با خیال آسود از سایت خود نسخه پشتیبان تهیه کرده و در صورت نیاز آنها را بازیابی کنید.
مزایا و معایب استفاده از افزونه های وردپرس برای بک آپ گیری
اگر از سیستم مدیریت محتوا وردپرس استفاده میکنید، بک آپ گیری با استفاده از افزونه ها یکی از راحت ترین روش هایی است که میتوان استفاده کرد. فقط کافیست که بعد از نصب افزونه بکاپ گیری، تنظیمات لازم آن را انجام دهیم تا بتواند در بازه زمانی مشخص شده مثلا هر چند روز یا هر چند هفته یک بار عملیات بک آپ را انجام دهد.
میتوان محل دلخواه مورد نظر خود را برای ایجاد نسخه پشتیبان انتخاب کرد. با انجام این تنظیمات خود افزونه به صورت خودکار در زمان تعیین شده اقدام به تهیه نسخه پشتیبان میکند.
از معایب این روش میتوان گفت که ممکن است آپدیت هایی برای افزونه ها آمده باشد و ما وقت نکنیم و نتوانیم آنها را بروز کنیم. یا افزونه هایی که نصب کردیم با یکدیگر تداخل داشته باشند و در تهیه بکاپ گیری مشکلی بوجود آورده باشد. با این وجود ممکن است در بازیابی نسخه پشتیبان مشکلی را برای وبسایت بوجود آورد.
توصیه سئو موشک این است که از افزونه های رایگان موجود در پیشخوان وردپرس استفاده نکنید و از نسخه های پولی و حرفه ای که پشتیبانی دارند استفاده شود تا در آینده مشکلی برای سایت شما بوجود نیاورد.
آموزش بکاپ گیری هاست دایرکت ادمین به صورت تصویری
1- ابتدا وارد هاست دایرکت ادمین وب سایت خود شده و در بخش Advanced features بر روی گزینه create Backups کلیک میکنیم.
2- در این مرحله با زدن تیک های هر کدام از این گزینه ها میتوان از قسمت های دلخواه سایت بکاپ گیری را انجام داد. برای گرفتن فول بک آپ همه گزینه ها را انتخاب کرده و بر روی دکمه CREATE BACKUP کلیک میکنیم تا بک آپ گیری شروع شود. ممکن است با توجه به حجم اطلاعات سایت شما زمان بیشتری نیاز داشته باشد.
3- پس از اتمام مرحله بک آپ گیری برای دست پیدا کردن به آن در بخش System info بر روی پوشه file Manager کلیک کرده و وارد آن میشویم.
4- برای دانلود فایل نسخه پشتیبان بر روی پوشه Backups کلیک کرده و وارد آن میشویم و کلیه بکاپ های گرفته شده را میتوان داخل این پوشه مشاهده کرد.
5- فایل zip مورد نظر را انتخاب کرده و سپس بر روی آن کلیک راست میکنیم و گزینه دانلود را میزنیم.
مراحل بکاب گیری از هاست دایرکت ادمین را به خوبی توانستیم انجام دهیم در ادامه نحوه بازیابی نسخه پشتیبان از طریق هاست دایرکت ادمین را به شما آموزش خواهیم داد.
مقاله پیشنهادی: آموزش آپلود فایل در هاست دایرکت ادمین و سی پنل
آموزش بازیابی بک آپ از طریق هاست دایرکت ادمین
1- برای بازگردانی بک آپ گرفته شده کافی است بر روی گزینه Restore Backups کلیک کرده و وارد آن شوید.
2- در این صفحه میتوان با تیک زدن بر روی گزینه های مورد نظر خود آنها را برای بازیابی انتخاب کرد. ما همه گزینه ها را انتخاب کرده و بر روی دکمه Restore backup کلیک میکنیم و وارد مرحله بعدی میشویم.
3- در این مرحله یکی از فایل های بکاپ گرفته شده مورد نظر خود را از گزینه های موجود انتخاب میکنیم.
4- بعد از انتخاب فایل بک آپ مد نظر خود، برای بازیابی آن بر روی دکه Restore کلیک میکنیم و منتظر میمانیم تا بازگردانی تهیه نسخه پشتیبان به صورت کامل انجام شود.
با انجام مراحل بالا ما توانستیم اطلاعات بکاپ گرفته شده از طریق هاست دایرکت ادمین را بازیابی کنیم.
نکته: اگر شما تازه کار هستید و آشنایی چندانی با تنطیمات هاست دایرکت ادمین خود ندارید، میتوانید با پشتیبانی شرکت هاست خود ارتباط برقرار کنید و بخواهید که از اطلاعات وبسایت شما بک آپ تهیه کنند.
توجه داشته باشید که بک آپ گیری از سایت مهمترین مسئله ای است که در صورت بی توجهی ممکن است زحمات چندین ساله شما را از بین برد.
2 دیدگاه
به گفتگوی ما بپیوندید و دیدگاه خود را با ما در میان بگذارید.
سلام
آیا بکاپ رفتن از هاست کفایت میکند؟
لازم نیست با افزونه هم بگیریم؟
بک آپ گرفتن از یک سایت از طریق هاست بهترین و کم هرینه ترین روشی است که میتوانید از آن اسفاده کنید.
ولی شما میتوانید با خرید افزونه های پولی و نصب کردن آن و یکبار تنطیم کردن تنطیمات آنها به صورت خودکار هرچند روز یک بار که بخواهید از وبسایت خود نسخه پشتیبان تهییه کنید.
با این کار درواقع شما خیال خود را راحت کرده اید.و دیگر نگرانی نخواهید داشت.