نرخ کليک يا CTR چيست؟ چه نقشی در سئو دارد؟
نرخ کليک چيست؟
نرخ کليک يا ctr مخفف کلمه (Click Through Rate) که در زبان فارسي به نرخ کليک مرسوم است. اگر بخواهيم مفهوم آن را شفاف برای شما بیان کنیم با یک مثال شروع میکنیم:
شما براي خريد از يک مغازه يا فروشگاه در قدم اول به سر در مغازه و بنر تبليغاتي آن نگاه ميکنيد و قاعدتا وارد مغازه اي مي شويد که از تبليغات شيک در ورودي آن استفاده شده است. با این وجود وارد شدن به مغازه همان نرخ کلیک است و هرچه مشتریان زیادی وارد مغازه شوند افزایش می یابد.
در سايت هاي اينترنتي نيز شما بايد از عبارتي جذاب براي عنوان خود انتخاب کنيد يا با توضيحات کامل و جامع خود در متا دسکرپشن، کاربر را مجاب به کليک کردن بر روي سايت خود کنيد. از جمله کلماتي که مخاطبان به آن حساس هستند و باعث کلیک بر روی سایت شما خواهد شد مي توان به کلماتی مانند: فوري، تضميني، ارزان، رايگان، شگفت انگيز، راز و … اشاره نمود.
پيشنهاد تيم تخصصي سئو موشک اين است که علاوه بر اين موارد در توليد محتواي خود دقت لازمه را داشته باشيد، تا محتوايي با کيفيت و مناسب، همراه با رعايت کردن اصول و قواعد آن توليد کنيد. نرخ کليک و ورودي هايي که ميگيريد، باعث افزايش نرخ تبديل می شود.
نرخ کليک طبیعی چیست؟
نرخ کليک طبيعي يعني کاربر عبارت کليدي را در گوگل سرچ کند و عنوان سايت شما به مزاجش خوش بیاید و داوطلبانه روي آن کليک کند.
تحقيقات نشان داده است حدود 75 درصد از کليک هاي طبيعي روي 3 لینک اول صورت مي گيرد. با بهينه سازي و رعایت کردن تکنیک های سئو عنوان و دیسکریپشن میتوانید نظر کاربران را به سایت خود جلب کنید و کاری کنید که بر روی سایت شما کلیک کنند.
نرخ کليک چگونه محاسبه می شود؟
براي محاسبه نرخ کليک کافي است تعداد کلیک های ورودی را بر تعداد نمايش يا امپرشن سايت مورد نظر تقسيم کنید و نتيجه به دست آمده را در 100 ضرب کنید تا نرخ کليک به دست آید.
مثلا تبليغات فروشگاه موبايل در طي يک هفته 250 بار در نتايج موتورهای جستجوگر نمایش داده مي شود و تنها 30 نفر بر روي آن کليک مي کنند. نرخ کليک آن در اين مدت برابر با 12 درصد خواهد بود.
اما امپرشن چيست و چگونه ايجاد مي شود؟ در ادامه شما را با مفهوم امپرشن آشنا خواهيم ساخت.
تعداد نمايش امپرشن (impression) چيست؟
وقتي کاربري تصميم ميگيرد کلمه کليدي خاصي را در گوگل سرچ کند و با جستجوی آن کلمه کليدي، سايت شما در صفحه نتایج گوگل نمایش داده شود، حتي اگر کاربر تا انتهاي صفحه اسکرول نکند و سايت شما را نبيند، يک امپرشن براي شما و تمامي لینک هاي موجود در آن صفحه ايجاد ميشود. چنانچه با آن کلمه کليدي سايت شما در صفحه دوم قرار گرفته باشد و کاربر به آن صفحه وارد نشود، امپرشن براي سايتتان ثبت نخواهد شد.
نکته: اگر در نتايج جستجوي گوگل، سايت شما در صفحه اول ظاهر شود، حتي اگر کاربر هم روي آن کليک نکند يک امپرشن براي سايت شما ايجاد مي شود.
تفاوت CTR و impression
نرخ کليک سایت یا ctr زماني اتفاق می افتد که کاربر بر روي لینک سايت شما کليک کند. ولي امپرشن برای تمامی سایت هایی محسوب میشود که کاربر با سرچ خود وارد آن صفحه میشود. وقتی ایمپرشن سایتی افزایش مییابد، میتوان به این نتیجه رسید که تعداد نمایش یا دیده شدن سایت شما در نتایج گوگل بالا رفته است و بیانگر پیشرفت در رتبه سایت شما میباشد.
اما در صورتی که امپرشن سایتی در حال افت باشد و رفته رفته شاهد پایین آمدن آن باشیم، روایتگر آن است که نیازهای کاربر را نتوانسته اید برطرف سازید و به ایجاد محتوا جدید و بروزرسانی آن نپرداخته اید یا محتوایی بی کیفیت تولید کرده اید که کم کم مورد جریمه الگوریتم گوگل قرار گرفته اید.
در تصویر زیر نمودار نمایش نرخ کلیک، امپرشن و پوزیشن در بازه زمانی 3 ماه برای شما قابل روئت است که بالا و پایین شدن آن با 3 رنگ مختلف نشان داده شده است:
برای اینکه از تعداد کلیک های دریافتی، تعداد امپرشن، موقعیت سایت خود و … در بازه زمانی دلخواه مطلع شویم کافی است سایت خود را به سرچ کنسول متصل کرده و از امکانات بالای این ابزار نهایت استفاده را ببریم. یکی از سربرگ های اصلی این ابزار مهم performanc میباشد که در بررسی و تحلیل سایت، یار و یاور شما خواهد بود. پیشنهاد میکنیم که مقاله آموزش performance سرچ کنسول را با دقت مطالعه کنید و از قدرت و کاربرد فوق العاده این ابزار به نحو احسن استفاده کنید.
برای افزایش نرخ کلیک میتوانید از تکنیک های مانند فعال سازی استراکچر دیتاها، نوشتن عنوان های جذاب و غیره استفاده کنید که در ادامه مقاله به آنها میپردازیم.
اهميت نرخ کليک چيست؟
سايتي که بيشترين نرخ کليک را داشته باشد، يعني توانسته است نياز کاربران را رفع کند و اطمينان سايت شما در مقابل گوگل را افزایش دهد. نرخ کلیک تاثیر مستقیمی بر سئو سایت دارد و با رعایت کردن آن میتوان نگاه کاربران را به سمت سایت خود جذب کرد.
روشهای افزايش نرخ کليک وب سايت
براي اينکه تعداد ورودي و نرخ کليک سايت خود را افزايش دهيم بايد به رتبه های برتر گوگل دست پیدا کنیم. براي رسيدن به اين مقام بايد اصول و قوانین الگوريتم هاي گوگل را رعايت کنیم، سپس باید ترفند ها و نکات مهم افزایش نرخ کلیک بر روی سایت پیاده سازی شود.
یکی از دلایل اصلی خارج شدن سایت شما از گوگل دنس، همین نرخ کلیک است. یعنی با افزایش ctr، سایت خود را نزد گوگل محبوب جلوه داده و از رقص گوگل خارج کنید.
برخی از تکنیک ها و ترفندهای افزایش نرخ کلیک بر روی سایت شامل:
1- عنوان جذاب بنويسيد
اولين عامل براي اينکه به چشم کاربر ديده شويد و توجه آن را به سايت خود جلب کنید، نوشتن عنوان جذاب است. يعني استفاده از کلماتي که کاربر را وسوسه میکند تا روي لينک سایت شما کليک کنند.
برخی از کلمات وسوسه انگیز مانند: راز، فوري، شگفت انگيز، رايگان، استثنایی، گارانتی، ارزان، ويژه، تضميني و … هستند که برای افزایش نرخ کلیک استفاده میشود.
2- متا دیسکریپشن جذاب که خلاصه ای از محتوای شما باشد.
توضيحاتي که در صفحه نتايج گوگل زير عنوان نمایش داده ميشود همان متا دیسکريپشن نام دارد. سعي کنيد لوپ کلام و آنچه که کاربر به دنبال آن است را خلاصه و به قول معروف پر ملات در متا دیسکرپشن بنويسيد تا کاربر را به دام انداخته و شیفته سایت خود کنید تا مشتاقانه وارد سایت شما شود و نرخ کلیک را بالا ببرد.
3- استفاده از نشانه گذاری های اسکيما کدها
در زير متا ديسکريپشن، ستاره هاي زرد رنگي وجود دارد که براي امتياز دهي سايت نشان داده ميشود. با فعال نمودن اسکيما کدها، توجه کاربر به لينک شما بيشتر شده و احتمال نرخ کليک را افزايش مي دهد.
4- استفاده از urlهای کوتاه و معنادار
یکی از فاکتورهای اصلی سئو استفاده از url های کوتاه و معنادار است که گوگل آنها را خوب درک میکند و به آنها امتیازات خوبی میدهد. url کوتاه ماندگاری بالایی در ذهن کاربران داشته و درک آن را بالا میبرد.
5- استفاده از عنوان سوالی
استفاده از عناوین با تم سوالی باعث جلب توجه بیشتر کاربران می شود. وقتی عنوانی را سوالی به کار ببریم باعث هیجان و کنجکاو شدن ذهن کاربر میشود و برای اینکه به جواب آن دست پیدا کند به احتمال زیاد بر روی لینک شما کلیک خواهد کرد و نرخ کلیک را افزایش میدهد.
مثال: آیا سایتی وجود دارد که به سئو نیاز نداشته باشد؟
6- استفاده از اعداد در عنوان
به مثال زیر توجه کنید:
- 5 راز برای پول دار شدن که باید بدانید!
- چند مورد از عواملی که باعث پولدار شدن شما می شود !
کدام جذاب تر است؟ بی شک عنوانی که در آن عدد به کار رفته، امکان ایجاد هیجان و اشتیاق را در کاربر چند برابر میکند و کاربر برای رسیدن به جواب آن، روی لینک کلیک میکند.
7- استفاده از عناوین منفی
به کار بردن عناوین منفی باعث ایجاد ترس، نگرانی و اظطراب در کاربران میشود. بنابراین برای کاهش نگرانی و رسیدن به پاسخ خود احتمال کلیک کردن کاربر بر روی لینک شما را افزایش میدهد.
- مثال: 5 مورد از غذاهایی که خوردن همزمان آن ها باعث مرگ می شود!
همانطور که ملاحظه میکنید وقتی کاربر با چنین عنوان هایی روبرو میشود، امکان ترس و نگرانی اندکی در ذهن او ایجاد می شود و برای کنجکاوی خود سریعا بر روی لینک کلیک می کند. در نتیجه نرخ کلیک سایت یا نرخ تبدیل بالا خواهد رفت.
تاثير نرخ کليک بر سئو سايت چگونه است؟
در بهینه سازی سايت بايد محتوايي توليد کنيد که کاربر پسند باشد، بنابراين سايتي که کاربران از آن راضی نباشند، بي شک گوگل نيز راضي نخواهد بود.
در اصل میتوان گفت نرخ کلیک و خدمات سئو سایت بر هم دیگر تاثیر متقابل دارند. اگر شما نکات و ترفندهای افزایش نرخ کلیک را رعایت کرده باشید ولی سئو سایت شما اصولی انجام نشده باشد میتوان گفت تاثیر مثبتی نخواهد داشت.
فرض کنيد محتوايي بي کيفيت نوشته ايد و قرار نیست نیاز مخاطبان را برطرف کند، بنابراین کاربران با وارد شدن به سایت شما بی درنگ آن را ترک میکنند، اين کار لطمه سنگيني به وب سايت شما وارد میکند. بنابراین مي توان گفت تاثير نرخ کليک بر نتیجه سئو رابطه مستقيمي دارد. با اين وجود نرخ کليک به يک اصل اساسي در سئو تبديل شده است.
جمع بندی
از جمله عوامل بهبود رتبه سايت شما در نتايج گوگل افزايش نرخ کليک است. با سفارش تولید محتوا با کيفيت و ارزشمند و همچنین استفاده کردن از عناوين جذاب و ترفندهای آن براي صفحات سایت خود میتوانید کاربر را ترغيب به کليک بر روی لینک وب سایت خود کنید. با استفاده از تصاوير مناسب در محتوا، ويدئو، پادکست، لينک سازي داخلي و … کاربر را در صفحات سايت خود بچرخانيد تا باعث افزایش ماندگاری کاربر شود، اين کار تاثير زيادي در سئوي سايت شما خواهد داشت.
دیدگاهتان را بنویسید