معرفی بهترین ابزارهای کاربردی سئو سایت
آیا سئوکاری را میشناسید که وقت داشته باشد به صورت دستی کلمات کلیدی هر سایت را در گوگل پیدا کند؟ بنظر شما بدون کمک ابزارهای سئو میتوان لینک های ورودی سایت خود و رقبا را آنالیز و پیدا کرد؟ در سایت هایی که خیلی بزرگ هستن چطور! بنظرتان میشود رتبه کلمات کلیدی، وضعیت سئو، خطاهای سایت و سایر اقدامات بهینه سازی وبسایت را به راحتی بررسی کرد؟
بله جواب شما درست است، بدون ابزارهای سئو هیچ کدام از این اقدامات قابل انجام نیست. به کمک ابزارهای کاربردی سئو میتوانید تمام کارها و اقدامات بهینه سازی سایت را در کمترین زمان به صورت اصولی انجام دهید و رتبه های برتر گوگل را تساحب کنید.
متخصصان سئو و وب مستران از ابزارهای مختلفی برای آنالیز و بهینه سازی سایت استفاده میکنند. در این مقاله سئو موشک قصد داریم بهترین ابزارهای سئو در سال 1403 را معرفی کنیم تا به کمک این ابزارها بتوانید رتبه سایت خود را افزایش دهید و در نتایج برتر گوگل بدرخشید.
ابزار سئو چیست؟
ابزار سئو به شما کمک میکند تا مسیر راحت تر و سریعتری برای بهینه سازی سایت خود داشته باشید. این ابزارها وبسایت های آنلاین یا نرم افزارهایی هستند که برای کمک به سئوکاران و وب مستران طراحی شده است. ابزارهای سئو در دو نسخه رایگان یا پولی عرضه میشوند که نسخه های پولی امکانات و اطلاعات جامعی درباره نحوه عملکرد سایت ها ارائه میدهد. وب سایت های کوچک و تازه تاسیس در ابتدای راه میتواند از ابزارهای رایگان سئو که در ادامه معرفی میکنیم، استفاده کنند و بهترین نتیجه را بگیرند.
چرا به ابزارهای سئو نیاز داریم؟
استفاده از ابزارهای سئو بهترین کمک به کارشناسان و وب مستران است تا به راحتی بتوانند سایت خود را در مسیر پیشرفت و موفقیت قرار دهند و به راحتی عملکرد سایت خود را در نتایج موتورهای جستجوگر مشاهده کنند. به طور کلی به کمک ابزارهای کاربردی سئو میتوانید موارد زیر را انجام دهید:
- آنالیر، تجزیه و تحلیل سایت خود و رقبا برای بهینه سازی
- پیدا کردن کلمات کلیدی و تولید محتوای ارزشمند
- شناسایی خطاهای سایت مانند خطای 404، لینک های شکسته و غیره
- بررسی و بهینه سازی سرعت سایت
- آنالیز و شناسایی لینک های خارجی
- آنالیز و بررسی سئو داخلی، خارجی و تکنیکال سایت
- آگاهی از میزان ترافیک، نرخ کلیک، رتبه صفحات و جایگاه سایت
- بررسی تجربه کاربری، میزان ماندگاری کاربران و ریسپانسیو بودن سایت
- و سایر اطلاعات ارزشمند دیگر
معرفی بهترین ابزارهای کاربردی سئو (رایگان و پولی)
شما با توجه به نیاز و بودجه خود میتوانید از بهترین ابزارهای سئو برای بهینه سازی سایت استفاده کنید. همان طور که در ابتدای مقاله گفتیم، این ابزارها در دو نسخه پولی و رایگان ارائه میشود که برخی از آنها ترکیبی از این دو هستند، و برای دسترسی به امکانات بیشتر باید اشتراک آنها را خریداری کنید. در ادامه به معرفی بهترین ابزارهای کاربردی سئو سایت می پردازیم.
توجه: برای دسترسی به برخی از ابزارهای سئو باید از فیلتر شکن استفاده کنید.
1- ابزار سرچ کنسول گوگل
سرچ کنسول گوگل یکی از بهترین ابزارهای رایگان سئو محسوب میشود که اطلاعات بسیار ارزشمندی بدون دریافت هزینه در اختیار شما قرار میدهد. به کمک این ابزار میتوانید نقاط قوت و ضعف سایت خود را بررسی کنید و اقدامات لازم را برای بهینه سازی وبسایت انجام دهید. نصب این ابزار برای هر سایتی از نان شب هم واجب تر است و اولین اقدامی است که بعد از راه اندازی سایت باید انجام دهید.
برخی از مهمترین قابلیت های ابزار سرچ کنسول شامل:
- مشاهده وضعیت و عملکرد سایت
- بررسی لینک های داخی و خارجی
- مشاهده تعداد کلیک ها، ایمپرشن و ترافیک سایت
- بررسی جایگاه سایت و رتبه کلمات کلیدی
- مشاهده جریمه های گوگل مانند پنالتی شدن سایت
- نمایش تمام خطاهای بوجود آمده در سایت مثل: صفحات 404، ریدایرکت شده، محتوای تکرای، خطاهای سرور و غیره
- نمایش خطاهای مربوط به عدم ریسپانسیو بودن سایت
- بدست آوردن کلمات کلیدی ارزشمند و درآمدزا
- ثبت نقشه سایت مپ
- مشاهده میزان خزش ربات های گوگل
- نمایش صفحات ایندکس شده و ایندکس نشده
- حذف کردن صفحات نامعتبر
- نمایش میزان ورودی سایت از انواع نمایشگرهای موبایل، تبلت و دکستاب
- مقایسه عملکرد وب سایت با چند ماه قبل و غیره.
2- ابزار رایگان گوگل آنالیتیکس
ابزار گوگل آنالیتیکس اطلاعات بسیار ارزشمندی درباره نحوه عملکرد کاربران در سایت را به ما نشان میدهد. این ابزار را میتوانید به صورت رایگان برای سایت خود نصب و راه اندازی کنید. این ابزار پس از سرچ کنسول بهترین ابزار کاربردی سئو محسوب میشود که به کمک آن میتوانید، سایت خود را آنالیز و بررسی کنید و سپس اقدامات لازم را برای افزایش ترافیک سایت انجام دهید.
برخی از داده های ارزشمندی که ابزار گوگل آنالیتیکس در اختیار شما قرار میدهد، شامل:
Real- time (بررسی لحظه به لحظه):
با استفاده از این بخش میتوانید اطلاعاتی در مورد نحوه ورود کاربران به سایت، صفحاتی که بازدید کرده اند، مکان فعلی کاربران، صفحات فعال و داده های دیگر را مشاهده نمایید. مثلا میتوانید مشاهده کنید که الان چند نفر در چه صفحاتی از سایت شما قرار دارند و چه کار میکنند.
Audience (مخاطبان):
این بخش، اطلاعات بسیار ارزشمندی در مورد مخاطبان و ویژگی های آن ها در اختیار شما قرار میدهد. اطلاعاتی مانند: تعداد مخاطبان آنلاین، علاقه مندی های آنها، جنسیت مخاطبان، میزان ماندگاری، نرخ پرش و غیره را نشان میدهد.
Acquisition (نحوه جذب):
این بخش نشان میدهد که کاربران از چه طریقی به سایت وارد شده اند. مثلا از طریق جستجو در نتایج گوگل، از شبکه های اجتماعی، توسط تبلیغات سایت و غیره.
Behavior (رفتار کاربران):
این بخش دقیقا به شما نشان میدهد که کابران بعد از ورود به سایت چه کارها و اقداماتی انجام داده اند و از چه صفحاتی بازدید کرده اند.
Conversions (نرخ تبدیل):
به کمک این بخش میتوانید تعداد کاربرانی که به مشتری تبدیل شده اند، مشاهده کنید.
3- ابزار گوگل ترندز trends (رایگان)
ابزار گوگل ترندز کاملا رایگان است و به شما کمک میکند تا کلمات کلیدی ترندز و پر جستجو را در یک بازه زمانی مشخص پیدا کنید. برای استفاده از این ابزار رایگان کافیست بر روی گوگل ترند کلیک کنید، و بعد از وارد شدن به سایت، کلمه کلیدی دلخواه خود را وارد نمایید تا به صورت نمودار سختی کلمه کلیدی و میزان جستجوی آن کلمه را مشاهده کنید.
در قسمت منوی این ابزار میتوانید بازه زمانی را برای جستجو تنظیم کنید. همچنین میتوانید چند کلمه کلیدی را با هم مقایسه کنید تا ببینید کدام کلمه الان جستجوی بیشتری دارد.
4- ابزار Google PageSpeed
در چند سال اخیر بهبود و بهینه سازی سرعت سایت یکی از فاکتورهای مهم گوگل برای رتبه بندی وبسایت ها میباشد. شما به کمک این ابزار میتوانید سرعت بارگذاری صفحات سایت خود را در نسخه موبایل و دکستاپ مشاهده نمایید. کافیست به سایت Google PageSpeed وارد شوید، سپس url مورد نظر خود را وارد نمایید و بر روی دکمه آنالیز کلیک کنید. سپس امتیاز سرعت تمام بخش های سایت را مشاهده خواهید کرد.
همچنین در قسمت پایین این ابزار میتوانید به کمک راهنمایی ها و هشدارهایی که درباره بخش های مختلف سایت به شما گزارش میدهد، شناسایی کنید و اقدامات لازم را برای افزایش سرعت سایت انجام دهید. دقت کنید که سایت خود را هم باید برای دکستاپ بهینه کنید و هم برای نسخه های موبایلی.
5- ابزار GTMETRIX
ابزار GTMETRIX یکی دیگر از ابزارهای نیمه رایگان سئو میاشد که به کمک آن میتوانید سرعت سایت خود را ارزیابی کنید. برای کار با این ابزار کافیست با جمیل خود به سایت GTMETRIX وارد شوید، سپس url صفحه دلخواه خود را وارد نمایید. پس از قرار دادن URL سایت، یک نمره ای درباره عملکرد و سرعت وبسایت به شما نمایش میدهد. همچنین در قسمت پایین این ابزار راهنمایی های مورد نیاز برای افزایش سرعت سایت را نشان میدهد که با برطرف کردن این هشدارها میتوانید سرعت سایت خود را افزایش دهید.
6- ابزار Google mobile friendly test
ریسپانسیو کردن سایت باعث افزایش تجربه کاربری میشود و به همین دلیل یکی از معیارهای اصلی گوگل برای رتبه بندی سایتها در نمایشگرهای موبایلی است. اگر سایت ریسپانسیو نباشد، در نتایج جستجوی موبایلی دیده نمیشود. به همین منظور گوگل ابزاری طراحی کرده که به کمک آن میتوانید، واکنشگرا بودن صفحات سایت خود را بررسی نمایید تا اگر ایرادی داشت، برطرف کنید.
برای استفاده از این ابزار کافیست به سایت Google mobile friendly test وارد شوید، سپس url صفحه مد نظر خود را قرار دهید و بر روی دکمه test url کلیک کنید.
7- ابزار Brocken link checker
به کمک این ابزار میتوانید لینک های شکسته سایت خود را شناسایی کرده و برای برطرف کردن آنها اقدامات لازم را انجام دهید. این ابزار کاملا رایگان است و فقط کافیست به سایت Brocken link checker وارد شوید، سپس اسم دامنه مورد نظر خود را وارد نمایید و بعد از چند دقیقه اطلاعات کاملی درباره لینک های شکسته سایت مشاهده کنید. با کلیک کردن بر روی هر کدام از URL ها میتوانید صفحاتی که لینک های شکسته دارند را ببینید.
8- ابزار Seo SiteCheckup
گاهی پیش می آید که از نظر خودتان تمام اقدامات سئو را به نحو احسن انجام داده اید، ولی آنگونه که توقع دارید سایت پیشرفت نمیکند و مورد توجه گوگل قرار نمیگیرد. همش با خود کلنجار میروید و میگویید ای کاش یک ابزاری بود تا اشکال کار را نشونم میداد. ابزار Seo SiteCheckup همان ابزاری است که در اینجور مواقع به دادتان میرسد. به کمک این ابزار رایگان سئو میتوانید مشکلات مرتبط با سئو را تجزیه و تحلیل کنید، همچنین برای بدست آوردن مانیتورینگ سئو، بررسی رقبا و گزارش های مربوط به سئو میتوانید از این ابزار استفاده نمایید.
نکنه: دقت کنید که شما به کمک این ابزار فقط میتوانید مشکلات سایت خود را بررسی و مشاهده نمایید، سپس اقدامات لازم را برای برطرف کردن آنها انجام دهید.
9- ابزار Google Keyword Planner
یکی از بهترین ابزارهای سئو برای تحقیق کلمات کلیدی بدون تردید ابزار کیورد پلنر گوگل میباشد که کار را برای سئوکاران بسیار راحت و آسان کرده است. برای دسترسی به این ابزار ابتدا باید یک اکانت گوگل ادز ایجاد کنید. سپس باید حساب شما فعال باشد تا بتوانید از این ابزار کاربردی سئو استفاده نمایید. به دلیل این که این ابزار توسط خود گوگل مدیریت میشود، اطمینان خواهید داشت که اطلاعات بدست آمد دقیق هستند.
بعد از این که وارد اکانت خود شدید، میتوانید کلمات کلیدی مربوط به حوزه کسب و کار خود را وارد نمایید و سپس بر روی دکمه Get ldeas کلیک کنید تا گوگل اطلاعات مربوط به کلمات کلیدی را نمایش دهید. برخی از اطلاعاتی مانند: میزان رقابت در کلمه کلیدی، میزان جستجوی کلمات در ماه، روند جستجوی کلمه در یک بازه زمانی و از همه مهم تر کلی کلمات کلیدی مرتبط با کلمه جستجو شده را در اختیار شما قرار میدهد. به راحتی میتوانید از این کلمات برای تولید محتوا استفاده کنید و برخی از آنها را نیز در متن محتوا به کار بگیرید.
10- ابزار keywordtool
ابزار keywordtool یکی از ابزارهای کاربردی سئو برای پیدا کردن کلمات کلیدی است. اکثر ابزارهایی که برای این کار ساخته شده است، غیر رایگان هستند. ابزار keywordtool به صورت نیمه رایگان است، یعنی با ثبت نام در این سایت میتوانید به مدت 15 روز از این ابزار به صورت رایگان استفاده نمایید. بعد از وارد شدن به ابزار keywordtool به راحتی میتوانید کلمه کلیدی مد نظر خود را وارد کنید و پس از کلیک بر روی دکمه سرچ، کلی کلمات کلیدی مرتبط با آن بدست بیاورید.
توجه کنید اگر میخواهید اطلاعات بیشتری از این ابزار بدست بیاورد، بهتر است اشتراک آن را بخرید.
11- ابزار Ahrefs
بدون شک ابزار Ahrefs یکی از قدرتمندترین ابزارهای سئو برای بررسی و آنالیز بک لینک ها محسوب میشود. این ابزار فوق العاده رایگان نیست و برای کار کردن با آن باید هزینه پرداخت کنید. ولی خب این سایت به صورت رایگان با شما اجازه میدهد تا اطلاعات کلی درباره لینک های دریافتی سایت ها و همچنین تعداد محدودی کلمات کلیدی بدست بیاورید.
دقت کنید که اگر بودجه کافی دارید، خرید این ابزار میتواند کمک بسیار زیادی درباره نحوه لینک سازی رقبا، امتیاز دامنه، تعداد لینک های دریافتی، قدرت سایت های لینک دهنده، انکر تکست ها، تعداد لینک های فالو و نوفالو، لینک های حذف شده، تحقیق کلمات کلیدی، آنالیزگر سایت، بررسی رتبه و خیلی اطلاعات ارزشمند دیگر را در اختیار شما قرار دهد. با بررسی کردن تمام این اطلاعات میتوانید بهترین استراتژی برای لینک سازی خارجی داشته باشید.
12- ابزار moz و moz bar
یکی دیکر از ابزارهای کاربردی سئو برای دریافت اطلاعات بک لینک های سایت ابزار moz میباشد. به کمک این ابزار میتوانید تعداد لینک های ایجاد شده، دامین اتوریتی و پیج اتوریتی سایت، انکر تکست های ایجاد شده، قدرت و رنک سایت های لینک دهنده، تعداد لینک های فالو و نوفالو و غیره را مشاهده نمایید. همچنین از این ابزار میتوانید برای تحقیق کردن کلمات کلیدی استفاده کنید.
این ابزار به صورت نیمه رایگان است. شما میتوانید با ثبت نام در سایت ماز به مدت 15 روز از این ابزار به صورت رایگان استفاده کنید. ولی خب اگر میخواهید اطلاعات بیشتر و کامل تر به دست بیاورید، بهتر است که هزینه اشتراک آن را پرداخت کنید. این ابزار نسبت به ابزاز ahrefs بسیار کم هزینه تر است.
همچنین سایت ماز برای دسترسی سریع کاربران برای بررسی اعتبار و قدرت دامنه سایت ها، اکستیشن مرورگر کروم moz bar را طراحی کرده است. به راحتی میتوانید با فعال کردن آن اطلاعاتی درباره قدرت DA و PA سایت ها بدست بیاورید. همچنین میتوانید اطلاعاتی درباره سئو داخلی سایت مانند: لینک سازی داخلی و خارجی، فالو و نوفالو بودن، تگ های عنوان، ALT تصاویر و موارد دیگر را مشاهده نمایید.
13- ابزار Screaming frog
Screaming frog در واقع یک نرم افزار است که باید آن را دانلود و بر روی سیستم نصب کنید. این نرم افزار یکی از بهترین ابزارهای کاربردی سئو برای بررسی سئو داخلی محسوب میشود. با استفاده از آن میتوانید تمام جزئیات مربوط به ساختار و محتوای صفحات را بررسی و ایرادات آن ها را پیدا کنید. این نرم افزار در دو نسخه رایگان و پولی ارائه شده است. اگر ابتدای راه هستید و سایت شما زیاد بزرگ نیست، نسخه رایگان این ابزار جواب گوی کارتان خواهد بود.
برخی از ویژگی های این ابزار: مثلا اینکه کدام یک از تصاویر شما تگ ALT ندارد، کدام صفحات تک H1 ندارند، یا دارند ولی دو بار استفاده شده است، صفحات تکراری سایت، توضیحات متای تکراری یا کوتاه، عناوین تکراری یا کوتاه، صفحاتی که لینک داخلی ندارند، اطلاعاتی درباره تگ ها، URLهای تکراری و خیلی اطلاعات ارزشمند دیگر که در کمتر از چند ساعت میتوانید از این ابزار سئو بدست بیاورید.
15- ابزار ALEXA (نیمه رایگان)
یکی از بهترین ابزارهای سئو برای تحلیل سایت خود و رقبا بدون تردید ابزار ALEXA میباشد. دسترسی به این ابزار نیمه رایگان است و پس از وارد شدن به این سایت میتوانید اطلاعاتی درباره آمار بک لینک ها، کلماتی که در آنها رتبه دارید، لیست آدرس مهمترین رقبا، کلماتی که میتوانید به راحتی در آنها رتبه بگیرید و خیلی داده های ارزشمند دیگری بدست بیاورید.
16- ابزار semrush
semrush یکی از بهترین ابزارهای کاربری سئو محسوب میشود که جزئیات و گزارشات بسیار ارزشمندی درباره سئو سایت ارائه میدهد. با قرار دادن url هر کدام از صفحات در این ابزار میتوانید اطلاعات مربوط به آن صفحه و همچنین داده های کل سایت را مشاهده کنید. با کمک این ابزار میتوانید عملکرد رقبای حوزه خود را بررسی نمایید و با استفاد از اطلاعات بدست آمده رتبه و جایگاه سایت را ارتقا دهید. برخی از مهمترین قابلیت های ابزار سمراش شامل:
- پیدا کردن کلمات کلیدی
- آنالیز و تحلیل ترافیک سایت
- تجزیه و تحلیل بک لینک های ایجاد شده
- بررسی عملکرد وبسایت و مشاهده خطاهای فنی
- بررسی و آنالیز تمام اقدامات مربوط به سئو داخلی
- مشاهده رتبه صفحات و جایگاه سایت
دقت داشته باشید که این موارد هر کدام شامل بخش های بسیار زیادی است که میتوانید داده های ارزشمندی از هر قسمت بدست بیاورید. برای دسترسی به ابزار سمراش باید هزینه پرداخت کنید، ولی بعد از ثبت نام در این سایت میتوانید به مدت یک هفته از امکانات این ابزار به صورت رایگان استفاده نمایید.
بهترین ابزارهای سئو کدام اند:
بهترین ابزارهای رایگان سئو برای تحلیل و بررسی سایت، سرچ کنسول و گوگل آنالیتیکس میباشد. بهترین ابزار های سئو برای بررسی سئو سایت و آنالیز بک لینک ها به ترتیب ahrefs، moz و سمراش هستند. همچنین ابزار keywordtool یک ابزار ارزشمند برای تحقیق کلمات کلیدی میباشد و برای بررسی سرعت سایت میتوانید از ابزار های رایگان Google PageSpeed و GTMETRIX استفاده کنید.
نتیجه گیری:
در این مقاله به معرفی بهترین ابزارهای کاربردی سئو به صورت رایگان و غیر رایگان پرداختیم. کارایی و ویژگی های هر کدام از آنها را نیز به صورت خلاصه توضیح دادیم. با کمک این ابزارها میتوانید اطلاعات ارزشمندی درباره عملکرد سایت خود بدست بیاورید و همچنین وب سایت رقبای خود را از لحاظ سئو داخلی و خارجی آنالیز کنید تا بتوانید با آگاهی کامل و چیدن استراتژی عالی، سریعتر به نتایج برتر گوگل برسید.
دیدگاهتان را بنویسید