بروزرسانی محتوا چیست و تاثیر آن بر سئو؟
بروزرسانی محتوا یکی از فاکتورهای مهم گوگل برای امتیاز دهی به وب سایت ها میباشد. آپدیت کردن محتوا قدیمی سایت یک استراتژی هوشمندانه است که میتوانید بدون تولید محتوای زیاد عملکرد و جایگاه وب سایت خود را افزایش دهید. محتواهایی را که تولید میکنید، هرچقدر هم که بروز و جدید باشند، بعد از مدتی قدیمی خواهد شد و برای مخاطب ارزش چندانی نخواهد داشت، پس باید بفکر بروزرسانی آن باشید.
بروزرسانی محتوا اگر اصولی و با برنامه انجام نشود، هیچ تاثیر مثبتی نخواهد داشت و ممکن است جایگاه فعلی خود را نیز از دست بدهید.
در این مقاله سئو موشک به مهمترین نکات بروز رسانی محتوا، اهمیت آپدیت محتوا و تاثیر آن بر سئو سایت خواهیم پرداخت.
فهرست مطالب
بروزرسانی محتوا چیست؟
بروزرسانی محتوا یعنی ویرایش محتوای قدیمی، حذف مطالب بی ارزش و یا اظافه کردن مطلب جدید به محتوای یک صفحه است. برخی از مقالات هستند که حتما باید آپدیت شوند تا بتوانند در گوی رقابت باقی بمانند، و بعضی از محتواها نیز هستند که نیازی به به روزرسانی ندارند، مگر گاهی اوقات.
مثلا محتواهای پزشکی، خبری، تکنولوژی و غیره از جمله حوزههایی هستند که نیاز به آپدیت محتوا دارند و بروز کردن آنها، تاثیر بسیار زیادی در افزایش رتبه سئو یک سایت خواهد گذاشت. یا محتواهایی مثل آموزش یک نرم افزار خاص به ندرت پیش میاید که نیاز به آپدیت داشته باشند.
اهمیت بروزرسانی محتوا و تاثیر آن در سئو
گوگل در سال 2010 الگوریتم فرشنس و کافئین را معرفی کرد. این الگوریتم ها به بررسی محتواهای بروز شده می پردازد و در صورت مواجه با محتوای جدید و آپدیت شده، اقدام به ایندکس کردن سریع آنها میکنند. اگر بروز رسانی محتوا به خوبی و طبق اصول انجام شود، تاثیر بسیار زیادی در افزایش سئو سایت خواهد گذاشت.
کاربران موتورهای جستجوگر همیشه دنبال محتواهای بروز و جدید هستند. هر چقدر محتوا یک سایت به روز و آپدیت باشد، باعث افزایش رضایت و تجربه کاربری میشود.
به همین دلیل بسیاری از وبسایت های بزرگ، به بروزرسانی و خلق محتواهای تازه میپردازند تا در نتایج برتر گوگل باقی بمانند. گاهی اوقات اهمیت بروزرسانی محتوا نسبت به تولید محتوای جدید، بسیار زیاد است. بنابراین بهتر است زمانی که وقت کافی برای تولید محتوا ندارید، حتما محتواهای قدیمی سایت را آپدیت کنید.
به عنوان مثال اگر فردی ” آخرین مدل گوشی سامسونگ” را جستجو کند و گوگل وبسایت شما را هم در نتایج برتر خودش نمایش دهد، اگر کاربر بعد از وارد شدن به وبسایت شما محتوای قدیمی مشاهده کند با نارضایتی از سایت خارج میشود. که در نتیجه باعث افزایش نرخ پرش کاربران و به مرور زمان با کاهش افت رتبه سایت روبرو خواهید شد.
چه محتوایی نیاز به بروزرسانی دارند؟
تقریبا اکثر سایتها نیازمند آپدیت کردن محتوا و تغییرات کلی و جزئی هستند. بیشترین حوزه هایی که نیاز به بروزرسانی مداوم و همیشگی دارند، سایتهای همیشه سبز هستند.
وب سایت هایی مثل: قیمت دلار، طلا و سکه، آموزشی، تکنولوژی و غیره که هر لحظه امکان تغییر محتوای آنها وجود دارد، باید مداوم بروزرسانی های منظم داشته باشند. در این میان سایت هایی مانند تاریخی، فرهنگی و غیره نیز هستند که در صورت نیاز باید آپدیت شوند.
در بعضی از مقالات نیازی به بروز کردن تمام محتوای سایت نخواهید داشت، فقط کافیست برخی از مطالب که نیاز به آپدیت جدید دارند را انجام دهید.
به عنوان مثال اگر یک مقاله برای گوشی سامسونگ A12 نوشته اید، شاید لازم نباشد که کل محتوا را بروزرسانی کنید و فقط با آپدیت کردن قیمت گوشی میتوانید از سمت کاربران انتخاب شوید.
در بعضی مواقع نیز پیش می آید که با وجود بروز بودن محتوا، رتبه سایت افزایش پیدا نمیکند. آیا میتوانید حدس بزنید دلیل آن چیست؟
بله، محتوایی که از همان ابتدا بدون هدف و استراتژی سئو تولید میشود و نمیتواند نیاز کاربران را برطرف کند با بروزرسانی کردن هم سخت میتواند نظر گوگل را عوض کند، بنابراین باید تمام نکات به روزرسانی محتوا را انجام داد. بهترین کار برای داشتن یک محتوای با کیفیت و هدفمند ایجاد تقویم محتوایی برای سایت است تا به راحتی و با برنامه ریزی دقیق بتوانید محتوای مورد نیاز را تولید و بروزرسانی کنید.
همچنین دقت داشته باشید که چند مقاله بی ارزش و بی کیفیت در سایت بر روی سایر صفحات هم تاثیر منفی میگذارد و باعت کاهش افت رتبه آنها میشود.
مقاله پیشنهادی: محتوای تکراری چیست و تاثیر آن در سئو سایت؟
تکنیک های بروزرسانی محتوا
برای اینکه بروزرسانی محتوا تاثیر گذار و ثمره بخش باشد، باید ترفندها و نکات به روزرسانی محتوا را بدانید و به خوبی پیاده سازی کنید. برخی از مهمترین نکات آپدیت کردن محتوا شامل:
1- اظافه کردن متن جدید
برای آپدیت یا بروزرسانی محتوا کافی است یک یا دو پاراگراف را به متن اظافه کنید و در کنار آن از عبارات کلیدی جدید یا LCA استفاده کنید. توجه کنید که حداقل باید دو الی سه خط اظافه کنید تا از نظر گوگل بروز رسانی محتوا محسوب شود.
2- بروزرسانی محتوای قدیمی و بی کیفیت
آپدیت کردن محتوای قدیمی و بی کیفیت یکی از اصلی ترین اقداماتی است که حتما باید در برنامه بروزرسانی خود قرار دهید. محتواهایی که کاربرپسند نیستند، علاوه بر این که خودشان جایگاهی در نتایج برتر گوگل ندارند، به سایر صفحات هم لطمه میزنند.
اگر محتوای شما باب میل کاربران نباشد، توقع نداشته باشید ورودی بگیرید. بنابراین با حذف کردن مطالب بی کیفیت و به روزرسانی محتوای قدیمی میتوانید جایگاه سایت خود را بهبود دهید.
3- اظافه کردن تصاویر جدید یا آپدیت آن
اظافه کردن تصاویر جدید و جذاب نیز در بروزرسانی محتوا تاثیر گذار است. در کنار تغییر یا به روزرسانی متن محتوا میتوانید تصاویر جدیدی هم اظافه کنید تا محتوایی جذاب و کاربر پسند داشته باشید.
توجه داشته باشید که قرار دادن چند تا عکس در یک مقاله بروزرسانی حساب نمیشود و حتما باید بعد از اظافه کردن عکس چند خط متن به محتوای خود اظافه کنید تا تاثیر گذار باشد.
4- استفاده از محتوای چند رسانه ای
قرار دادن ویدئو، اینفوگرافیک، پادکست و گیف تاثیر بسیار خوبی در سئو سایت دارد. در مقالههایی که از محتوای چند رسانهای استفاده میشود باعث افزایش ورودی و ترافیک سایت میشود و نرخ فرار کاربران را هم کاهش میدهد.
با توجه به رقابت و حوزه کاری خودتان میتوانید از این محتواهایی چند رسانهای استفاده کنید. فقط دقت داشته باشید که باید یونیک و با کیفیت باشد تا تاثیر منفی در جایگاه سایت نگذارد.
5- آپدیت تاریخ انتشار محتوا
بعدا از آپدیت کردن محتوای قدیمی سایت خود میتوانید تاریخ انتشار آن را نیز بروز کنید. این اقدام تاثیر زیادی در بروزرسانی محتوا بخصوص بخش وبلاگ خواهد داشت و از منظر گوگل بسیار هائز اهمیت است. همچنین کاربران با مشاهده تاریخ بروز، بیشتر مشتاق میشوند تا مقاله شما را بخوانند.
6- بروزرسانی محتوا برای گوگل
گاهی اوقات با بروزرسانی نکاتی که بیشتر و به صورت مستقیم برای گوگل اهمیت دارد، میتوانید به سادگی نرخ کلیک و رتبه های صفحات سایت را افزایش دهد.
برخی از این اقدامات شامل: بروزرسانی تگ عنوان، رعایت چگالی کلمات کلیدی، دیسکریپشن، Alt تصاویر، تگهای H1 تا H6 میباشد.
7- بهبود لینک های داخلی و خارجی
بعد از آپدیت کردن محتوا میتوانید از مقالات قدیمی به محتواهای جدید لینک سازی داخلی انجام دهید یا در صورت نیاز لینک خارجی ایجاد کنید. با لینک سازی داخلی قدرت صفحات به یکدیگر منتقل میشود و همچنین باعث افزایش تجربه کاربری شده و خزنده های گوگل هم سریعتر میتوانند بین صفحات سایت جابجا شوند.
دقت داشته باشید که لینک سازی داخلی و خارجی باید هدفمند و با توجه به نیاز کاربران ایجاد شود تا بتواند تاثیر گذار باشد.
مقاله پیشنهادی: لینک سازی داخلی چیست؟ نکات و استراتژی های مهم آن
کلام آخر
سایتی که محتوای ارزشمند، باکیفیت و بهروز نداشته باشد، باعث نارضایتی کاربران خواهد شد که در نتیجه از نظر موتورهای جستجوگر بی ارزش شناخته میشود. با داشتن محتوای جدید و بروز شده به گوگل ثابت میکند که به کاربران خود اهمیت میدهید و هدف شما برطرف کردن خواسته ها و نیاز آنهاست.
برخی از اقداماتی مهمی که در به روزرسانی محتوا انجام میشود شامل:
- بروزرسانی متا تگ ها، عنوان و توضیحات متا
- بروز رسانی یا اظافه کردن لینک های داخلی و خارجی
- آپدیت کردن کل بدنه صفحه
- حذف تصاویر، اظافه کردن یا بروزرسانی سایر رسانه ها
- ویرایش و رفع خطاهای غلط املایی و نگارشی
نکته: توجه داشته باشید که به هیچ عنوان نباید هنگام به روزرسانی محتوا URL صفحات تغییر کند. در صورت تغییر تمام رنک صفحه از بین خواهد رفت.
دیدگاهتان را بنویسید