کامل ترین چک لیست سئو سایت
چک لیست سئو بهترین راهنمایی است که میتواند به شما کمک کند تا راحت تر بتوانید تمام نکات سئو سایت را مو به مو انجام دهید و چیزی را از قلم نیندازید. در این مقاله سئو موشک چک لیست کامل سئو را به چند بخش سئو داخلی، سئو خارجی و سئو تکنیکال تقسیم کرده ایم، تا راحت تر بتوانید تمام مراحل را مو به مو انجام دهید.
اهمیت چک لیست سئو
شما هرچه قدر هم که یک سئوکار حرفه ای باشید و به سئو تسلط کامل داشته باشید، باز هم ممکن است برخی از نکات و اقدامات سئو سایت را فراموش کنید، چرا که تعداد فاکتورها و نکات هر کدام از بخش ها به حدی زیاد است که بدون داشتن چک لیست سئو نمیتوان تمام جزئیات را انجام داد. بنابراین بهترین کار این است که یک چک لیست کامل سئو داشته باشید و اقداماتی را که انجام میدهید، تیک بزنید تا آنها را فراموش نکنید.
چک لیست مقدماتی سئو
برای شروع کار ابتدا باید اقدامات پایه ای و پیش زمینه سئو را برای سایت خود انجام دهید. اولین کار راه اندازی و نصب چند ابزار کمکی است تا توسط آنها بتوانید وضعیت سئو و تغییرات سایت خود را مشاهده کنید.
1- نصب و راه اندازی سرچ کنسول
سرچ کنسول یک ابزار بسیار قدرتمند و رایگان گوگل برای سئو سایت است که با کمک آن میتوانید میزان ورودی، جایگاه سایت و خطاهای بوجود آمده در سایت خود را مشاهده کنید. بدون تردید میتوان گفت هر سئوکاری برای رسیدن به موفقیت و پیشرفت در سئو نیاز دارد تا سرچ کنسول سایت خود را راه اندازی کند. برخی از مزایای نصب و آموزش گوگل سرچ کنسول:
- مشاهده میزان نرخ کلیک، ایمپرشن، CTR و ترافیک سایت
- مشاهده جایگاه سایت و رتبه کلمات کلیدی
- شناسایی خطاها و برطرف کردن آنها
- مشاهده تعداد صفحات ایندکس شده و نشده
- امکان ثبت نقشه سایت در سرچ کنسول
- مشاهده لینک های دریافتی و …
2- راه اندازی ابزار گوگل آنالیتیکس
گوگل آنالیتیکس یک ابزار رایگان است که به کمک آن میتوانید سایت خود را تحلیل و آنالیز کنید. با استفاده از این ابزار میتوانید میزان ورودی سایت، نحوه تعامل کاربران با صفحات مختلف سایت، میانگین بانس ریت و زمان ماندگاری کاربران در سایت، ترافیک لحظه ای سایت و کلی اطلاعات ارزشمند دیگر را بدست بیاورید.
3- نصب افزونه رنک مث یا یوست سئو
اگر سایت شما وردپرسی است برای این که راحت تر بتوانید سئوی سایت خود را مدیریت کنید، نیاز به نصب افزونه کمکی مانند یوست سئو یا رنک مث دارید. افزونه یوست سئو یکی از معروف ترین افزونه های وردپرسی است که بین سئوکاران و مدیران وب سایت ها شهرت زیادی دارد. البته در چند سال اخیر افزونه رنک مث سئو هم پیشرفت چشمگیری داشته و با امکانات قابل توجه خود توانسته است در بین کاربران خودی نشان دهد. شما با بررسی و شناسایی امکانات این دو افزونه، با توجه به نیاز خود میتوانید یکی از این دو را انتخاب و نصب کنید.
چک لیست سئو داخلی سایت
همان طور که میدانید سئو محتوا نقش بسیار پرنگ و قابل توجهی در بهبود رتبه، افزایش ترافیک و بازدید سایت دارد. همان طور که ماشین بدون چرخ کارایی ندارد، محتوا نیز بدون سئو کارایی نخواهد داشت و نمیتوان به موفقیت رسید. ما در ادامه یک چک لیست سئو سایت برای سئو داخلی با تمام جزئیات برای شما قرار داده ایم.
1- تحقیق کلمات کلیدی
پیدا کردن کلمات کلیدی یکی از اصلی ترین اقداماتی است که باید آن را بصورت دقیق انجام دهید. شما ابتدا باید مخاطبان هدف خود را بشناسید و بدانید که چه کلماتی را برای رسیدن به هدف خود جستجو میکنند، تا راحت تر بتوانید محصولات یا خدمات خود را بهینه کنید.
باید برای هر کدام از صفحات سایت بصورت جداگانه تحقیق کلمات کلیدی را انجام دهید و یک کلمه کلیدی اصلی برای هرصفحه با عبارات کلیدی مختلف در نظر بگیرید تا راحت تر و بهتر بتوانید کاربران را جذب کنید.
2- بهینه سازی آدرس صفحات (URL)
بهینه سازی آدرس صفحات به رباتهای گوگل کمک میکند تا راحت تر به صفحات سایت دسترسی داشته باشند و سریعتر آنها را ایندکس کنند. همچنین به کاربران کمک میکند تا راحت تر به موضوع صفحه پی برند. برخی از مهمترین نکات سئو آدرس (URL) صفحات شامل:
- آدرس صفحات را انگلیسی و معنادار بنویسید.
- از نوشتن حروف اظافه خودداری کنید.
- برای جداسازی کلمات از dash (-) استفاده کنید.
- از نوشتن حروف بزرگ خودداری کنید.
- آدرس صفحات نباید تکراری باشند.
- بهتر است حداکثر 8 کلمه بنویسید.
- از کاراکترهای ممنوعه مانند : !، @، #، $، %، ^، & و … استفاده نکنید.
- کلمه کلیدی اصلی را در url استفاده کنید.
3- بهینه سازی تگ عنوان و جذاب نویسی آن
مهمترین بخش سئو محتوا، عنوان است. کاربر وقتی که یک کلمه کلیدی را در نتایج گوگل جستجو میکند، اولین چیزی که میبیند عنوان است. بنابراین نوشتن عنوان جذاب و سئو شده اهمیت بسیار زیادی دارد و یکی از مهمترین نکات برای افزایش نرخ کلیک است. برخی از نکات مهم سئو عنوان شامل:
- عنوان باید با موضوع صفحه مرتبط باشد.
- از نوشتن عنوان تکراری خودداری کنید.
- تگ عنوان نباید مشکلات ویراستاری و غلط املایی داشته باشد.
- از نیم فاصله استفاده نکنید.
- در ابتدای عنوان از اعداد استفاده کنید.
- تا جایی که امکان دارد کلمه کلیدی اصلی را در ابتدای عنوان بنویسید.
- نوشتن حداقل 30 و حداکثر 60 کاراکتر در عنوان
- از صفت ها و عبارات جذاب مانند: رایگان، گارانتی، طلایی، تضمینی و غیره استفاده کنید.
- از نوشتن حروف اظافه خودداری کنید.(از، به، را، برای و …)
- از نوشتن عنوان بصورت جمله فعلیه خودداری کنید.
- عدم نوشتن نام برند در عناوین محتوای بلاگ
4- بهینه سازی متا دیسکریپشن
تگ توضیحات متا یا متا دیسکریپشن چکیده ای از محتوای صفحه است که برای درک بهتر موتورهای جستجو نوشته میشود و در جذب کاربران و افزایش نرخ کلیک هم تاثیر فوق العاده ای دارد. برای نوشتن توضیحات متا باید اصول و قوائد آن را بدانید و رعایت کنید. در ادامه چک لیست سئو توضیحات متا دیسکریپشن را در اختیار شما قرار دادهایم:
- توضیحات متا حداکثر باید 160 کاراکتر نوشته شود.
- کلید واژه اصلی را حتما در ابتدای توضیحات استفاده کنید.
- تا جایی که امکان دارد عبارات کلیدی استفاده شده در محتوا را در دیسکریپشن قرار دهید.
- از جملات معنادار در متا دیسکریپشن استفاده کنید.
- به هیچ وجه عین عنوان (کپی عنوان) را در دیسکریشن قرار ندهید.
- توضیحات متا باید برای هرکدام از صفحات سایت منحصر به فرد نوشته شود.
- توضیحات متا را جذاب بنویسید تا کاربر مجاب شود بر روی لینک کلیک کند.
5- بهینه سازی تگ های هدینگ (h1 تا h6)
تگ های هدینگ درون هر صفحه از سایت در محتوا استفاده میشود که از h1 تا h6 میباشد. به ترتیب اعداد تگ h1 از اولویت و اهمیت بسیار بالایی برخوردار است که موضوع اصلی محتوا را بیان میکند. سپس تگ h2 که تیترهای فرعی را در بر میگیرد و تگ های h3 تا h6 اطلاعاتی درباره تگ h2 و به جزئیات آن میپردازد. برخی از مهمترین نکات استفاده از تگ های هدینگ شامل:
- استفاده از کلمات و عبارات کلیدی در تگ های هدینگ
- از تگ h1 فقط یک بار در هر صفحه استفاده کنید.
- باید از تگ ها به ترتیب استفاده کنید و موضوعات مهم را در تگ های h1 و h2 قرار دهید.(مثلا: بعد از تگ h2 نوشتن تگ h4 اشتباه است)
6- چک لیست سئو متن محتوا
محتوا اصلی ترین بخش سئو و یکی از پایه های اساسی آن است. در واقع کاربران به خاطر محتوا وارد یک سایت میشوند، بنابراین محتوا باید با کیفیت و یکتا باشد و نیاز کاربران را برطرف کند. باید دقت داشته باشید که علاوه بر تولید محتوا باید سئو محتوا را نیز به صورت اصولی با تمام جزئیات آن انجام دهید. در ادامه چک لیست کامل سئو متن محتوا را قرار داده ایم:
- کلید واژه اصلی را در ابتدای پاراگراف اول استفاده کنید.
- از 2 کلید واژه بولد شده (strong ) در پاراگراف اول خودداری کنید.
- طول محتوا در زمان انتشار حداقل باید 300 و حداکثر 3000 کلمه باشد.
- از تک strong برای هر یک از کلمات کلیدی در یک محتوا فقط یک بار استفاده کنید.
- از کلمات و عبارات کلیدی مرتبط استفاده کنید.
- هر کلید واژه حداقل 2 بار در متن استفاده شود.
- از پاراگراف های متنوع از نظر تعداد کلمات استفاده کنید.
- برای لحن محتوا و جذابیت آن از الگوهای داستان نویسی استفاده کنید.
- به هیچ عنوان نباید محتوایی بدون لینک داخلی باشد.
- تکرار به تعداد کلید واژه ها با توجه به حجم محتوا (رعایت چگالی کلمات کلیدی).
7- استفاده از کلمات Long Tail Keyword
همان طور که میدانید رقابت در کلمات کلیدی تک کلمه و دو کلمه ای بسیار سخت و دشوار است. بنابراین بهتر است هنگام چیدن استراتژی، بر روی کلمات کلیدی طولانی تمرکز کنید تا سریعتر و راحت تر به نتیجه برسید.
رقابت در کلمات طولانی بسیار کمتر است و نرخ تبدیل بیشتری دارند و اگر در کلمات کلیدی طولانی رتبه بگیرید، در کلید واژههای دو کلمهای هم راحت تر رتبه خواهید گرفت. کلمات کلیدی طولانی بیشتر از 3 کلمه هستند. مانند:(آموزش سئو سایت حرفه ای رایگان)
8- استفاده از کلمات LSI
به کلماتی که از نظر معنایی با هم مرتبط باشند Lsi میگویند. هنگام تحقیق کلمات کلیدی علاوه بر این که کلمات اصلی و فرعی را پیدا میکنید، باید کلمات lsi را هم در نظر بگیرید تا بجای استفاده و تکرار کلمات کلیدی از کلمات مترادف و LCI هم استفاده کنید. مثلا به جای آموزش سئو سایت میتوانید از آموزش بهینه سازی سایت استفاده کنید.
9- سئو تصاویر
استفاده از تصاویر تجربه و ماندگاری کاربران در سایت را افزایش میدهد و همچنین میتوانید در نتایج گوگل از قسمت تصاویر هم ورودی بگیرید. سئو تصاویر برای تمام کسب و کارها و مخصوصا سایت های نوپا بسیار اهمیت دارد. برخی از مهمترین نکات بهینه سازی تصاویر شامل:
- از تصاویر با فرمت jpg استفاده کنید.
- نام تصاویر بهتر است انگلیسی با حروف کوچک و مرتبط با موضوع تصویر باشد.
- نوشتن تک Alt مهمترین بخش سئو تصاویر است که باید کلمه کلیدی اصلی یا عبارات کلیدی را در آن استفاده کنید.
- از قرار دادن تصاویر با حجم بالا خودداری کنید.
10- لینک های داخلی را بهینه کنید.
لینک سازی داخلی به خزنده های گوگل کمک میکند تا به صفحات مختلف سایت راحت تر دسترسی داشته باشند و از وجود صفحات جدید آگاه شوند. همچنین میتوان کاربران را به صورت هدفمند به سایر صفحات منتقل کرد و ماندگاری کاربران در سایت را افزایش داد. لینک سازی داخلی اگر اصولی باشد، باعث انتقال اعتبار و رنک یه صفحه به سایر صفحات میشود. برخی از مهمترین نکاتی که باید در لینک سازی داخلی رعایت کنید شامل:
- اگر به صفحه ای از سایت لینک داده اید و آن صفحه حذف شده و اکنون 404 نشان میدهد؛ باید لینک داخلی که به آن صفحه داده بودید را پاک کنید.
- صفحاتی را که اکنون ریدایرکت 301 کردهاید، ولی قبلا به آن صفحات لینک داده بودید، باید لینک های داده شده به آن صفحات را حذف کنید و به آدرس جدید لینک دهید.
- هیچ یک از صفحات نباید یتیم و بدون لینک داخلی باشند.
- هنگام استفاده از انکر تکست ها برای لینک سازی داخلی از کلمات کلیدی مرتبط با صفحه مقصد استفاده کنید.
11- محتوای تکراری را حذف کنید
اگر در سایت خود میدانید که محتوا و عناوین تکراری وجود دارد، باید آنها را شناسایی و حذف کنید یا به صفحات مشابه ریدایرکت 301 بزنید تا با خطای Dopliciate content مواجه نشوید.
چک لیست سئو تکنیکال
به تمام اقداماتی که انجام میدهید تا رباتهای گوگل راحتتر بتوانند به صفحات مختلف سایت دسترسی داشته باشند و سریعتر بین صفحات بخرند و ایندکس کنند، سئو تکنیکال میگویند. سئو تکنیکال مربوط به ساختار فنی سایت میباشد و در واقع شما با رعایت نکات سئو تکنیکال به ربات های گوگل کمک میکنید تا بهتر سایت شما را بفهمند و درک کنند.
در ادامه یک چک لیست کامل سئو تکنیکال را برای شما لیست کردهایم که میتوانید تمام موارد را تک به تک در سایت خود بررسی کنید و تیک بزنید تا چیزی را از قلم نیندازید.
1- خطاهای کرال را شناسایی و برطرف کنید
شما به عنوان یک سئوکار حرفه ای باید بررسی کنید و ببینید که آیا ربات های گوگل به تمام صفحات سایت دسترسی دارند یا نه! و اینکه آیا میتوانند آنها را کرال کنند یا نه. اگر گوگل به هر دلیلی نتواند صفحات سایت را کرال کند، در سرچ کنسول سایت با نمایش پیغام Crawl Errors به شما هشدار میدهد. بنابراین با بررسی کردن سرچ کنسول میتوانید این خطاها را مشاهده و برطرف کنید.
خطاهای مربوط به کرال به دو صورت نمایش داده میشود.
- site error: زمانی که گوگل به تمام صفحات سایت شما دسترسی نداشته باشد با خطای سایت ارور مواجه میشوید.
- URL Error: وقتی که گوگل به یک url خاصی دسترسی نداشته باشد، با خطای URL Error روبرو میشوید. خطای 404، خطای 500 سرور، خطای 403 از جمله دلایل بروز این هشدارها میباشد.
2- render شدن صفحات سایت
شما به کمک سرچ کنسول در قسمت URL Inspection باید بررسی کنید و ببینید که آیا گوگل توانسته است صفحات سایت را ایندکس کند یا نه! اگر مشکلی داشته باشند، باید آنها را شناسایی و برطرف کنید.
3- ریسپانسیو بودن سایت
ریسپانسیو بودن سایت یکی از مهمترین نکات چک لیست سئو تکنیکال است. سایت باید به گونهای ریسپاسیو باشد که در نمایشگرهای مختلف و مخصوصا در تلفنهای همراه بدون هیچ به هم ریختگی نمایش داده شود تا کاربران اذیت نشوند.
4- فعال سازی ssl سایت
برای محافظت از اطلاعات کاربران و برقراری امنیت سایت باید پروتکل SSL را بر روی سایت خود فعال کنید. امنیت سایت یکی از فاکتورهای مهم گوگل در سئو تکنیکال است که اهمیت ویژه ای دارد. سایت هایی که امنیت کاربران را تضمین نکنند، گوگل از ورود مخاطبان به سایت جلوگیری میکند. پس از فعال سازی پروتکل امنیتی آدرس سایت از HTTP به HTTPS تغییر میکند.
مقاله پیشنهادی: آموزش نصب ssl رایگان در هاست سی پنل و دایرکت ادمین
5- افزایش سرعت سایت
یکی از مهمترین فاکتورهای گوگل برای رتبه بندی سایتها بالا بودن سرعت سایت است. امروزه کاربران بسیار کم حوصله شده اند و بیشتر از 3 الی 4 ثانیه منتظر لود شدن سایت نمی مانند و در صورت باز نشدن، سایت دیگری را انتخاب میکنند.
بهبود سرعت سایت باعث افزایش تجربه کاربری میشود و گوگل جایگاه خوبی در نتایج گوگل برای شما در نظر میگیرد. کم کردن حجم تصاویر، فشرده سازی فایل های html و css، استفاده از لیزی لودینگ یا لود شدن مرحلهای تصاویر، کاهش درخواستها از سمت سرور، استفاده از هاستهای پرسرعت با پشتیبانی قوی از جمله اقدامات مهمی است که میتوانید برای افزایش سرعت سایت انجام دهید.
6- برطرف کردن خطاهای 404
وقتی کاربر یک صفحه را باز میکند و آن صفحه اگر حذف شده یا آدرس آن تغییر کرده باشد و یا به هر دلیل دیگری قابل رویت نباشد، کاربر با صفحه 404 مواجه میشود. خطای 404 در تجربه کاربری تاثیر منفی میگذارد و اگر تعداد آنها افزایش یابد، باعث کاهش و افت رتبه های سایت میشود.
بهتر است صفحات 404 را شناسایی و مشکلات آنها را برطرف کنید، و در صورت نیاز اگر مشابه آن محتوا در سایت وجود داشت، به آن صفحات ریدایرکت 301 بزنید.
7- نقشه سایت را ایجاد و در سرچ کنسول ثبت کنید
سایت مپ یک فایلی با فرمت XML است که آدرس (URL) تمام صفحات سایت در آن قرار میگیرد. نقشه سایت به رباتهای گوگل کمک میکند تا راحت تر به آدرس تمام صفحات سایت دستری داشته باشند و سریعتر آنها را ایندکس کنند.
اگر سایت شما وردپرسی است، میتوانید با استفاده از افزونه هایی مانند یوست یا رنک مث سئو، نقشه سایت را ایجاد کنید. اگر سیستم مدیریت محتوای شما وردپرسی نیست، میتوانید آن را به صورت دستی بسازید. پس از ایجاد نقشه سایت بهتر است آن را در قسمت Sitemaps سرچ کنسول ثبت کنید.
8- ایجاد فایل robots.txt
robots.txt یک فایل متنی است که در هاست وب سایت قرار میگیرد. با استفاده از این فایل میتوانید به خزنده های گوگل پیشنهاد دهید که کدام یک از صفحات را خزش کنند و کدام یک را کرال نکند. در واقع این فایل در ایندکس کردن یا نکردن صفحات سایت به گوگل کمک میکند و باعث افزایش بودجه خزش سایت میشود.
بهتر است صفحاتی مانند: ثبت نام و ورود کاربران، بازنشانی رمز عبور، پروفایل کاربران، صفحات چت، سرچ و … که نیازی نیست در نتایج دیده شود را با استفاده از فایل robots.txt ببندید، تا ایندکس نشوند.
9- باز شدن سایت فقط با یک آدرس
هر سایت توانایی این را دارد که با 4 آدرس HTTP یا HTTPS و یا با آدرس دامنه WWW یا بدون WWW نمایش داده شود. گوگل توصیه کرده است که سایت بهتر است فقط با یک آدرس باز شود تا کاربران دچار سردرگمی نشوند. بنابراین همین الان شما آدرس سایت خود را با این 4 حالت بررسی کنید و اگر مشکلی داشت، حتما بقیه آدرس ها را بر روی یک آدرس ریدایرکت کنید.
چک لیست سئو خارجی
به تمام اقدامات و فعالیت هایی که بیرون از سایت انجام میشود سئو خارجی میگویند. پیاده سازی تکنیک های اصولی سئو خارجی باعث افزایش سریع رتبه و ترافیک سایت میشود.
در ادامه مهترین اقداماتی که در سئو خارجی باید انجام دهید، به عنوان یک چک لیست سئو سایت برای شما تنظیم کرده ایم تا به کمک آن براحتی بتوانید، تمام مراحل را تک به تک پیاده سازی کنید.
1- بک لینک های رقبا را آنالیز کنید.
قبل از اقدام به لینک سازی بهتر است بک لینک های رقبای خود را آنالیز کنید، تا ببینید در چه سایت هایی و با چه انکر تکست هایی لینک سازی انجام داده اند و اکنون چه لینک هایی دریافت میکنند. با آنالیز کردن رقبا میتوانید یک استراژی قدرتمند برای لینک سازی خارجی داشته باشید و بهتر از آنها عمل کنید.
2- لینک های مخرب را شناسایی و Disavow کنید.
ممکن است شما در وب سایت هایی لینک سازی کرده باشید که آن سایت ها بعد از مدتی به مزرعه لینک تبدیل شده باشد. یا رقبا برای شما لینک های اسپم ایجاد کرده باشند، یا اصلا لینک هایی که ساخته اید متوجه شوید که بی کیفیت، اسپم و نامرتبط هستند.
بهتر است این لینک ها را شناسایی و حذف کنید. در صورت دسترسی نداشتن به این لینک ها میتوانید با استفاده از ابزار disavow به گوگل بگویید که این لینک ها ارزشی ندارند و آنها را نادیده بگیرد.
3- لینک سازی به روش های مختلف
لینک سازی یکی از مهمترین و اصلی ترین اقداماتی است که در سئو خارجی سایت اتفاق میافتد. شما باید هنگام لینک سازی خارجی به این دقت داشته باشید که بک لینک هایی که دریافت میکنید، از یک نوع نباشند تا نزد گوگل طبیعی بنظر برسد. اگر شما فقط از یک روش لینک سازی استفاده کنید، گوگل بعد از مدتی به شما شک کرده و جریمه های سختی برایتان در نظر میگیرد.
روش های مختلفی برای لینک سازی خارجی وجود دارد مانند: لینک سازی در پروفایل ها، فروم ها، انجمن های پرسش و پاسخ، وبلاگ ها، پست مهمان، شرکت در سمینارها، لینک سازی به روشن منشن، لینک های کامنتی و … که باید به اندازه از هر کدام از این روش ها استفاده کنید. همچنین دقت داشته باشید که با انکر تکست های مختلف لینک سازی انجام دهید تا آتو دست گوگل ندهید و لینک های شما طبیعی بنظر برسد.
4- انتشار رپورتاژ آگهی
رپورتاژ آگهی در واقع نوعی بک لینک است و لینک هایی که از آن دریافت میکنید دائمی هستند. رپورتاژآگهی یکی از بهترین روشها برای افزایش ترافیک و رتبه سایت است. با منتشر کردن رپورتاژ آگهی در سایت های قدرتمند و معتبر میتوانید، اعتبار و قدرت آنها را به سایت خود منتقل کنید.
میزان ترافیک سایت، اسپم اسکور پایین، اعتبار و دامین آتوریتی بالا، ارتباط موضوعی از جمله نکاتی است که هنگام خرید رپورتاژ آگهی باید به آن توجه کنید.
5- با تولید محتوای باکیفیت لینک طبیعی دریافت کنید.
وقتی که شما محتوای باکیفیت و کاربرپسند تولید میکند بعد از چند وقت در حوزه کاری خود به یک سایت مرجع تبدیل میشوید. در نهایت کاربران بخاطر رضایت از محتوای شما آنها را در رسانه های مختلف منتشر میکنند، یا در وب سایت خود از محتوای شما استفاده کرده و به عنوان منبع به سایت شما لینک میدهند.
6- فعالیت در شبکه های اجتماعی
امروزه شبکه های اجتماعی مختلفی در سرتاسر جهان و مخصوصا ایران وجود دارد که کابران بیشتر وقت خود را در آنها سپری میکنند. شما میتوانید با ایجاد یک کانال در شبکههایی مانند: تویتر، فیسبوک، آپارات، اینستاگرام، تلگرام، تماشا، نماشا و غیره در آنها فعالیت کنید.
میتوانید فیلم های آموزشی خود را در این شبکه ها قرار دهید، یا پست ها و مقاله های خود را در شبکه های اجتماعی منتشر کنید. توجه داشته باشید که با فعالیت در شبکههای اجتماعی علاوه بر اینکه بک لینک دریافت میکنید، بلکه بر روی برند شما هم تاثیر فوق العاده ای خواهد گذاشت. همچنین به راحتی میتوانید با مخاطبان خود تعامل برقرار کنید.
نتیجه گیری:
داشتن یک چک لیست سئو برای هر سئوکاری لازم است تا به راحتی بتواند با بررسی و چک کردن آن تمام مراحل بهینه سازی سایت را قدم به قدم انجام دهد. توصیه میکنیم چک لیست کامل سئو سایت را الگوی خود قرار دهید تا به کمک آن بتوانید مو به مو تمام موارد و نکات سئو داخلی، سئو خارجی و سئو تکنیکال سایت را انجام دهید تا چیزی از قلم نیوفتد.
دیدگاهتان را بنویسید