توضیحات متا چیست و نکات مهم آن
توضیحات متا (Meta Description) یکی از فاکتورهای اصلی گوگل برای رتبهبندی سایتها است که به شما کمک میکند تا راحتتر بتوانید مخاطبان را جذب کنید و ترافیک سایت را افزایش دهید.
فقط کافیه نکات سئو توضیحات را که در این مقاله سئو موشک یا فیلم آموزشی توضیحات متا به شما آموزش میدهیم را انجام دهید تا بتوانید نرخ تبدیل و CTR سایت خود را افزایش دهید.
فیلم آموزشی نکات توضیحات متا
ویدیو آموزشی توضیحات متا یا متا دیسکریپشن همراه با نکات سئو آن را میتوانید قبل از مطالعه این مقاله مشاهده کنید.
توضیحات متا یا متا دیسکریپشن چیست؟
دیسکریپشن همان متن کوتاهی است که زیر عنوان در نتایج گوگل نمایش داده میشه و معمولا بین ۱۵۵ تا ۱۶۰ کاراکتر نوشته میشود.
توضیحات متا خلاصهای از محتوای یک صفحه است که در کدهای HTML صفحه قرار میگیرد و توسط موتورهای جستجو خوانده میشود. همچنین به گوگل و کاربر کمک میکند تا راحتتر و بهتر بفهمند، موضوع صفحه درباره چیست و در چه زمینهای دارید فعالیت میکنید.
توضیحات متا یکی از فاکتورهای مهم و اساسی سئو داخلی است که اگر هدفمند و جذاب بنویسید، میتوانید ترافیک و نرخ کلیک سایت خود را افزایش دهید.
اهمیت توضیحات متا
جلب توجه کاربران و افزایش نرخ کلیک
توضیحات متا اولین چیزی است که کاربر بعد از جستجوی یک کلمه کلیدی در نتایج گوگل میبیند. متا دیسکریپشن یک خلاصه کوتاهی از محتوای صفحه را به کاربران نمایش میدهد. بنابراین اگر توضیحاتی جذاب و مناسب بنویسید، احتمال کلیک بر روی لینک شما توسط کاربران افزایش می یابد. در نتیجه باعث افزایش نرخ کلیک و ترافیک سایت میشود و تأثیر مثبتی بر روی سئو سایت شما خواهد گذاشت.
نکته: برای افزایش نرخ کلیک سعی کنید از کلمات وسوسه انگیزی مانند: رایگان، تضمینی، شگفت انگیز، طلایی، گارانتی و غیره استفاده کنید.
محتوای صفحه را توضیح میدهد
توضیحات متا به موتورهای جستجو کمک کند تا بهتر بتوانند محتوای صفحه را بفهمند و درک کنند و بر اساس محتوایی که نوشته اید، صفحات شما را در نتایج خود به کاربران نمایش دهند.
مناسب برای بازاریابی
نوشتن متا دیسکریپشن های جذاب و سئو شده میتوانند، به عنوان یک ابزار بازاریابی برای جذب مخاطبان بیشتر کاربرد خوبی داشته باشد و مزیتهای وبسایت شما را نسبت به رقبا معرفی کنند.
نکته: همیشه سعی کنید مزیتهای کسب و کار خود را در تگ توضیحات متا به نحو احسن بنویسید تا مخاطبان را ترغیب کنید بر روی لینک شما کلیک کنند.
به طور کلی، تگ متا دیسکریپشن یک عنصر مهم در بهبود SEO و جذب کاربران به یک وبسایت است. بهینهسازی مناسب تگ توضیحات متا در افزایش نرخ کلیک یک وبسایت بسیار تاثیر گذار است و به صورت غیر مستقیم بر سئو سایت تاثیر خواهد گذاشت.
نکات نوشتن توضیحات متا
نحوه نوشتن توضیحات متا (متا دیسکریپشن) یک فرآیند تاثیر گذار در بهینه سازی موتورهای جستجو (SEO) و جذب کاربران به سمت وب سایت است که باید نکات آن را بدانید و انجام دهید.
1- کوتاه و مختصر بنویسد
توضیحات متا باید خلاصهای از محتوای صفحه شما باشد که معمولا بین 155 تا 160 کاراکتر نوشته میشود. اگر توضیحات را بیش از 160 کاراکتر بنویسید، گوگل کاراکترهای اظافی را نمایش نمیدهد و کاربر آن را به صورت نقطه «…» میبیند.
دیسکریپشن را میتوانید به دو حالت بنویسید.
- به صورت جمله وار خلاصهای از محتوا، همراه با کلمات کلیدی مهم صفحه بنویسید و نکات سئو رو هم در نظر بگیرید. مثل تصویر زیر:
- کلید واژه ها را بنویسید و با کاما از هم جدا کنید نه با ویرگول، مثل تصویر پایین
نکته: توضیحاتی که به صورت جمله وار نوشته میشود، از نظر گوگل اهمیت بالایی دارد و بیشتر تاثیر گذار است.
2- کلمه کلیدی اصلی در ابتدای دیسکریپشن
در مقاله عنوان سئو گفتیم که بهتر است کلمه کلیدی اصلی در ابتدای عنوان نوشته شود. ولی در قسمت دیسکریپشن حتما و باید کلمه کلیدی اصلی را در ابتدا توضیحات بنویسید و سعی کنید به صورت جمله وار باشد.
3- توصیف دقیق محتوا
توضیح متا باید به طور دقیق و واضح محتوای واقعی صفحه را توصیف کند تا وقتی کاربر آن را مطالعه میکند، به موضوع و محتوای صفحه پی ببرد.
4- توضیحات متای جذاب بنویسید
تگ توضیحات متا باید جذاب نوشته شود تا توجه کاربران را جلب کند. نوشتن توضیحات جذاب و منحصر به فرد باعث میشود، کاربران بر روی لینک شما کلیک کنند.
5- استفاده از کلمات کلیدی
از عبارات و کلمات کلیدی مهم و مرتبط با محتوای صفحه در توضیحات متا دیسکریپشن استفاده کنید. نوشتن کلمات کلیدی به موتورهای جستجوگر کمک میکند تا محتوای شما را سریعتر پیدا کنند. همچنین باعث میشود که شما راحتتر بتوانید در کلمات کلیدی مختلف رتبه بگیرید.
6- توضیحات تکراری ننویسید
توضیحات متا دیسکریپشن برای هر صفحه باید منحصر به فرد و یکتا باشد و از نوشتن توضیحات تکراری خودداری کنید.
مثلا اگر یک صفحه برای طلای 18 عیار و یک صفحه برای طلای 24 عیار دارید، باید برای هر کدام از این صفحات توضیحات جداگانه بنویسید.
نکته: دقت کنید گوگل به نوشتن توضیحات تکراری خیلی حساس است و باعث جریمه شدن سایت میشود.
7- عدم استفاده از کاراکتر های غیر مجاز
در توضیحات متا از کاراکترهای غیر مجاز مانند: +، –، *، $ و غیره جلوگیری کنید. گوگل این کاراکترها را به عنوان کد html شناسایی میکند.
8- تحلیل رقبا
قبل از نوشتن توضیحات بهتر است رقبای خود را آنالیز و بررسی کنید تا ببینید چه چیزی نوشته اند و در نهایت بهتر از آنها بنویسید.
9- نباید عنوان را عینا در دیسکریپشن بنویسید
به هیچ عنوان دقیقا یا عینا، عنوان صفحه را نباید در قسمت دیسکریپشین بنویسید. یعنی اگر بخشی از عنوان یا کلید واژه اصلی را قرار بدهید مشکلی ندارد ، ولی نباید عینا عنوان رو کپی کنید و در توضیحات بنویسید.
10- اگر ایده ای برای توضیحات متا ندارید خالی بگذارید
اگر نمیدانید برای توضیحات متا چی بنویسید و ایده ای ندارید، خالی بزارید بهتر از این است که بخواهید الکی و بدون هدف بنویسید. گوگل اکثر اوقات با توجه به کلمه کلیدی که کاربر جست و جو میکند، با استفاده از الگوریتم های خودش قسمتی از متن را در دیسکریپشن نمایش میدهد.
11- تست و بهینه سازی
تگ توضیحات متا را بعد از نوشتن تست کنید و به تجربه کاربری و نحوه برخورد آنها دقت کنید تا بتوانید بهترین توضیحات برای هر صفحه بنویسید.
نکته: توضیحات متا سایت یک فرصت ایدهال برای جذب کاربران و بهبود رتبه وبسایت در نتایج موتورهای جستجوگر است. با نوشتن و رعایت نکات متا دیسکریپشن میتوانید کاربران را مجاب کنید بر روی لینک شما کلیک کنند که در نتیجه باعث افزایش ترافیک و درآمد سایت میشود.
سوالات متداول درباره توضیحات متا
۱- توضیحات متا چیست؟
توضیحات متا (متا دیسکریپشن) یک تگ HTML است که در سربرگ هر صفحه قرار میگیرد و به موتورهای جستجو و کاربران اطلاعاتی درباره محتوای صفحه ارائه میدهد.
۲- چرا توضیحات متا مهم است؟
نوشتن توضیحات متای خوب و اصولی در بهینهسازی موتورهای جستجو (SEO) و جذب ترافیک کاربران بسیار مهم است. متا تگ دیسکریپشن به موتورهای جستجوگر کمک میکند تا محتوا و موضوع صفحه را بهتر درک کنند. همچنین کاربران را ترغیب به کلیک بر روی لینک سایت شما میکند.
۳- توضیحات متا دیسکریپشن چگونه نمایش داده میشود؟
توضیحات متا سایت به عنوان یک توصیف کوتاه از صفحه در نتایج موتورهای جستجو زیر عنوان نمایش داده میشود. این توصیف کوتاه ۱۵5-۱۶۰ کاراکتر است و کاربران را تشویق میکند تا بر روی لینک شما کلیک کنند.
۴- آیا متا تگ توضیحات بر رتبه سایت تأثیر دارد؟
نوشتن توضیحات برای صفحات سایت به صورت مستقیم بر سئو تاثیر گذار نیست، ولی باعث بهبود رتبه در نتایج جستجو، جذب کاربران، افزایش نرخ کلیک و ترافیک سایت میشود.
۵- چگونه یک توضیحات تاثیر گذار بنویسیم؟
برای نوشتن توضیحات مؤثر، چکیدهای از محتوا و کلمات کلیدی مرتبط با محتوا را بصورت جذاب بنویسید تا کاربران را ترغیب به کلیک کند.
6- آیا تگ متا دیسکریپشن باید برای تمام صفحات وبسایت یکتا باشد؟
بله. اگر میخواهید نتیجه خوبی بگیرید حتما باید برای هر صفحه وب، یک توضیح متا منحصر به فرد بنویسید. چرا که به موتورهای جستجو کمک میکند تا هر صفحه را به درستی ارزیابی کند و کاربران را به محتوای مناسب هر صفحه هدایت کنند.
7- چگونه توضیحات متا را تست کنیم؟
برای تست متا تگ توضیحات، میتوانید از آزمون A/B استفاده کنید. توضیحات متای مختلف برای صفحات سایت بنویسید و با توجه به رفتار و باز خورد کاربران، آنها را تغییر دهید تا زمانی که به نتیجه دلخواه برسید.
8- آیا نوشتن تگ متا دیسکریپشن ضروری است؟
استفاده از تگ متا دیسکریپشن اجباری نیست اما برای بهبود نتایج در SEO و جذب کاربران، توصیه میشود که برای هر صفحه وب توضیح متا یکتا بنویسید.
9- چه تفاوتی بین متای توضیحات و متا عنوان وجود دارد؟
تگ متای توضیحات خلاصه ای از محتوای صفحه را ارائه میدهد، در حالی که عنوان متا (متا تایتل) عنوان صفحه را تعیین میکند. هر دو این عناصر برای بهبود SEO و جذب کاربران و افزایش نرخ کلیک تاثیر گذار هستند.
دیدگاهتان را بنویسید